Više od 1800 ponuda

Valensija 4 dana avionom ✈

od 595 €

Valensija avionom 09.11. | Španija avionom | Jesenja putovanja

Valensija je glavni grad istoimene pokrajine, treći po veličini i važnosti u Kraljevini Španiji sa nešto više od 800.000 stanovnika. Najveća je luka na zapadnom Mediteranu.  Nalazi se na obalama reke Turija, na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva, oko 300 km južno od Barselone. Centar je turističke oblasti Kosta del Azar (Costa del Azahar)- Obala pomorandžinog cveta. Valensija je jedan od najstarijih španskih gradova, osnovan od strane Rimljana 138. god. p. n. e., a svoj procvat u burnoj istoriji doživljava u XIV veku, u vreme Kraljevine Aragon. Danas je turistima omiljeni španski grad, zbog prijatne mediteranske klime, raskošnog spoja tradicionalne i moderne arhitekture, velikog broja kulturno istorijskih-znamenitosti, nauke i umetnosti, nezaboravnog provoda u brojnim restoranima, barovima, diskotekama... Boravak u Valensiji je prilika i za uživanje na promenadama Alikantea i Benidorma, najatraktivnijih gradova popularne Bele obale – Costa Blanca.

Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom
Valensija avionom - Alicante
Valensija avionom - Alicante
Valensija avionom - Alicante
Valensija avionom - Alicante
Valensija avionom - Alicante
Valensija avionom - Alicante
Valensija avionom - Alicante
Valensija avionom - Alicante
Valensija avionom - Alicante
Valensija avionom - Alicante

4 DANA/3 NOĆENJA   AVIONOM

POLAZAK: 09.11.2023.

1.dan          Beograd – Valensija

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla”, dva i po sata pre poletanja. Direktan let za Valensiju kompanijom Air Serbia, u 06.15h (JU590). Sletanje u Valensiju u 09.05h. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, sledi odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: kapije grada - Porta de Serans i Tores de Kvart, katedrala, korida, zgrada berze, Trg de la Reina, centralna gradska pijaca, gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu... Nakon obilaska, transfer do hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan      Valensija (Kalatravin grad umetnosti i nauke)

Doručak. Odlazak u pratnji vodiča u Kalatravin grad umetnosti i nauke. Ovaj kompleks je poznat kao remek delo slavnog skulptora i arhitekte Santjaga Kalatrave. Predstavlja ujedno i jedan od simbola Valensije. U sastavu kompleksa su: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, muzej nauke “Princ Filip”, Hemisferik – jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka, okeanarijum, gradski vrt “L’Umbracle”, koncertna dvorana “Agora”. Individualan povratak u hotel. Slobodno vreme. Preporučujemo odlazak do čuvene gradske plaže Playa de La Malvarrosa. Noćenje.

3.dan            Valensija (fakultativni izlet - Benidorm i Alikante)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je udaljen od Valensije oko 130 km i jedno je od najpopularnijih španskih letovališta. Obalom dominira moderna arhitektura, nasuprot starom gradu, odakle se može uživati u panoramskom pogledu. Nakon šetnje starim gradom i kraće pauze, sledi nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca) i dolazak u Alikante, još jedan od slavnih gradova španskog turizma. Prepoznatljiv je po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada, a njena izgradnja se vezuje za IX vek i doba vladavine Mavara. Ispod same tvrđave se prostire park (Parque De La Ereta), koji je ujedno i najpeši gradski vidikovac. Sledi šetnja starim gradom u kom se u kolopletu uskih, živopisnih ulica nalaze crkva Svetog Nikole i gradska kuća koja je prepoznatljiva po baroknoj arhitekturi. Obilazak starog grada se završava na čuvenoj aveniji Esplanada de Espanja (Explanada de Espana), popločanom sa 6 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme nakon šetnje možete provesti i na gradskoj plaži Playa del Postiguet, šetalištu Paseo Maritimo, uživajući u nekom od poznatih lokalnih vina i gastronosmkih specijaliteta sa ovog podneblja. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

4.dan         Valensija – Beograd

Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Direktan let za Beograd kompanijom Air Serbia u 20.40h (JU595). Sletanje u Beograd u 23.20h. Kraj programa.

POVRATAK: 12.11.2023.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Valensija-Beograd kompanijom Air Serbia
 •  Aerodromske takse 49 € na dan objavljivanja programa, plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
 • Smeštaj u hotelu kategorije 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim  sobama sa pomoćnim ležajem
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Transferi prema programu
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije i vođenja putovanja
 • Fakultativni izleti
 • Punto zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi putnika

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Valensija-Beograd kompanijom Air Serbia
 • Aerodromske takse 49 € na dan objavljivanja programa, plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
 • Smeštaj u hotelu kategorije 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim  sobama sa                  pomoćnim ležajem
 • Transferi prema programu
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije i vođenja putovanja

OPIS HOTELA:

EUROSTARS REY DON JAIME 4*

https://www.eurostarshotels.co.uk/eurostars-rey-don-jaime.html

Lokacija: Hotel se nalazi u centru Valensije, nedaleko od istorijskog dela grada i u blizini jedne od glavnih atrakcija - Kalatravinog grada umetnosti i culture.

Sobe: Hotel raspolaže sa 319 soba. Sve sobe su moderno opremljene, svaka soba ima: kupatilo (tuš/wc), fen, klima uređaj, telefon, SAT TV, sef, mini bar i wi fi internet. raspoređene na 9 spratova. Svaka ima

Hotelski sadržaj: Hotel u svom sastavu ima recepciju, bar, restoran u kom se služi doručak, spoljašnji bazen, wi fi internet, kongresnu salu, parking.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Minimum za realizaciju je 20 prijavljenih putnika. Prijava i plaćanje se vrše u agenciji, najkasnije 21 dan pre putovanja.

 

Naziv Izleta

Cena po osobi– PLAĆANJE U AGENCIJI

GRAD UMETNOSTI I NAUKE SA OKEANARIJUMOM

65 EUR

BENIDORM I ALIKANTE (Costa Blanca)

75 EUR

 

 

NAPOMENE:

 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).