Više od 1800 ponuda

Lisabon avionom 5 dana

od 585 €

Lisabon, je nikao na ušću reke Težo u Atlantik. I kao što se mešaju vode reke i mora stvarajući jedinstvenu deltu, tako se kroz burnu istoriju mešaju i razni narodi, starosedeoci i osvajači, čineći nestvaran spoj kultura, vere i običaja. Grad su osnovali Feničani, razvijali Rimljani, a uticaj orijentalnog istoka dodali Mavari. Ovaj lučki grad sa pomorskom i trgovačkom tradicijom se širio svojim brežuljcima ka unutrašnjosti i postao ekonomski i kulturni centar. Uske mediteranske uličice dosežu do panoramskih trgova i obilje zelenila i parkova. Bogati trgovci grade prelepe palate, trgove sa fontanama i dvorove u širem okruženju. Izdvajaju se Lisabonska katedrala koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce Lisabona i kula Belem, odakle je Vasko de Gama započeo svoja istraživanja. Danas se staro jezgro grada nadopunjuje modernim višespratnicama i tržnim centrima nad kojim dominira velelepni most Vasko de Gama. Svojom raskoši,  bogatstvima kolonijalnog doba, moćnih kraljeva, brojnim muzejima, ovaj grad će zasigurno izmamiti vaše uzdahe divljenja. Gastronomija mešanih kultura svakako pre svega obiluje ribljim specijalitetima i božanstvenim vinima. 

Tramvaj 28
Tramvaj 28
Panorama Lisabona
Panorama Lisabona
Fontana
Fontana
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
Ulicna umetnost
Ulicna umetnost
Most Vasko de Gama
Most Vasko de Gama
Fontana
Fontana
Spomenik otkrića
Spomenik otkrića
spomenik
spomenik
Tvrđava Tore de Belem
Tvrđava Tore de Belem
avion
avion
Lisabon noću
Lisabon noću
Fado
Fado
Nazaro
Nazaro
Nazaro
Nazaro
Lisabon
Lisabon
Capo da Roca
Capo da Roca
Panorama
Panorama
Sintra i Palacio de Pena
Sintra i Palacio de Pena

 

POLAZAK: 08.11.2019.                                                        5 DANA/4 NOĆI AVIONOM
 

1. DAN        BEOGRAD – MINHEN - LISABON
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta za Minhen na liniji LH1729 u 17.00h. Dolazak u Minhen u 18.35h. Nastavak leta za Lisabon u 20.55h na liniji LH1792, dolazak u Lisabon u 23.00h. Nakon sletanja transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.
 

2. DAN        LISABON (panoramsko razgledanje grada)
Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova,Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Slobodno posle podne u centru grada za individualno razgledanje, šetnju uskim uličicama ili vožnju čuvenim tramvajem do vidikovaca. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
 

3. DAN        LISABON (fakultativno Sintra, Kaškaiš, Eštoril)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet za Sintru, Kaškaiš i Eštoril. Ova slikovita mesta ispričaće vam pravu priču Portugala. Raskošne kraljevske palate, ribarska sela, vredne katedrale pružiće vam nesvakidašnji doživljaj iz  različitih perioda i kulturnog nasledja. Cena izleta je 60€ za minimum 15 prijavljenih. Povratak u hotel i slobodno veče za noćni provod i gastronomsko uživanje. Noćenje.
 

4. DAN        LISABON
Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivosti. Preporučujemo odlazak u shopping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Cena večere sa muzičkim programom je 50€ po osobi. Odlazak i povratak u individualnoj režiji šetnjom ili taksijem. Noćenje.
 

5. DAN        LISABON – FRANKFURT - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme u gradu do transfera na aerodrom. Centralni trgovi obiluju muzejima i prodavnicama domaće radinosti. Let za Frankfurt na liniji LH1169 u 16.50h, dolazak u Frankfurt u 20.55h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1410 u 21.50h, dolazak u Beograd u 23.35h. Kraj usluga.
POVRATAK: 12.11.2019.                  

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Avionski prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Lisabon-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa
  • Aerodromske takse ( 159€ na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
  • Smeštaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom ( Švedski sto ) u standardnim dvokrevetnim sobama
  • Povratni transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
  • Poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku
  • Troškove organizacije putovanja

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Gradska taksa - 2 dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela
  • Fakultativni izleti
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.