Više od 1800 ponuda

Noć Veštica - Drakula 2 noćenja

od 115 €

Noć Veštica u Transilvaniji je poseban doživljaj koji sve ostavlja bez daha. Provedite Noć Veštica u Drakulinom zamku, Zamku Bran na nezaboravnom tradicionalnom maskenbalu koji se priređuje u tu čast. Na ovom putovanju ćemo obići i Dvorac Peleš na Sinaji, kao i Sibiu koji nosi titulu kulturne prestonice Evrope.

Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour
Noć Veštica - Drakula tour

                                                                POLAZAK: 26.10.2017.                                       4 dana, 2 noćenja AUTOBUSOM

Program putovanja:           

1. dan                      BEOGRAD/NOVI SAD

Polazak u 17h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19h iz Beograda (sa parkinga preko puta otvorenog tržnog centra – tzv „buvljak”, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Nastavak putovanja: Temišvar – Deva - Sibiu - Sigišoara.

2. dan                      SIGIŠOARA – BRAŠOV –  SINAJA/POJANA BRAŠOV

Pre podne dolazak u Sigišoaru, najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kojem je 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Fakultativna poseta Istorijskom muzeju i Sobi za mučenje. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Posle podne dolazak u Brašov, centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica... Slobodno vreme. Uveče dolazak u Pojanu Brašov ili Sinaju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan                      MANASTIR SINAJA – DVORAC PELEŠ – BRAN

Doručak. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš, jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Slobodno posle podne. Uvece fakultativni odlazak u zamak Bran iz XIII veka, u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatvoren. Noć veštica u samom zamku, sa iznenađenjima koja će putnike podsetiti da se nalaze u srcu Transilvanije (prilikom dolaska u Bran, posećuje se unutrašnjost zamka, dok se glavna žurka odvija u dvorištu zamka Bran – prethodnih godina zatvoren deo sa grejanjem). Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan                      SIBIU – BEOGRAD/NOVI SAD               

Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak u Sibiu, grad u južnoj Transilvaniji, koji je 2007. godine, nakon ulaska Rumunije u Evropsku uniju, nosio titulu kulture prestonice Evrope. Kratko razgledanje starog gradskoj jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg na kojem se, između ostalog, nalaze Palata Brukental (1785. god.; austrijski barok) i rimokatolička, jezuitska crkva (barok; 1733. god.); Mali trg, sa Savetnom kulom (XIII vek); Trg Huet, sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka (gotička bazilika)... Polazak za Srbiju. Ruta: Deva – Lugož – Temišvar... Povratak u Beograd, odnosno Novi Sad do 24h.

Povratak: 29.10.2017.                                                                                                                                                            Cenovnik 1. od 02.09.2017.

CENA ARANŽMANA: 115 € u dinrskoj protivvrednosti po osobi

 

I dete 0-4g gratis, I dete 4-12 god. ima popust 30% na cenu aranžmana u pratnji dve puno platežne osobe (deli ležaj sa roditeljima u 1/2 sobi)

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem te audio i video-opremom);
  • Smeštaj u hotelu „Sinaia“ ***+ (www.hotelsinaia.ro) u Sinaji; „Poiana Ursului“ *** (http://poianaursului.ro) u Pojani Brašov; ili Carpati” *** (http://hotelcarpatipredeal.ro) u Predealu; na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); dvokrevetne sobe
  • Razgledanje Sigišoare, Brašova i Sibiua;
  • Pratnju agencije

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča (15€): Istorijski muzej u Sigišoari, manastir Sinaja, dvorac Peleš
  • Halloween u zamku Bran (prošlogodišnja cena ulaznice za obilazak zamka bila je 50 leja (oko 11€), cena ulaznice za obilazak zamka i „Halloween party“ (samo odrasli) bila je 150 leja - 34€)
  • Doplata za 1/1 sobu – 30 €
  • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 25€
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA  (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)