Više od 1800 ponuda

Rim avionom | oktobar

od 433 €

Rim, grad na sedam brežuljaka, osnovan je 753.godine pre nove ere, postao je prestonica Italije 1870.godine. Putovanje u Rim je doživljaj za sebe, milioni turista svake godine posete „prestonicu sveta“ i bace novčić u čuvenu Fontanu di Trevi sa željom da ponovo posete Rim. Ukoliko putujete u Rim lokaliteti iz antičkog perioda koje treba posetiti su: Forum, Zlatna kuća, Panteon, Trajanovi stubovi, Rimske katakombe, Cestijusova piramida, Usta istine, Konstantinova kapija. Rim je poznat po prelepim trgovima kao što su  Navona, Španski trg, Trg cveća, Venecija, Farneze i Minervin trg. Uživajte na nekom od njih uz čuveni italijanski espresso. Poseta Rimu, podrazumeva odlazak u Vatikan i šetnju trgom Sv.Petra. Spisak šta sve treba posetiti u Rimu je prilično dug, možda je najbolje da se kroz ležernu šetnju starim ulicama upoznate sa ovim fascinantnim gradom.

Poznata je izreka da svi putevi vode u Rim, neka ove jeseni i vas put odvede do ovo čuvenog grada.

Rim Forum
Rim Forum
Rim Koloseum
Rim Koloseum
Rim Koloseum
Rim Koloseum
Rim panorama mostova
Rim panorama mostova
Rim Arhangel Mihajlo
Rim Arhangel Mihajlo
Rim crkva Sv. Petra
Rim crkva Sv. Petra
Rim dekoracija
Rim dekoracija
Rim galerija moderne umetnosti
Rim galerija moderne umetnosti
Rim pjaca Venecija
Rim pjaca Venecija
Rim vucica- Romul i Rem
Rim vucica- Romul i Rem
Rim Vatikan
Rim Vatikan
Rim Vatikan
Rim Vatikan
Rim Vatikan
Rim Vatikan
Rim panorama
Rim panorama
Rim spomenik Njegosu
Rim spomenik Njegosu
Rim park
Rim park
Rim romansa
Rim romansa
Rim ulicni slikar
Rim ulicni slikar
maske
maske
slatkisi
slatkisi

 

POLAZAK: 06.10.2019.

 

1. DAN        BEOGRAD – RIM (pešačka tura uključena u cenu!)

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja. Let za Rim aviokompanijom Air Serbia u 07.00h (let JU 530). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ u 08.30h. Transfer do hotela i smeštaj. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2. DAN        RIM (fakultativno Forum i Koloseum)

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno posle podne. Noćenje.

3. DAN        RIM (fakultativno Vatikan)

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.           

4. DAN        RIM (fakultativno Tivoli) – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta „Tivoli” i poseta kompleksu „Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd aviokompanijom Air Serbia u 20.50h (let JU 535). Dolazak u Beograd u 22.25h. Kraj programa.

POVRATAK: 09.10.2019.                                                                                                         

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd kompanijom Air Serbia
 • Aerodromske takse 132€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* iz lanca RAELI hotela
 • Pešačko razgledanje grada
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

 

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Gradsku taksu - hotel 3* - 4 eur po osobi po noći, hotel 4* - 6 eur po osobi po noći, hotel 5* - 7 eur po osobi po noći (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini)
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Vatikan - 45 eur (U cenu je uračunata ulaznica i usluge lokalnog vodiča. Povratak je individualan.)
 • Forum i Koloseum - 40 eur (U cenu su uračunate usluge lokalnog vodiča i ulaznice za Forum i Koloseum)
 • Tivoli - 55 eur (Odlazak i povratak je autobusom)

Prijavljivanje za fakultativne izlete se vrši u agenciji, prilikom uplate aranžmana, a plaćanje u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta po navedenim cenama. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti se mogu realizovati uz korekciju cene.

NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 20 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.