Više od 1800 ponuda

Korzika autobusom

od 459 €

 

6 dana/5 noćenja, autobusom

Osetite Čaroliju Korsike Tokom Cele Godine!

Divlja Priroda i Planine: Korzika je raj za ljubitelje prirode tokom cele godine. Istražite guste šume, planine i spektakularne pejzaže koji čekaju da budu otkriveni.

Kulturna Dubina: Ostrvo ima bogatu istoriju i kulturno nasleđe. Posetite tradicionalna sela, muzeje i stare tvrđave kako biste istražili njegovu duboku prošlost.

Gastronomska Raznolikost: Probajte autentične korske specijalitete izvan letnjih meseci. Ovo je prilika da se uronite u kulinarski svet ostrva, degustirajući lokalne sireve, vina i specijalitete.

Tišina i Spokoj: Van sezone, Korsika nudi mir i spokoj, savršeno za opuštanje i bekstvo od svakodnevnog stresa.

Fotografski Raj: Spektakularni pejzaži, jezera i šume pružaju nezaboravne prizore koji će vas inspirisati da zabeležite trenutke.

 

Korzika-2resize.jpg
Korzika-2resize.jpg

1.DAN: ČAČAK – BEOGRAD – FIRENCA

Polazak iz Čačka u 02:30h, polazak iz Beograda u 05:00h. Prelazak državne granice, vožnja preko Hrvatske i Slovenije. Ulazak u Italiju u popodnevnim satima, nastavak putovanja pored Trsta, Venecije i Bolonje. Dolazak u hotel na relaciji Firenca - Livorno u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.DAN: LIVORNO - KORZIKA (BASTIJA)

Rani jutarnji odlazak u luku Livorno, ukrcavanje na brod za Korziku. Isplovljavanje broda u 08:00h. Plovidba (04:30h) kroz Toskanski arhipelag između ostrva Elba i Kapraja. Iskrcavanje u luku Bastija, transfer autobusom do hotela. Smeštaj u hotel. Popodnevni obilazak grada sa vodičem - pešačka tura i priča o burnoj istoriji ovog ponosnog naroda i znamenitostima starog grada. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN: BASTIJA - KORTE - AJAČIO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom za Korte i Ajačio, putovanje kroz živopisne predele ostrva, šume kestena i planinski vrhovi. Zadržavanje u gradiću Korte i obilazak grada turističkim vozom. Nastavak putovanja, priča o Srbima na ovim prostorima - selo Bokonjano koje je u Prvom svetskom ratu primilo i negovalo ranjene srpske vojnike, žene i decu izbegle iz Srbije, priča o ˝malim Srbima˝ koja i danas živi kao i sačuvana zgrada škole u kojoj su se školovala srpska deca. Dolazak u Ajačio, glavni grad pokrajine Južna Korzika koji čuva uspomenu na velikog vojskovođu i vladara Napolena Bonapartu. Obilazak starog dela grada – trg Foš, rodna kuća Napoleona Bonaparte (obilazak muzeja individualno), vožnja turističkim vozom kroz živopisne ulice grada. Slobodno vreme. Polazak iz Ajačija u kasnim popodnevnim satima. Povratak u Bastiu. Noćenje.

4.DAN: BASTIJA - KALVI

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom za Kalvi, po legendi rodni grad Kristifora Kolumba. Šetnja do Citadele i ostataka kuće porodice Kolumbo, Katedrala, crkva Svete Marije... Slobodno vreme. U popodnevnim satima polazak za l'Ile Rousse (crveno ostrvo), poznato po najlepšim plažama, gradić između planina i mora. Slobodno vreme za šetnju živopisnim uličicama starog grada i kafu na trgu Paoli. Povratak u Bastiju u večernjim satima. Noćenje.

5.DAN: BASTIJA - LIVORNO

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do ukrcavanja na brod ka Livornu. Isplovljavanje predviđeno u 14h, plovidba u trajanju 4h30. Iskrcavanje u luci Livorno, odlazak u hotel u okolini grada, smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

6.DAN: LIVORNO - BEOGRAD/ČAČAK

Doručak. Jutarnji polazak iz hotela. Vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama. Dolazak u Beograd/Čačak u posleponoćnim satima.

TERMINI PUTOVANJA

REDOVNA CENA ARANZMANA

FIRST MINUTE CENA DO 15.07.2023.

15-20.10.2023

495e

459e

04.-09.05.2024

495e

459e

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Primeri hotela:

Hoteli 3* Bastija i Livorno – Firenca. Hotel u gradu Bastia i hotel na relaciji Livorno – Firenca, sobe su dvokrevetne sa kupatilom, doručak – kontinentalni buffet (peciva, hleb, puter, šunka, sir, džemovi, kafa, mleko, čaj...)

Bastija – hotel Le Bastia www.hotel-lebastia.fr, hotel na relaciji Livorno-Firenca – hotel Europa Signa www.hoteleuropasigna.it ili slični.

Imena hotela će biti dostavljena putnicima na minimum 15 dana pre polaska.

 

PREVOZ TRAJEKTOM – jednom od kompanija Corsica ferries, Moby lines ili Tirrenia na ekonomskoj klasi u naznačenim datumima.

VAŽNA NAPOMENA: Brodske kompanije zadržavaju pravo promene vremena polaska trajekta iz Livorna/Bastije, ukoliko do toga dođe program za drugi i peti dan će biti korigovan prema korigovanim terminima polazaka.

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenost, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga hrane i pića i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja.

– Smeštaj u hotelu 3* na teritorija grada Bastija na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni buffet) u ½ sobama – Smeštaj u hotelu 3* na relaciji Livorno - Firenca na bazi 1 noćenja i 1 noćenja sa doručkom (doručak kontinentalni) u ½ sobama

– Prevoz putničkim trajektom na relaciji Livorno – Bastija – Livorno na ekonomskoj klasi

– Obilazak starog grada dela Bastija sa lokalnim vodičem (pešačka tura oko 2 sata)

– Usluge licenciranog vodiča za vreme putovanja

– Hotelske i gradske takse

– Troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

*Fakultativne izlete:

– Celodnevni izlet Korte i Ajačio – 40€ (prevoz autobusom, vožnja turističkim vozom u Korteu i Ajačiju, usluge licenciranog vodiča)

– Celodnevni izlet Kalavi i Il Rus (Crveno ostrvo) – 30€ (prevoz autobusom i usluge licenciranog vodiča)

– Ulaznice za muzeje i lokalitete

– Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit ,

– Doplata za transfer iz Novog Sada- 25€ , iz Niša - 25€ (redovnom linijom Niš ekspresa)

– Međunarodno putno – zdravstveno osiguranje,

– Individulane troškove

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti  želje i zahteve putnika hotelu, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki smeštaj odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela/apartmana do popune kapaciteta, ili sličnom.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

*CENE FAKULTATIVNIH IZLETA NISU GARANTOVANE I ZAVISE OD INFLATORNIH KRETANJA KOJA SU U EVROPI UČESTALA OD 2022. GODINE. INO PARTNER I AGENCIJA ZADRŽAVAJU PRAVO PROMENE CENA FAKULTATIVNIH IZLETA DO POČETKA REALIZACIJE PUTOVANJA. UKOLIKO PUTNIK NE ŽELI DA PRIHVATI PROMENU CENE FAKULTATVNOG IZLETA NIJE U OBAVEZI DA UPLATI ISTI.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta… Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

 

NAPOMENE:

– Svaka promena programa putovanja Korzika od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa,

– Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta,

– Organizator putovanja zadržava pravoizmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije,

– U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana,

– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja Kozika, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju,

– Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupiili povratku u Srbiju,

– Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

– Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 45. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska,

– Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je usklađena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza –“tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu,

– Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće,

– Putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka,

– Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.