Više od 1800 ponuda

Noć Veštica - Drakula 2 noćenja

od 120 €

Noć Veštica u Transilvaniji je poseban doživljaj koji sve ostavlja bez daha. Provedite Noć Veštica u Drakulinom zamku, Zamku Bran na nezaboravnom tradicionalnom maskenbalu koji se priređuje u tu čast. Na ovom putovanju ćemo obići i Dvorac Peleš na Sinaji, kao i Sibiu koji nosi titulu kulturne prestonice Evrope.

Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour

                                                     

                                                                                                   Polazak: 25.10.2018.                                         4 DANA/2 NOĆENJA AUTOBUSOM

1. dan     BEOGRAD

Polazak u 17.30 h iz iz Beograda  (sa parkinga "Laste" koji se nalazi na adresi Autoput Beograd - Niš 4, u okviru autocentra Lasta, a iz Novog Sada u 19.30h (ispred železničke stanice). Nastavak putovanja: Temišvar – Deva –  Sibiu –  Sigišoara.

2. dan     SIGIŠOARA – BRAŠOV –  PREDEAL

Pre podne dolazak u Sigišoaru, najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kojem je 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Fakultativna poseta Istorijskom muzeju. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Posle podne dolazak u Brašov, centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica... Slobodno vreme. Uveče dolazak u Predeal. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan     SINAJA – DVORAC PELEŠ – ZAMAK BRAN – PREDEAL

Doručak. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš (Castelul Peleş), jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Slobodno popodne.

Uveče fakultativni odlazak u zamak Bran (Castelul Bran) iz XIII veka, u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatvoren. Noć veštica (Halloween) u samom zamku, sa iznenađenjima koja će putnike podsetiti da se nalaze u srcu Transilvanije. (Prilikom dolaska u Bran, posećuje se unutrašnjost zamka, dok se glavna žurka odvija u dvorištu zamak Bran (prethodnih godina zatvoren deo sa grejanjem)). Povratak u hotel. Noćenje.                            

4. dan     SIBIU – BEOGRAD               

Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak u Sibiu, grad u južnoj Transilvaniji, koji je 2007. godine, nakon ulaska Rumunije u Evropsku uniju, nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Kratko razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg (Piaţa Mare), na kojem se, između ostalog, nalaze Palata Brukental (Brukenthal; 1785. god.; austrijski barok) i rimokatolička, jezuitska crkva (barok; 1733. god.); Mali trg (Piaţa Mică), sa Savetnom kulom (Turnul Sfatului; XIII vek); Trg Huet (Piaţa Huet), sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka (gotička bazilika)... 

Polazak za Srbiju. Ruta: Deva - Lugož (Lugoj) - Temišvar (Timişoara)... Povratak u Beograd, odnosno Novi Sad do 24 h.                

Povratak: 28.10.2018.                                                                                                                                     Cenovnik br. 1 od 25.09.2018.

CENA ARANŽMANA: 120 € u dinrskoj protivvrednosti po osobi

 

I dete 0-4g gratis, I dete 4-12 god. ima popust 30% na cenu aranžmana u pratnji dve puno platežne osobe (deli ležaj sa roditeljima u 1/2 sobi).

Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 20 €. Doplata za 1/1 sobu – 30 €.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom)
  • Smeštaj u hotelu Carpati” 3* (http://hotelcarpatipredeal.ro) udaljen je 700m od centra Predeala. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. U sastavu hotela su restoran, sauna, bazen, đakuzi, fitnes centar... Ili u nekom drugom hotelu iste kategorizacije na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto), evropska kategorizacija hotela.
  • Razgledanje Sigišoare, Brašova i Sibiua
  • Usluge vodiča/Pratnju agencije

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Individualne troškove
  • komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom 15 € ( Istorijski muzej u Sigišoari, manastir Sinaja, dvorac Peleš )
  • Halloween u zamku Bran (cena ulaznice za obilazak zamka 70 leja=16€, deca 35 leja=8€), cena ulaznice za obilazak zamka i „Halloween party” (samo odrasli) je 180 leja – 40€
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

NAPOMENA: Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)