Više od 1800 ponuda

Drakula tura - 2 noćenja-bus

od 125 €

Ovaj izuzetno interesantan aranžman  za Rumuniju, odvešće vas do Transilvanije i upoznati sa legendom o grofu Drakuli. Na ovom putovanju posetićemo srednjevekovne gradove Sigišoaru (UNESCO), Brašov, Sinaju, Bukurešt i čuveni zamak Bran i dvorac Peleš. Vozićemo se brodićem na jezeru Snagov i obići prelepi manastir na njegovom ostrvu. Pored upoznavanja istorije i kulture Transilvanije uživaćete u Gastronomiji i degustaciji čuvenih Rumunskih vina.  

Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja
Drakula tura - 2 noćenja

Polasci: 25.04/28.04/15.05/21.06/17.07/14.08/25.09/23.10/07.11.2019.5 DANA/2 NOĆENJA AUTOBUSOM

1. dan     NOVI SAD/BEOGRAD

Polazak u 17h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19h iz Beograda (saglavneautobuskestanice BAS, centarBeograda, ulazizKarađorđeveulice, tačnovremebićepoznatonajkasnije dan predputovanje). Nastavak putovanja: Temišvar – Deva - Sibiu - Sigišoara.

2.dan      SIGIŠOARA – BRAŠOV –  SINAJA/POJANA BRAŠOV

Pre podne dolazak u Sigišoaru, najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kojem je 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Fakultativna poseta Istorijskom muzeju. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Posle podne dolazak uBrašov, centarjugoistočneTransilvanijeijedanodnajlepšihgradovaRumunije. Panoramskorazgledanjegrada: CrnacrkvaizXVveka (najvećagotičkacrkvaizmeđuBečaiCarigrada), staragradskavećnica... Slobodnovreme.Uveče dolazakuPojanu Brašovili Sinaju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.dan      SINAJA/POJANA BRAŠOV – BRAN – MANASTIR SINAJA – DVORAC PELEŠ

Doručak. Dolazak do zamka Bran iz XIII veka, u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatvoren. Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije).Fakultativna poseta zamku.Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš*, jednom od najlepših dvoraca Evrope, letnjoj rezidenciji prvog rumunskog kraljevskog para. Slobodnovreme. Noćenje.                 

4.dan      SINAJA/POJANA BRAŠOV – JEZERO I MANASTIR SNAGOV – BUKUREŠT – BEOGRAD           

Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak do jezera Snagov. Fakultativna poseta manastiru Snagov, u kojem je Drakula sahranjen.Posle podne dolazak u Bukurešt, glavni grad Rumunije, koji nosi epitet „mali Pariz“. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta (po zapremini, druga građevina sveta)... Kratka šetnja najužim centrom grada, u kojem se nalaze Rumunski ateneum,bivša Kraljevska palata (danas Muzej umetnosti), Kraljevska zadužbina (danas Centralna univerzitetska biblioteka), zdanje Senata, crkva Kreculesku... Poseta Patrijaršiji. Slobodno posle podne.Uveče polazak za Srbiju. Ruta: Pitešti- Krajova-Drobeta Turnu Severin...     

5.dan      BEOGRAD/NOVI SAD

Nastavak putovanja. Povratak u Beograd i Novi Sad do 12h.

U terminu 07.-11. novembra 2019. predviđena je poseta  dvorcu  Pelišor.

Povratak : 29.04/02.05/19.05/25.06/21.07/18.08/29.09/27.10/11.11.2019.                 Cenovnik br.1 od 26.12.2018.

CENA ARANŽMANA: 125 €

I dete 0-4g gratis, I dete 4-12 god. imapopust 30% na cenuaranžmana u pratnjidvepunoplatežneosobe (deliležaj sa roditeljima u 1/2 sobi).

Trećaodraslaosoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetnasapomoćnimležajem) ostvarujepopust 20 €.Doplata za 1/1 sobu – 30 €.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom)
  • Smeštaj u hotelu „Rina Sinaia“3*(www.hotelsinaia.ro) se nalazi u centru Sinaje. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Sobe sadrže: kablovsku televiziju,wi-fi, telefon, mini bar, sopstveno kupatilo, fen, pojedine sobe poseduju terasu...U sastavu hotela su: restoran, konferencijske sale, bazen, fitnes centar;Carpati”3* (http://hotelcarpatipredeal.ro) udaljen je 700m odcentraPredeala. Hotel posedujedvokrevetnesobe. U sastavuhotelasurestoran, sauna, bazen,đakuzi, fitnescentar... „Silva“3* – Nalazi se u mestu Bušteni, uzgondolu. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Sobe sadrže: kablovskuteleviziju, wi-fi, telefon, mini bar, sopstveno kupatilo, pojedine sobe poseduju terasu. U sastavu hotela su: restoran, konferencijske sale.. Ili u nekomdrugomhoteluistekategorizacijenabazi 2 noćenjasadoručkom
  • Razgledanje Sigišoare, Brašova i Bukurešta
  • Usluge vodiča/Pratnju agencije

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Individualne troškove
  • Komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča (40€): Istorijski muzej u Sigišoari, zamak Bran, manastir Sinaja,dvorac Peleš, manastir Snagov
  • Međunarodnozdravstvenoosiguranje po cenovnikuGenerali osiguranja
  • Stanicnausluga 50.00 rsd za polaskeizBeograda, placa se u agenciji.

NAPOMENA: Preporučuje se putnicima da se o uslovimaulaska u zemlje EU (potrebnanovčanasredstva za boravak, zdravstvenoosiguranje, potvrde o smeštaju...) informišunasajtuDelegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadiilikonzulatuzemlje u kojuputujuikrozkojeprolaze. Agencija ne snosiodgovornost u slučaju da pograničnevlastionemogućeputnikuulaznateritoriju EU.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnimkarticamaili revolving karticama (mogućnostodloženogplaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)