Više od 1800 ponuda

Krstarenje Dunavom Prvi maj

od 195 €

Dunav, samo izgleda da je miran ali je jako moćan, izgleda da je plav ali menja boje kao kameleon, čini se da svira valcer, ali svira i Panovu frulu. Sa Zapada Istoku donosi raznolikost i povezuje narode. Nema reke kao što je Dunav, pripoveda priče i legende, gradi mostove, zamkove i tvrđave, daruje vino i ribu, tradiciju i kulturu.

Zaplovite sa nama u Dunavsku avanturu.

Smeštaj u hotelu Aquastar u Kladovu tokom praznika je idealno rešenje i polazna tačka da uživate u okruženju. Obezbedili smo gratis krstarenje brodom Djerdapkom klisurom za ovaj termin. Broj mesta je ograničen požurite.

Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Hotel Aquastar Kladovo
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Gratis Krsterenje Djerdapskom klisurom
Na putu je Golubacka tvrdjava
Na putu je Golubacka tvrdjava
Na putu je Golubacka tvrdjava
Na putu je Golubacka tvrdjava
Na putu je Golubacka tvrdjava
Na putu je Golubacka tvrdjava
Kapetan Misin breg Donji MIlanovac
Kapetan Misin breg Donji MIlanovac
Muzej Lepenski Vir
Muzej Lepenski Vir
Muzej Lepenski vir
Muzej Lepenski vir
Nezaobilazni izlet u Rajacke pivnice
Nezaobilazni izlet u Rajacke pivnice
Nezaobilazni izlet u Rajacke pivnice
Nezaobilazni izlet u Rajacke pivnice

Polazak: 30.04 – 03.05.2021                             4 DANA/3 NOĆENJA                            BRODOM I AUTOBUSOM

1. dan  Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.

Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 2. dan      Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Vinarija Gamanović (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u vinariju "Gamanović", gde će uz zakusku biti upriličena degustacija  vina. Cena izleta: odrasli  20€, deca 2-7 godina 10€. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba. 

 3. dan      Kladovo - Vratna - Rajačke pimnice - Kladovo.  Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet:  Odlazak u selo Vratna i obilazak najviših prirodnih kamenih mostova u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. Cena izleta: odrasli - 30€, deca do 2-7 godina - 15€. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba..

4. dan       Kladovo  - Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Viminacium -  Beograd  (240 Km) Doručak. Polazak autobusa u 09:30h.  Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana.  Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg.  Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je mozda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima..

Povratak: 03.05.2021                                                                                                                                                          

 

Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). Doplata za transfer Novi Sad 2600 RSD(po osobi) - min 4 osobe

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije prvog dana
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi tri polupansiona (doručak i večera, bife – švedski sto)
 • Transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg – Golubačka tvrđava – Smederevska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd)
 • Upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…)
 • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe
 • Ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg
 • Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir, Golubačka i Smederevska tvrđava
 • Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča
 • Putarine i takse
 • Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu i na brodu
 • Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:  

 • Piće tokom plovidbe i u hotelu
 • Individualne troškovi putnika
 • Fakultativni izleti drugog i trećeg dana boravka (minimum 15 osoba je potrebno da se izlet realizuje): Izlet I (drugi dan) – 20 € odrasli, 10 € deca od 2 do 7 godina, deca do 10 god. gratis.Izlet II (treci dan)  – 30 € odrasli, 20 € deca od 2 do 7 godina, 15€ (plaćanje u hotelu)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

Hotel Aquastar Danube 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.

Organizator putovanja HTP Plaža doo/ogranak Aquastar travel, Beograd. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 027/2020, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)