Više od 1800 ponuda

Bugarska Trilogija

od 119 €

Istorija nas nije uvek mazila, ali su kulturne veze sa Bugarskom oduvek postojale začinjene i zajedničkom duhovnošću. Svi naši sveci su izuzetno poštovani u Bugarskoj, a naročito Sveti Sava kao i Sveti kralj Milutin čijim moštima crkva Svete Nedelje u Sofiji privlači posetioce. Tradicija i običaji još iz paganskih vremena prepliću se sa hrišćanskim nasledjem. Bugari su veseli narod koji je očuvao svoju tradiciju a njihova dobra vina uz gastronomiju  je najbolja preporuka za uživanje i dobar provod. Ovo putovanje će vas vodi u današnju  bugarsku prestonicu i nekadašnjiu prestonicu Plovdiv. 

Sofija
Sofija
Sofija Crkva Sv.Nedelje Mošti kralja Milutina
Sofija Crkva Sv.Nedelje Mošti kralja Milutina
Sofija Crkva Sv.Nedelje Mošti kralja Milutina
Sofija Crkva Sv.Nedelje Mošti kralja Milutina
Sofija Muzej ikona
Sofija Muzej ikona
Manastir Rila
Manastir Rila
Manastir Rila
Manastir Rila
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv

Program putovanja:                                      Polasci:  07.10.  /  10.11.2021.          5 DANA, 2 NOĆENJA, AUTOBUSOM

 

1.dan               BEOGRAD...

Polazak autobusom za Bugarsku u 20:00h sa parkinga na Sajamu. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti…

2.dan               ...ARBANASI - VELIKO TRNOVO

Nastavak putovanja za Veliko Trnovo i poseta sela Arbanasi, jednog od najživopisnijih starih naselja u Bugarskoj. Selo je sa svojom monumentalnom arhitekturom proglašeno arheološkim rezervatom i pod zaštitom je UNESCO-a.  Smeštaj u hotel. Slobodno vreme u centru grada koji je zbog svojih kulturno-istorijskih vrednosti i spomenika uvršćen u UNESCO. Oko 17.00h panoramski pešački razgled grada sa bogatom i slavnom istorijskom prošlošću. Boldvin kula, očuvana utvrđenja, palata bugarskih kraljeva kao i bugarski Patrijarhat iz carskog perioda 12-14v. Obilazak crkve Svetih četrdeset mučenika gde se nalazi prvobitna grobnica Svetog Save. Noćenje…

3.dan               VELIKO TRNOVO - ETARA - PLOVDIV - SOFIJA

 ... doručak, napuštanje hotela i polazak za Plovdiv.  Usputni obilazak etno sela Etara, poznatom po velikom broju zanatskih radnji sa autentičnom proizvodnjom upotrebnih dobara i suvenira. Odmor u nekom od nacionalnih restorana. Nastavak za Plodviv, jedan od najlepših gradova na Balkanu. Panoramsko razgledanje ovog istorijskog grada raznolike arhitekture: Antički amfiteatar iz 2. veka, rimski stadion, crkva svetog Konstantina i Jelena kao i brojni muzeji i galerije, starog utvrđenja iznad reke Marice...Plovdiv je bio EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ZA 2019. Slobodno vreme za individualno razgledanje i ručak... Produžavamo putovanje za Sofiju u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel.  Slobodno vreme u centru prestonice za individualni program i večeru u nekom od tradicionalnih restorana. Individualni povratak u hotel. Noćenje…

4.dan               SOFIJA ...

…doručak. Napuštanje hotela. Oko 10.00h panoramski razgled Sofije autobusom a potom šetnjom centrom Sofije: Vitoša bulevar, crkva Aleksandra Nevskog (izgrađena u ruskom stilu) sa muzejem fresaka, crkva Sv. Nedelje gde su izložene mošti kralja Milutina, crkva Rotonda (sv. Đorđa), nekadašnja Kraljevska palata, bazilika Aja Sofija itd. Oko 14.00h odlazak do Rilskog manastira, koji je od 1983. upisan je u UNESCO-ovu listu svetskog kulturnog i istorijskog nasleđa. Za nas jako važno da je tu boravio i duhovno se uzdizao Sveti Sava. Nakon obilaska manastirskog kompleksa, polazak za Beograd. dnevna vožnja sa usputnim pauzama za odmor…. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima…(KRAJ USLUGA)                                               

 

 Povratak: 10.10.   /  13.11.2021.

CENA ARANŽMANA: 119 €

Cenovnik broj 1 od 11.08.2021

 

ARANŽMAN SADRŽI:                                                                                                                                                                                                                                     

 • Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa;
 • Smeštaj u hotelu 3* u Sofiji na bazi 1 noćenja sa doručkom - švedski sto...(Hotel se nalazi u širem centru grada. Sve sobe su komforne, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, loby bar, restoran) i u hotelu u Velikom Trnovu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom - švedski sto ...(Hotel se nalazi u centru grada. Sve sobe su komforne, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, loby bar, restoran)
 • Panoramsko razgledanje Sofije, Rilskog manastira, Plovdiva, Velikog Trnova  i Arbanasa sa vodičem po programu;
 • Vodiča - pratioca na putovanju;
 • Troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Ulaznice za lokalitete (ulaznice se plaćaju na lokalitetu i iznose od 3-6 Leva ( 1 € oko 1,95 Leva );
 • Sve nepomenute i individualne troškove;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 30 €;
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja.

 

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do tri jednake mesečne rate, zaključno sa 15.07.2021., po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, Komercijalna banka, Societe Generale banka, Poštanska štedionica.

 

Organizator putovanja: ROBINZON d.o.o., Beograd Kategorija Licence A 10 br. OTP-47/2021 od 04.06.2021. Uz ovaj aranžman važe Opšti Uslovi putovanja agencije Robinzon d.o.o. U skladu sa odredbama Zakona o Turizmu Organizator ima GARANCIJU PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU "YUTA", Beograd, ul. Kondina br 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0049/2020 od 23.04.2021.god, Bankarska garancija 032/2021 od 19.05.2021.god. Akcionarskog drustva "Expobank" u visini 50.000.- Evra. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slucaja kod Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU "YUTA", 0113228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs

 

UZ OVAJ ARANŽMAN VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON USKLADJENI SA YUTA STANDARDOM

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Robinson, usaglašeni sa YUTA standardom

 

U skladusa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0072/2020 od 10.01.2020.god., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068485 od 01.01.2020.god. Akcionarskog drustva za osiguranje "DDOR Novi Sad". Licenca OTP 027/2020, kategorija licence A 35 od 29.01.2020.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.