Više od 1800 ponuda

Atina 5 dana avionom

od 499 €

Atina, u antička vremena moćni grad-država, danas je najveći i glavni grad Grčke. Istorija ovog slavnog grada traje 3.400 godina i nikada nije prestala da fascinira svet. Jedan je i od najstarijih gradova na svetu, koji je ime dobio po svojoj zaštitnici, boginji mudrosti Atini. Nalazi se na poluostrvu Atika, na jugu Grčke, sa površinom od oko 476 km² i preko 3 miliona stanovnika. Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnh doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Iz tog perioda potiče i Akropolj, kao jedan od najlepših primera klasične grčke umetnosti i arhitekture, a danas najposećeniji arheološki lokalitet. Grad su svojim rođenjem i neprocenjivim doprinosima u razvoju filozofije, književnosti, nauke, proslavili Platon, Aristotel, Sokrat, Perikle, Sofokle... Sunčani Doček Nove godine u Atini dopunjuje toplina grčkog gostoprimstva sa bogatim kako zabavnim programo tako i sa gastronomskim užitkom. 

 

Srećna Nova godina!!!! :-)

Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine
Atina Doček Nove Godine

POLAZAK:  29.decembar  2022                                                                                                                                  5 dana / 4 noćenja

Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Medju prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se izmedju sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rodjenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni, V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezanji u duše Grka. Uživajte u pogledu na vatromet iznad drevnog Akropolja, testirajte svoju hrabrost i snagu i okupajte se 1. januara, odbacite staru i prihvatite Novu godinu u stilu Bogova!

Program putovanja:

 

1. dan  29.12.2022.           BEOGRAD – ATINA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla  u 10.15 h. Poletanje za Atinu u 12.30 h (Let JU 512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 15.00h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan  30.12.2022.           ATINA – ARGOLIDA ( PELOPONEZ ) - ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još od davnina svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se s pravom mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mlađi u 4. veku p.n.e. (akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha). Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.

3. dan 31.12.2022.            ATINA                                                                                                               

Doručak. U 10h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana, a ono što može da se vidi  je obnovljeno po obrascu nađenih arheoloških materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koji ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerziteta i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične građevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Fakultativni doček NOVE GODINE u taverni. Noćenje.

4. dan 01.01.2023.            ATINA– SUNION - ATINA                                                                               

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom, ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Hrama boga  Posejdona koji krasi rt izgrađen je u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Uveče fakultativno - grčko veče u taverni / repriza NOVE GODINE. Noćenje.

5. dan 02.01.2023.            ATINA – BEOGRAD                                                                                              

 

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16.30 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 17.10 h. Kraj programa.                

Cenovnik br. 1  od  14.11.2022.  Program br. 77/2022

CENA ARANŽMANA:

 

HOTEL

 

USLUGA

APOLLO 3*

ARETHUSA/

DORIAN INN 3*

AIROTEL

PARTHENON 4*

TITANIA 4*

DIVANI PALACE 5*

ELECTRA

PALACE 5*

 

stand.

soba

sup.

soba

 

1/2  standard soba

ND

499 €

 

579 €

 

669 €

649 €

699 €

769 €

899 €

 

 

U CENU JE UKLJUČENO:

- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Atina – Beograd

- Aerodromske takse ( U trenutku objavljivanja programa iznose 68 eur. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama agencija)

- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu  na bazi 4 noćenja sa doručkom

- Svi transferi  navedeni u programu

- Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem

- Usluge lokalnih vodiča

- Usluge vodiča agencije tokom trajanja putovanja

- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

 

U CENU NIJE UKLJUČENO:

- Fakultativni izleti

- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

- Individualni troškovi

- Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja

- Međunarodno putno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

- Boravišna taksa u iznosu € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI I NOĆI

Fakultativni izlet:

- ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič i ulaznice)      € 79

- PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič )                                                           € 40

- TAVERNA    –Doček Nove godine (uključeno: večera, muzički program)                         € 65

                         - Repriza Nove Godine (uključeno: večera, muzički program)                      € 45

Minimalni broj za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta se koriguje. Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 7 dana pred početak putovanja, a izleti se plaćaju na licu mesta.

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata ili razloga tehničke prirode).

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL APOLLO 3*                                                                                      

Lokacija: Hotel Apollo se nalazi na Karaiskaki trgu 10, ul. Ahilleos, 2 min. hoda od stanice metroa Merakourgio. Smeštaj: sve sobe imaju kupatilo, TV, telefon, internet veza, mini bar, elektronski sef, klima. Dodatni sadržaju: HR bar, restoran i bašta na krovu sa pogledom na Akropolj.

HOTEL ARETHUSA 3*                                                                     

Lokacija: Hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma. Odatle je lako dolazido glavnih znamenitosti Atine.  Smeštaj: sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi. Dodatni sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.

HOTEL DORIAN INN  3*

Lokacija: Smešten u centru Atine, sasvim blizu Trga Omonija. Smeštaj: sobe imaju kupatilo, TV, telefon, frižider, grejanje i klima uređaj kao i besplatan WiFiu celom hotelu. Dodatni sadržaj: glavni restoran , Mediteranski restoran na krovu , otvoreni bazen na krovu...

HOTEL AIROTEL PARTHENON 4*                                        

Lokacija: nalazi se u srcu starog grada nedaleko od Akropolja. Smeštaj: sobe imaju WiFi, kupatilo, klimu, sef, TV, mini frižider, usluge pranja veša. Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, salu za doručak, recepciju.

HOTEL TITANIA 4*                                              

Lokacija: Hotel se nalazi na najidealnijem mestu u gradu, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Ominiju i Sintagmu. U srcu je istorijskog i poslovnog centra. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje. Smeštaj:Sobe u svom sadržaju imaju:  kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola. Internet se u hotelu plaća!                  

Dodatni sadržaj: Veoma je elegantno uredjen sa velikim javnim prostorima. U sastavu hotela su dva restorana, dva bara, fitnes centar i poslovni centar sa četiri sale.

HOTEL DIVANI PALACE ACROPOLIS 5*                                        

Lokacija: Hotel Divani Palace Acropolis se nalazi nedaleko od Akropolja . Jedinstveno obeležje hotela Divani Palace Acropolis predstavljaju ostaci antičkog Temistoklovog zida koji su otkriveni tokom izgradnje temelja i potom uklopljeni u arhitektonski dizajn hotela. Smeštaj: Sve sobe imaju TV sa satelitskim i kablovskim kanalima, klima-uređaj i sef. Dodatni sadržaji: recepcija, krovni restoran Acropolis Secret (otvoren tokom letnje sezone), glavni restorana Aspassia , fitness centar, parking , besplatan Wi Fi je na raspolaganju u celom hotelu.

HOTEL ELECTRA PALACE 5*         

Lokacija: Smešten je na sjajnoj lokaciji u centru četvrti Plaka odakle se pruža fantastičan pogled na Akropolj. Nalazi na pešačkoj udaljenosti od većine glavnih znamenitosti Atine. Trg Sintagma udaljen je manje od 5 minuta hoda, a u blizini se nalaze zgrada Parlamenta i četvrti za kupovinu.Smeštaj: Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju:  kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv,set za kafu i čaj, telefon i sef.Dodatni sadržaji: krovnu terasa sa restoranom i barom. Welness i spa centar sa zatvorenim bazenom, đakuzijem, fitness centar.

 

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana na dve jednake mesečne rate, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, NLB Komercijalna banka, OTP banka (bivša Societe Generale banka), Poštanska štedionica.

 

VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U REPUBLIKU GRČKU https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/grcka

 

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.

● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.

● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.

● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati

● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.

● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

Državljanima Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Grčku. Pasoši od planiranog datuma povratku sa putovanja moraju da važe još najmanje 3 meseca. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

 ● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

 

 

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.

● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata i iz razloga tehničke prirode…).

● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.

● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.

● Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa

● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

● Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Organizator putovanja Olympic Travel d.o.o. Kragujevac. Licenca 198/2021 od 24.11.2021.

 

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 20 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)