Više od 1800 ponuda

Porto avio 03.05.2024.✈

od 679 €

Porto, drugi po veličini grad u Portugaliji. Ime vuče korene od naziva starorimskog grada na datom mestu koji se zvao Portus Kale. Od datog naziva je izveden ne samo naziv današnjeg grada (koji znači luka), nego i naziv države. Portugalci često grad nazivaju prosto luka, sa određenim članom O ispred (O Porto), pa se stoga u nekim jezicima ustalio oblik naziva Oporto. Romantici vole drugo objašnjenje i insistiraju da je konfuzija nastala davno kada su stranci pogrešno pročitali nazive na buradima vina koja su se prevozila tokom reke Duro (Douro). Porto nudi mnogo više od jezičkih akrobacija. On je grad mostova, spoj tradicionalnog i modernog, interesantan i harizmatičan i kao takav zauzima važnu poziciju na turitičkoj mapi sveta. Centralni bulevar Avenida dos Aliados, obale reke Duro zaštićene od strane UNESCO-a, crkva Sao Francisco i Santa Clara i druge impresivne građevine učiniće vaš boravak drugačijim. Porto je dom jedne od najlepših knjižara na svetu Lello. Sagrađena 1906, liči na mesto iz bajke. Neogotska spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i stepeništem boje crvenog karanfila. Domicilno stanovništvo kaže se da je upravo ta radnja inspirisala J. K. Rouling da smisli scenografiju za Harija Potera.

Porto
Porto

PROGRAM PUTOVANJA:

POLAZAK: 03.05.2024.

1.dan      Beograd – Porto

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Porto kompanijom Air Serbia na liniji JU566 u 07.50h. Dolazak u Porto u 10.35h. Nakon sletanja sledi panormasko razgledanje grada Porto. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a, gde se nalazi niz trgova sa uskim ulicama i brojnim crkvama, palatama i zdanjima. Od pojedinačnih značajnih građevina potrebno je spomenuti gradsku katedralu, koja je izgrađena u XVII veku u baroknom stilu, i Staru berzu sa veoma lepim "Arapskim salonom". Železnička stanica S. Bento je jedna od najlepših železničkih stanica na svetu gde su zidovi i plafon prekriveni sa 22.000 pločica. Odlazak do ivice reke Duro i kratka pauza sa pogledom na glavni most preko reke Dom Luis. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan         Porto (fakultativno Gimaraeš – Braga – Bon Žezus)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za severni Portugal. Obilazak Gimaraeša koji još zovu i kolevkom Portugala. Upravo ovde je rođen 1109 god. prvi portugalski kralj Alfonso Henrikes, čija se statua nalazi ispred Palate Vojvoda od Brage iz XV veka. Šetnja do Dukal palate (ulaznica je uključena u cenu). Nastavak za Bragu, glavni grad provincije Minho koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije). Šetnja do poznate katedrale (ulaznica je uključena u cenu), a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu (na visini od 1.315 m) iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan           Porto (fakultativno dolina reke Duro)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta dolina reke Duro - krstarenje rekom Duro, poseta vinariji i degustacija vina. Polazak ka dolini reke Duro (zlatna reka) koja predstavlja najpoznatiji vinski region Portugala pod zaštitom UNESCO-a. Dolina Duro je najpoznatija po proizvodnji Porto Vina koja seže unatrag oko 2000 godina. Ovde je nekada vino puštano da pluta rekom Duro do mesta Vila Nova de Gaia (prekoputa Porta) gde je spremano u posebne podzemne vinske podrume. Poseta istorijskog centra Amarante i odlazak na vidikovac Sao Leonardo de Galafura odakle se pruža prelep pogled na dolinu reke Duro. Zatim, odlazak na pedesetominutno krstarenje rekom Duro gde se mogu videti skoro besprekorne paralelne linije kaskadnih vinograda i ruralnih imanja – kinte (hacijende). Poseta vinariji sa degustacijom Porto vina po kome je ovaj region poznat. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan           Porto  –  Beograd

Doručak. Odjavljivanje iz hotela i slobodno vreme za individualne aktivosti do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom. Let za Beograd kompanijom Air Serbia JU569 u 17.35h, dolazak u Beograd u 22.00h. Kraj usluga.

POVRATAK: 06.05.2024.                                                               

                                                                                                              Cenovnik br.1 od 10.01.2024. Program br. 2 /2024

HOTEL/KATEGORIJA

TIP SOBE

   USLUGA

03.05.2024-06.05.2024

4 dana / 3 noći

TRYP PORTO CENTRO 3*

1/2

 

BB

 

679 €

Treća osoba

 629 €

Dete od 0 – 2 god. / krevetac

50 €

Dete od 2 – 4 god. / krevetac

489 €

Dete od 4 – 12 god.

559 €

1/1

819 €

 

OPISI HOTELA:

TRYP PORTO CENTRO 3*

https://www.trypportocentro.com/

Lokacija: Hotel Tryp Porto Centro se nalazi u samom centru grada Porto. Udaljen je par minuta hoda od turističke ulice Rua de Santa Catarina sa poznatim restoranima portugalske kuhinje. Od aerodroma u Portu je udaljen 17 km.

Sobe: Hotel Tryp Porto Centro ima 62 moderno opremljene i funkcionalne smeštajne jedinice. Svaka soba (površine 18m²) ima kupatilo, fen, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar, wi fi internet. Deca od 0 do 4 godine dobijaju krevetac.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se lobi, lift, restoran, bar, garaža. Hotel pruža uslugu pranja veša.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 •  Gimaraeš, Braga i Bon Žezus (celodnevni izlet, oko 9h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za katedralu u Bragi i Dukal palate u Gimaraešu. Cena izleta: 90€.
 • Dolina reke Duro - krstarenje rekom Duro i poseta vinariji sa degustacijom Porto vina (celodnevni izlet, oko 8h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, krstarenje rekom Duro u trajanju od 50 minuta, poseta vinariji i degustacija vina. Cena izleta: 115€.

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, na destinaciji u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

NAPOMENA: : Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta. 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Porto-Beograd kompanijom Air Serbia
 • Aerodromske takse 66€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)
 • Smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama
 • Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • Panoramsko razgledanje grada Porto na dolasku u pratnji vodiča
 • Vodič na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Gradska taksa oko 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela
 • Fakultativni izleti po programu
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Putno zdravstveno osiguranje

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.

Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.

Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

 

 

NAPOMENE:

 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja NA UPIT! i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa
 • Trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Organizator ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

 

PUTNA DOKUMENTA:

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do 15 decembra 2022, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, NLB Komercijalna banka, OTP banka (bivšaSociete Generale banka), Poštanska štedionica.

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20

Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Odeon World travel d.o.o.

Organizator putovanja: Odeon World travel d.o.o. OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A

Garancija putovanja broj 2700972, važi od 01.10.2021. god.

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.

Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji. Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

 

NAPOMENE:

 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja NA UPIT! i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa
 • Trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

 

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Organizator ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

 

PUTNA DOKUMENTA:

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do 15 decembra 2022, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, NLB Komercijalna banka, OTP banka (bivšaSociete Generale banka), Poštanska štedionica.