Više od 1800 ponuda

Krstarenje Dunavom Prvi maj

od 255 €

Prvi maj na Dunavu | Krstarenje Dunavom

255 € po osobi za 3 polupansiona

Dunav, samo izgleda da je miran ali je jako moćan, izgleda da je plav ali menja boje kao kameleon, čini se da svira valcer, ali svira i Panovu frulu. Sa Zapada Istoku donosi raznolikost i povezuje narode. Nema reke kao što je Dunav, pripoveda priče i legende, gradi mostove, zamkove i tvrđave, daruje vino i ribu, tradiciju i kulturu.

Zaplovite sa nama u Dunavsku avanturu.

Smeštaj u hotelu Aquastar u Kladovu tokom praznika je idealno rešenje i polazna tačka da uživate u okruženju. Obezbedili smo gratis krstarenje brodom Djerdapkom klisurom za ovaj termin. Broj mesta je ograničen požurite.

Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Krsterenje Djerdapskom klisurom
Na putu je Golubacka tvrdjava
Na putu je Golubacka tvrdjava
Kapetan Misin breg Donji MIlanovac
Kapetan Misin breg Donji MIlanovac
Muzej Lepenski Vir
Muzej Lepenski Vir
Muzej Lepenski vir
Muzej Lepenski vir
Nezaobilazni izlet u Rajacke pivnice
Nezaobilazni izlet u Rajacke pivnice
Nezaobilazni izlet u Rajacke pivnice
Nezaobilazni izlet u Rajacke pivnice

Polazak: 29.04.2023.                                                                                          4 DANA/3 NOĆENJA                            BRODOM I AUTOBUSOM

1.dan : Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:15h, čekiranje putnika i ukrcavanje.  Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta.  Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.  Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

2.dan Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na FAKULTATIVNI IZLET: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Povratak u hotel gde će uz zakusku biti upriličena degustacija  lokalnih vina. Cena izleta: odrasli  25€, deca 2-10 godina 10€, deca do 2 godine - besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba.   Večera. Noćenje

3.dan Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na FAKULTATIVNI IZLET: Kladovo – Manastir Vratna i Vratnjanske kapije –Rajac– Kladovo (7h): Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina (u selu Rogljevu 120, u Štubiku 30). Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Vredno posete je i staro groblje sa očuvanim kamenim spomenicima iz XVIII veka - stećci. Nakon obilaska, sledi degustacije vina i ručak, a potom povratak u hotel. Večera, noćenje. Cena izleta: odrasli  35€, deca 2-10 godina 15€, deca do 2 godine - besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba.  

 4. dan     Kladovo  - Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Viminacijum -  Beograd  (260 Km) Doručak. Polazak autobusa u 09:30h.  Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Viminaciuma. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Povratak:02.05.2023.                                                                                                             Cenovnik br. 1 od 06.02.2023 – Program br. 16/2023

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA OD 0-2 GODINE

DECA 2-10 GODINA

255 €

60 €

GRATIS

50%POPUST

 

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije prvog dana;
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi tri polupansiona (doručak i večera, bife – švedski sto);
 • Transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg – Viminacijum – Beograd (Pristanište Beograd);
 • Upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…);
 • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe;
 • Ručak u povratku četvrtog dana ;
 • Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacium;
 • Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča;
 • Putarine i takse;
 • Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu i na brodu;
 • Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Piće tokom plovidbe i u hotelu;
 • Mini bar;
 • Razne vrste ručnih masaža, hidromasažna kada;
 • Individualne troškovi putnika
 • Fakultativniizleti drugog i trećeg dana boravka (minimum 15 osoba je potrebno da se izlet realizuje): Izlet I (drugi dan) – 25 € odrasli, 10 € deca od 2 do 10 godina, deca do 10 god. gratis.Izlet II (treci dan)  – 35 €odrasli,  deca od 2 do 10 godina, 15€ (plaćanje u hotelu), deca do 2 godine - besplatno.

 

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, veliki LCD monitor visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9,5 sati.

Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs)se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, dva restorana, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom. Wellness centar pored bazena sadrži: saunu, parno kupatilo, fitneskabinet, usluge ručne masaže. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. Sve sobe su klimatizovane i poseduju sef, mini-bar, Ka-Tv, Wi-Fi.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).Platnim karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

 

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Robinson, usaglašeni sa YUTA standardom

Organizator putovanja: ROBINZON d.o.o., Beograd. Kategorija Licence A br. OTP 120/2021 od 13.10.2021. Uz ovaj aranžman važe Opšti Uslovi putovanja agencije Robinzon d.o.o. U skladu sa odredbama Zakona o Turizmu Organizator ima GARANCIJU PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU "YUTA", Beograd, ul. Kondina br 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 119/2021 od 30.11.2021.god, Bankarska garancija 068/2021 od 03.12.2021.god. Akcionarskog drustva "Expobank" u visini 30.000 €. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slucaja kod Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU "YUTA", 0113228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 027/2020, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)