Više od 1800 ponuda

Istanbul avionom 4 dana

od 289 €

Istanbul, grad smešten na Bosforskom moreuzu sa preko 15 miliona stanovnika je najnaseljeniji grad u Turskoj, najveći grad u Evropi i sedmi po veličini na svetu. Istanbul je kroz istoriju poznat kao Vizantion, Konstantinopolj i Carigrad. Ovaj multikulturalan grad prepun je znamenitosti i turističkih atrakcija. Od džamija u Istanbulu izdvajaju se Aja Sofija i Plava džamija.

Aja Sofija izgradjena je kao hrišćanski hram za vreme vizantijskog cara Justinijana, Plava džamija sagradjena je početkom 17.veka, upečatljivi objekat otomanskog carstva, ujedno je i jedina džamija u Turskoj sa 6 minareta.

Ukoliko odlučite da posetite Istanbul obavezno posetite Topkapi palatu, ovo je veoma značajno istorijsko mesto sa koga su sultani i paše najduže vladali. Druga važna palata u Istanbulu je Dolmabahče, od 1856. je bila upravno središte Osmanskog Carstva.

Kapali Carsija u Istanbulu je najveći i najstariji natkriveni bazar na svetu, prostire se kroz preko 60 ulica sa vise od 4000 prodavnica. Egipatski bazar je manji, njega ćete propoznati po mirisu cimeta, jasmine i svih drugih mogućih začina.

Ispod Galata mosta se nalazi šetalište s restoranima, barovima i čajdžinicama. Jedan od trendova u Istanbulu je da se restorani nalaze na krovovima, izaberite neki poput Roof Mezze 360, Turk Art Terrace, Olive Anatolian Restaurant ili The Terrace Restaurant cafe i uživajte u turskim specijalitetima i magičnom pogledu na grad.

Ukoliko prvi put putujete u Istanbul obavezno posetite: Aja Sofiju, Plavu Džamiju, Sulejmanovu džamiju, Topkapi i Dolmabahče palatu, Kapali Čaršiju i uživajte u dnevnoj ili noćnoj vožnji Bosforom.

Istanbul panorama
Istanbul panorama
Istanbul tramvaj
Istanbul tramvaj
Istanbul Aja Sofija
Istanbul Aja Sofija
Istanbul Aja Sofija
Istanbul Aja Sofija
Istanbul Aja Sofija
Istanbul Aja Sofija
Istanbul Plava Dzamija
Istanbul Plava Dzamija
Istanbul Topkapi muzej
Istanbul Topkapi muzej
Dolmabahce
Dolmabahce
Istanbul Sveti Djordje
Istanbul Sveti Djordje
Istanbul alternativa
Istanbul alternativa
Istanbul alternativa
Istanbul alternativa
Istanbul alternativa
Istanbul alternativa
Istanbul kafee
Istanbul kafee
Istanbul kafee
Istanbul kafee
Istanbul Kapali Čarsija
Istanbul Kapali Čarsija
Istanbul zacini
Istanbul zacini
Istanbul restoran
Istanbul restoran
Istanbul romansa
Istanbul romansa
Istanbul krstarenje Bosfor
Istanbul krstarenje Bosfor
Istanbul krstarenje
Istanbul krstarenje

POLAZAK: 20.09/18.10/08.11.2019.

1. DAN        BEOGRAD – ISTANBUL

Dolazak na aerodrom dva sata pre poletanja na liniji TK1082 u 09.15h,( osim za polazak 8.novembar kada je let u 09.00h). Let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul transfer I smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje grada kao i odlazak u neki od poznatih restorana sa tradicionalnom kuhinjom. Noćenje.

2. DAN        ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet i klasično razgledanje grada: Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, Topkapi palata su biseri Carigrada koje svakako treba posetiti i doživeti uz priču lokalnog vodiča. Panoramsko razgledanje grada se završava u starom jezgro grada gde se prepliću Vizantija i Orijent. Slobodno veče. Noćenje.

3. DAN        ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet: krstarenje Bosforom, obilazak Dolmabahče palate, Vaseljenska patrijaršija. Ovo je najlepši način da upoznate položaj Istanbula i njegovu raznolikost kao i tradiciju i kulturu iz vizantijskog ali i modernog perioda.  Nakon izleta slobodno vreme za šetnju starim delom grada i posetu egipatske pijace sa raznolikim začinima i slatkišima. U okolini Patrijaršije su stare i zapuštene zgrade mladi studenti prisvojili i pretvorili u izuzetno atraktivan umetnički prostor koji prerasta u centar alternativne kulture grada. Slobodno veče. Noćenje

4. DAN        ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba do 12.00h. Slobodno vreme možete iskoristiti za posetu muzeja, restoranima ili šoping. Istanbul je spoj istoka i zapada sa bezbroj različitih restorana ali i specijalizovanih butika I šoping centara. Transfer na aerodrum iz hotela u dogovoru sa vodičem.  Let za Beograd na liniji TK1083 u 18.45h,( osim za grupu koja se vraća 11.novembra kada je predviđeno poletanje za 19.50h). Sletanje u Beograd u 19.25h, osim za grupu 11.novembar koja sleće u 19.30h. Sve satnice navedene u ovom program putovanja su lokalne.

POVRATAK: 23.09/21.10/11.11.2019.                                                                                                

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd, kompanijom Turkish Airlines
  • Aerodromske takse  (111€ na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti)
  • Povratni transfer aerodrom – hotel – aerodrom
  • 3 noćenja u izabranom hotelu na bazi usluge noćenje sa doručkom
  • Usluge predstavnikaagencije lokalnog partnera na srpskom jeziku
  • Organizaciju putovanja

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Fakultativne izlete i ulaznice

 - IZLET 1 / Razgledanje grada (Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, Topkapi palata... ) 50€ po osobi za minimum 15 prijavljenih putnika, ulaznice su uključene u ceni.

- IZLET 2 / krstarenje Bosforom, obilazak Dolmabahče palate, Vaseljenska patrijaršija. 50€ po osobi za minimum 15 prijavljenih putnika, ulaznice su uključene u ceni.

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

FAKULTATIVNI IZLETI:

Lokalna turistička agencija je organizator fakultativnih izleta i zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta. Izleti podležu garanciji putovanja turske lokalne agencije a ne agencije Robinson.

*Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 15 prijavljenih putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 20 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.