Više od 1800 ponuda

Firenca Bolonja

od 89 €

MONTEKATINI TERME - je jedna od najluksuznijih banja u Italiji. Nalazi se na oko 35 km od Firence. Ovo živopisno mesto ima veliki broj termalnih izvora, parkova i sportskih terena i privlači veliki broj turista tokom cele godine.

FIRENCA - Glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana.U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a.                

LUKA - Smešten u mirnoj dolini Toskane, grad Luka je bio mesto mnogih istorijskih dešavanja i danas može da se pohvali veličanstvenim spomenicima koji su odoleli zubu vremena. U njegovom centru nalaze se očuvan srednjovekovni grad i mnoga raskošna renesansna zdanja, koja privlače brojne turiste.

SAN ĐIMINJANO je grad u središnjoj Italiji. To je poznati gradić okruga Sijena u okviru italijanske pokrajine Toskana.Poznat kao dobro očuvani srednjovekovni gradić sa čuvenim tornjevima, pa je danas pod zaštitom UNESKOa. Nalazi se u tipično toskanskom predelu brda i bregova, danas zaštićenom kao kulturno dobro. Oko grada pružaju se bezbrojni vinogradi.                                                                                                                                     

SIENA je najveći grad i središte okruga Siena u okviru italijanske pokrajine Toskana. Siena je svetski poznata kao grad sa veoma dobro očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom i ogromnim kutlurnim i umetničkim nasleđem, koje je pod zaštitom UNESKOa.

BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilije – Romanje u severnoj Italiji. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja
Firenca Bolonja

Polasci: 02.04./05.04./27.04.2018.     5 DANA/2 NOĆENJA AUTOBUSOM

1. dan      BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda u 17h sa dogovorenog mesta (tačno vreme i mesto polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan      BOLONJA – PRATO – MONTEKATINI TERME

Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima. Obilazak istorijskog jezgra grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv. Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv. Stefana. Nastavak putovanja za Prato i poseta outlet šoping centru „I Gigli“, a potom odlazak u banju Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.                               

3. dan      MONTEKATINI TERME – SIENA – SAN ĐIMINJANO

Doručak. Fakultativni izlet do Sijene i San Điminjana, poznatih turističkih centara oblasti Kjanti, čuvenoj po proizvodnji vrhunskih vina. Putovanje do Siene, grada pod zaštitom UNESCO-a. Panoramski obilazak: Duomo, Trg Pjaca del Kampo, palata Salimbeni, krstionica, univerzitet... U nastavku programa, poseta malom živopisnom srednjevekovnom gradiću San Điminjanu, koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent 13-14. veka. Grad je poznat pod nadimkom “Grad 100 tornjeva”. Povratak u Montekatini Terme u večernjim satima. Noćenje.

4. dan      MONTEKATINI TERME – FIRENCA

Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom/vozom za Firencu - glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana. Po dolasku sledi organizovano razgledanje u trajanju od 2 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most, trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek – delima renesanse: Čelinijev „Persej“, Đanbolonjina „Otmica Sabinjanki“, Amanatijev „Neptun“...), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fijorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“). Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela...). Polazak ka Srbiji oko 20:30h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan      BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Povratak: 06.04./09.04./01.05.2018.                                                                                                           Cenovnik br. 1 31.01.2018.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

02.04 – 06.04.2018.

3*

99 - 89

05.04 – 09.04.2018. – USKRS

3*

109 - 99

27.04 – 01.05.2018. – 1. MAJ

3*

109 - 99

Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €. Doplata za jednokrevetnu sobu – 40 €. Doplata za polupansion – 24 € po osobi.

Polazak iz Užica, Čačka, Kragujevca, Jagodine, Zrenjanina – doplata za transfer 20 € (minimum 4 putnika).

Polazak iz Novog Sada – doplata za transfer 10 € (minimum 4 putnika).

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima)
  • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (kontinentalni slatko-slani) u Montekatiniju u 1/2 i 1/2+1 sobama. Hotel VILA RITA 3* (www.hotelvillarita.com) – Nalazi se u mestu Montekatini Terme na 300 m od železničke stanice i uređena je u firentinskom stilu. Sobe su klimatizovane i poseduju TV, TWC i mini-bar. Gostima hotela su na raspolaganju otvoreni bazen i besplatno korišćenje bicikala, zatim bar i restoran gde se služe tipična toskanska jela. Hotel MONTEBELLO 3* (www.hotelmontebello.it) – Nalazi se na 5 minuta hoda od spa centra Terme di Montekatini i 10 minuta lagane šetnje do železničke stanice. Sobe u hotelu sadrže SAT TV, klimu, mini bar i sef, uključujući kupatilo opremljeno fenom i toaletnim priborom, dok pojedine sobe imaju i balkon. U celom hotelu dostupan je bežični internet. Restoran hotela služi tipična toskanska jela. Opisi hotela su dati ilustrativno. Ime hotela će biti poznato najkasnije 15 dana pred put.
  • Razgledanja i obilaske prema programu (Bolonja, Firenca)
  • Usluge turističkog vodiča tokom puta
  • Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Fakultativne programe (minimum 30 osoba): Siena i San Điminjano 30 €
  • Gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju (2 € - plaća se prilikom preuzimanja ključeva)
  • Individualne troškove
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje  po cenovniku Generali osiguranja

NAPOMENA: Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 70 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)