Više od 1800 ponuda

Lisabon avionom 5 dana

od 699 €

Lisabon, je nikao na ušću reke Težo u Atlantik. I kao što se mešaju vode reke i mora stvarajući jedinstvenu deltu, tako se kroz burnu istoriju mešaju i razni narodi, starosedeoci i osvajači, čineći nestvaran spoj kultura, vere i običaja. Grad su osnovali Feničani, razvijali Rimljani, a uticaj orijentalnog istoka dodali Mavari. Ovaj lučki grad sa pomorskom i trgovačkom tradicijom se širio svojim brežuljcima ka unutrašnjosti i postao ekonomski i kulturni centar. Uske mediteranske uličice dosežu do panoramskih trgova i obilje zelenila i parkova. Bogati trgovci grade prelepe palate, trgove sa fontanama i dvorove u širem okruženju. Izdvajaju se Lisabonska katedrala koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce Lisabona i kula Belem, odakle je Vasko de Gama započeo svoja istraživanja. Danas se staro jezgro grada nadopunjuje modernim višespratnicama i tržnim centrima nad kojim dominira velelepni most Vasko de Gama. Svojom raskoši,  bogatstvima kolonijalnog doba, moćnih kraljeva, brojnim muzejima, ovaj grad će zasigurno izmamiti vaše uzdahe divljenja. Gastronomija mešanih kultura svakako pre svega obiluje ribljim specijalitetima i božanstvenim vinima. 

Tramvaj 28
Tramvaj 28
Panorama Lisabona
Panorama Lisabona
Fontana
Fontana
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
Ulicna umetnost
Ulicna umetnost
Most Vasko de Gama
Most Vasko de Gama
Fontana
Fontana
Spomenik otkrića
Spomenik otkrića
spomenik
spomenik
Tvrđava Tore de Belem
Tvrđava Tore de Belem
avion
avion
Lisabon noću
Lisabon noću
Fado
Fado
Nazaro
Nazaro
Nazaro
Nazaro
Lisabon
Lisabon
Capo da Roca
Capo da Roca
Panorama
Panorama
Sintra i Palacio de Pena
Sintra i Palacio de Pena

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan                           Beograd – Minhen – Lisabon

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Minhen na liniji LH1737 u 17.20h. Dolazak u Minhen u 18.50h. Nastavak putovanja za Lisabon u 19.30h na liniji LH1780, dolazak u Lisabon u 21.40h. Nakon sletanja transfer, smeštaj, noćenje.

2.dan                     Lisabon (panoramsko razgledanje grada)

Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Trg Markes de Pombal, Avenija Slobode, Trg Restauradores (obnovitelja), Rosio, Kuća kljunova,Trg Komersio, kula Belem, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Slobodno posle podne. Preporučujemo odlazak u shopping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska se može imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

03.dan                          Lisabon (fakultativno Sintra i Kaškaiš)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Sintru i Kaškaiš. Šetnja gradićem Sintra koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god. Sintra je slikovit gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je brdima i ima specifičnu mikro klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Obilazak Kraljevske palate, zatim nastavak za Kaškaiš. Odlazak na Cabo Da Roca, koja je u XVII veku bila najvažnija tačka za odbranu luke u Lisabonu. Cabo Da Roca se nalazi u parku prirode Sintra-Kaškaiš na oko 40 km od Lisabona. Cena izleta je 75€ za minimum 15 prijavljenih. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan                            Lisabon (fakultativna večera uz Fado…)

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivosti, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi (dužine 17 km). U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Cena izleta je 55€ po osobi, u cenu je uključena večera u restoranu, odlazak i povratak u individualnoj režiji. Noćenje.

5.dan                              Lisabon – Frankfurt – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH1169 u 16.25h, dolazak u Frankfurt u 20.25h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1410 u 21.50h, dolazak u Beograd u 23.40h. Kraj usluga.

HOTEL

TIP SOBE

USLUGA

20.10.-24.10.2022.

Hotel Roma 3*

Po osobi u dvokrevetnoj

BB

699 €

treća osoba na upit!

649 €

dete 0-2 god.

49 €

dete 2-11 god.

469 €

Po osobi u jednokrevetnoj

919 €

 

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

Opis hotela:

Hotel Roma 3*
https://www.hotelroma.pt/en/ 
Hotel Roma se nalazi u ekskluzivnoj četvrti Alvalade u Lisabonu, blizu brojnih pozorišta i restorana. Nudi prostrane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Hotel ima solarijum i restoran koji služi jela internacionalne kuhinje. Sve sobe hotela Roma imaju TV sa satelitskim kanalima, radni sto i sopstveno kupatilo sa kadom. Neki tipovi soba takođe imaju sopstveni balkon i zaseban dnevni boravak. Pored odličnog izbora portugalskih vina, restoran hotela Roma nudi raznovrsna jela. Na raspolaganju vam je i room service. Hotel je na svega 5 minuta hoda od stanice metroa Roma, a do lisabonskog aerodroma Portela možete stići za 20-ak minuta.

Agencija Robinson zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

U CENU ARAŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avionski prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Lisabon-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa
 • Aerodromske takse 170€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)
 • Smeštaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama
 • Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • Poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Gradska taksa 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela
 • Fakultativni izleti po programu (Sintra i Kaškaiš i Cabo di Roca – 75 € za mínimum 15 prijavljenih, Večera uz zvuke Fado muzike Cena izleta je 55€ po osobi, u cenu je uključena večera u restoranu, odlazak i povratak je u individualnoj režiji. )
 • Zdravstveno putno osiguranje

NAPOMENE:

 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa
 • trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

VIZA I PUTNA DOKUMENTA: Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja. Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Robinson. Agencija Robinson ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ: U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici. Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji. Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja. Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U PORTUGAL: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/portugalija

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do 15 decembra 2022, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, Komercijalna banka, OTP banka (bivšaSociete Generale banka), Poštanska štedionica.

Organizator putovanja: ROBINZON d.o.o., Beograd KategorijaLicence A 10 br. OTP 120/2021 od 13.10.2021. UzovajaranžmanvažeOpštiUslovi putovanja agencijeRobinzon d.o.o. U skladusaodredbamaZakona o TurizmuOrganizatorima GARANCIJU PUTOVANJA Nacionalneasocijacijeturistickih agencija PU "YUTA", Beograd, ul. Kondinabr 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0049/2020 od 23.04.2021.god, Bankarskagarancija 032/2021 od 19.05.2021.god. Akcionarskogdrustva "Expobank" u visini 50.000.- Evra. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastankaosiguranogslucajakodNacionalneasocijacijeturistickih agencija PU "YUTA", 0113228 686, 011 3228 687, pisanimputemilitelegramomnaadresu YUTA, Beograd, ul. Kondinabr 14. ilina mail: garancijaputovanja@yuta.rs

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.