Više od 1800 ponuda

Lisabon avionom 5 dana

od 739 €

Lisabon, je nikao na ušću reke Težo u Atlantik. I kao što se mešaju vode reke i mora stvarajući jedinstvenu deltu, tako se kroz burnu istoriju mešaju i razni narodi, starosedeoci i osvajači, čineći nestvaran spoj kultura, vere i običaja. Grad su osnovali Feničani, razvijali Rimljani, a uticaj orijentalnog istoka dodali Mavari. Ovaj lučki grad sa pomorskom i trgovačkom tradicijom se širio svojim brežuljcima ka unutrašnjosti i postao ekonomski i kulturni centar. Uske mediteranske uličice dosežu do panoramskih trgova i obilje zelenila i parkova. Bogati trgovci grade prelepe palate, trgove sa fontanama i dvorove u širem okruženju. Izdvajaju se Lisabonska katedrala koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce Lisabona i kula Belem, odakle je Vasko de Gama započeo svoja istraživanja. Danas se staro jezgro grada nadopunjuje modernim višespratnicama i tržnim centrima nad kojim dominira velelepni most Vasko de Gama. Svojom raskoši,  bogatstvima kolonijalnog doba, moćnih kraljeva, brojnim muzejima, ovaj grad će zasigurno izmamiti vaše uzdahe divljenja. Gastronomija mešanih kultura svakako pre svega obiluje ribljim specijalitetima i božanstvenim vinima. 

Tramvaj 28
Tramvaj 28
Panorama Lisabona
Panorama Lisabona
Fontana
Fontana
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
Ulicna umetnost
Ulicna umetnost
Most Vasko de Gama
Most Vasko de Gama
Fontana
Fontana
Spomenik otkrića
Spomenik otkrića
spomenik
spomenik
Tvrđava Tore de Belem
Tvrđava Tore de Belem
avion
avion
Lisabon noću
Lisabon noću
Fado
Fado
Nazaro
Nazaro
Nazaro
Nazaro
Lisabon
Lisabon
Capo da Roca
Capo da Roca
Panorama
Panorama
Sintra i Palacio de Pena
Sintra i Palacio de Pena

 

Polazak: 29.april2022. /Povratak: 03.maj2022.

5 dana(4 noćenja) -avionom

Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. To je grad punkontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgradecrepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica iujedno prestonica dobrih vina i fado muzike. Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju unajpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Odvažnimoreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne I južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... U domovinu su doneli nova znanja I iskustva, izgradili predivne gradove I jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju.U svetu najpoznatiji deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara –očaravajući fado I čuvena vina“Porto”, “Vinoverde”,“Dao” ili “Madera”koja se proizvode vekovima.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan(29.04.2022.)BEOGRAD–FRANKFURT–LISABON     

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Big Blue u 12:00 časova.Poletanje za Frankfurt u 06:20 časova (let LH 1411). Sletanje u Frankfurt u 08:15 časova. Nastavakputovanja za Lisabon u 09:15 (let LH 1166). Sletanje u Lisabon u 11:15 časova. Panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i manastiraSvetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Uveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Smeštaj. Noćenje.

2.dan(30.04.2022.)LISABON        

Doručak.Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiši Eštoril.Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. Godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom I obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

3.dan(01.05.2022.)LISABON

Doručak.Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Obidoš, Batalju, Nazare I Fatimu. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji na svraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama I belo okrečenim kućama, Batalje I poseta dominkanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu sa karakter isti kama prelaza gotske u renesansnu umetnosti (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine), Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom i sveto mesto katoličkih hodočasnika, Fatimu u kojoj se nalazi crkva posvećena Devici Mariji.

4. dan (02.05.2022.) LISABON

Doručak.Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet za Palmelu, Arabidu, Azeitao, Sesimbru. Povratak u hotel. Noćenje. Polazak na uzbudljiv izlet južnom obalom reke Težo, prelazeći most “25. April” preko reke Težo, obilazak nacionalnog parka Arabida odakle se pruža prelep pogled na planine i okean. Prilika za fotografisanje ovih predela u Palmeli. U sred planina se nalazi tipično selo Azeitao, koje je veoma popularno po svojim dobrim vinima. Poseta jednog od njegovih najpopularnijih u najboljih vinskih imanja – Kuinta da Bacalhoa(poseta vinariji i degustacija vina). Zatim obilazak Sesimbre, tradicionlnog ribarskog sela i neverovatnog primorskog letovališta koji se nalazi u prelepom zalivu Atlantika okružen planinama.

5. dan (03.05.2022.) LISABON – MINHEN - BEOGRAD

Transfer do aerodroma(doručak – hladni paket). Poletanje za Minhenu 06:15 časova (letLH1781). Sletanje u

Minhenu 10:15 časova. Poletanje za Beograd u 10:55(let LH1734). Sletanje u Beograd u 12:25 časova.

 

 

 

 

Cena aranžmana po osobi u evrima                                         Cenovnik br. 2 važi od 22.02.2022. Program br.20/2022

(Plaćanje se vrši u dinarskoj protiv vrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije,na dan uplate)

Smeštaj

Usluga

29.04.2022.–03.05.2022.

1/2

Doplata za 1/1

Vip Executive PicoasHotel4*

Noćenje sa doručkom

739€

180€

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:

 • Prevoz avionom Beograd-Frankfurt-Lisabon-Minhen-Beograd,
 • transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,
 • smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 4*na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),
 • panoramsko razgledanje Lisabona,
 • usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda,
 • troškovi organizacije putovanja,
 • avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 89,68 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni I utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

Jedinstvena cena putovanja ne obuhvata:

 • Fakultativni izleti (koji se plaćaju na destinaciji),
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka),
 • gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 8 evra),
 • Preporučujemo međunarodno putno zdravstveno osiguranje prema cenovniku Generali osiguranja.

HOTEL: Vip Executive Picoas Hotel 4*,Rua Filipe Folque, No.12,1069-191 Lisboa ili sličan

https://www.viphotels.com/en/Menu/Hotels/Portugal/Vip-Executive-Picoas/About-Hotel.aspx

Hotel se nalazi u srcu Lisabona I omogućava gostima da stignu do aerodrome za 15minuta,a do istorijskog centra za 5 minuta. Na samo 2 minuta hoda od hotela nalazi se metro stanica Picoas, a na 4 minuta Parque metro stanica. U blizini se nalazi čuvena robna kuća El CorteIngles. U hotelu je na raspolaganju besplatan Wi-fi. Hotel ima 131 sobu koje su klimatizovane I imaju minibar, bežični internet, kablovskiTV, fen za kosu. Bar se nalazi u prizemlju, dok se restoran nalazi na 5. spratu u kojem možete uživati u raznovrsnom doručku uz vrhunski pogled na grad.

FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenihputnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

*Sintra,Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 9 sati):U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 65 evra

*Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 9 sati):U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča I ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra

*Fado veče: U cenu je uključena večera I piće,uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 55 evra

*Palmela, Arabida, Azeitao, Sesimbra (poludnevni izlet,oko 5 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča. Ručak nije uključen u cenu. (poseta vinariji i degustacija vina se dodatno plaća 4 evra po osobi). Cena izleta: 45evra

VAŽNE NAPOMENE:

Organizator putovanja zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije,kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Prilikom uvođenja eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja,ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.

Prema trenutnim uslovima državljani Republike Srbije mogu turistički da putuju u Portugaliju samo u slučajevima da poseduju COVID-19 Digitalni sertifikat izdat od strane nadležnih organa EU ili nadležnih organa Srbije koji potvrđuje: Da su vakcinisani (sve doze) vakcinama priznatih od strane EMA / Evropske agencije za lekove/ (tj.Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen), ili WHO (tj. Sinopharm (Vero Cell), Sinovac (Coronavac), Bharat Biotech International (Covaxin), Verity Pharmaceuticals, Fiocruz, R-Pharm) Da su posle prelezane bolesti imali oporavak u trajanju od 180 dana pre ulaska u Portugal. Digitalni sertifikat se odnosi na primljenu “booster” dozu vakcine 270 dana nakon primljene druge doze vakcine. Svi putnici koji dolaze u Portugaliju pre puta treba da popune formular koji je dostupan na sledećem linku:    https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

Obavezno je nošenje zaštitnih maski na aerodromu, tokom trajanja leta u avionu kao i u prevoznom sredstvu na transferu na destinaciji (autobusu, mini busu). Na pasoškoj kontroli putnici su obavezni da skinu masku radi potvrde identiteta. Na po jedinim aerodromima se vrši beskontaktno merenje temperature pre ulaska u avion. Mere fizičke I socijalne distance će biti primenjene na svim destinacijama u svim segmentima tako da osobe koje ne pripadaju istoj grupi putnika (porodice, osobe koje putuju zajedno) zadrže rastojanje od najmanje 2 m.

Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju Informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva da na pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije. Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja I važiće za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije uključeno obavezno međunarodno putno osiguranje.

OPŠTE NAPOMENE:

Zadržavljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje,već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje. Plaćanje I doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije,na dan uplate.

Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencija je 7 dana pre puta. Krajnji rok za otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa je 7 dana pre puta.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni I cenu putovanja,kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovimana saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena I slično).

Uz ovaj program I cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BigBlueGroup doo. -BigBlue

Group doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene Informacije o program putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:       

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije,a ostatak je podložan promeni. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.Čekovima gradjana do dve jednake mesečne rate, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, Komercijalna banka, OTP banka (bivša Societe Generale banka), Poštanska štedionica.

Organizator putovanja Big blue group doo. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A,po polisi br.IM-0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA,pozivom na telefon +3811120 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/NoviBeograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail: office@globos.rs.

Uz ovaj program I cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencija BIG BLUE GROUP D.O.O.

Cenovnik br.2 važi od 22.02.2022.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.