Više od 1800 ponuda

Bugarska trilogija

od 119 €

Istorija nas nije uvek mazila, ali su kulturne veze sa Bugarskom oduvek postojale začinjene i zajedničkom duhovnošću. Svi naši sveci su izuzetno poštovani u Bugarskoj, a naročito Sveti Sava kao i Sveti kralj Milutin čijim moštima crkva Svete Nedelje u Sofiji privlači posetioce. Tradicija i običaji još iz paganskih vremena prepliću se sa hrišćanskim nasledjem. Bugari su veseli narod koji je očuvao svoju tradiciju a njihova dobra vina uz gastronomiju  je najbolja preporuka za uživanje i dobar provod. Ovo putovanje će vas odvesti do tri bugarske prestonice, tu je današnja Sofija i nekadašnji Plovdiv i Veliko Trnovo

Sofija
Sofija
Manastir Rila
Manastir Rila
Manastir Rila
Manastir Rila
Manastir Rila
Manastir Rila
Sofija -  Sv. Aleksandar Nevski
Sofija - Sv. Aleksandar Nevski
Sofija - Sv Nedelja
Sofija - Sv Nedelja
Sofija - Sv. Nedelja
Sofija - Sv. Nedelja
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv

Program putovanja:                                      Polazak 30.04.2019.                           5 DANA, 2 NOĆENJA, AUTOBUSOM

1.dan               BEOGRAD...

Polazak autobusom za Bugarsku u 22:00h sa parkinga na Sajamu, parking preko puta Home Plus Centar-a (Eurosalon). Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti…

2.dan               ...MANASTIR RILA - SOFIJA

…. dolazak do Rilskog manastira, koji je od 1983. upisan je u UNESCO-ovu listu svetskog kulturnog i istorijskog nasleđa. Za nas jako važno da je tu boravio i duhovno se uzdizao Sveti Sava. Nakon obilaska manastirskog kompleksa, polazak za Sofiju. Po dolasku u Sofiju kraće panoramsko razgledanje Sofije autobusom a potom smeštaj u hotel. Oko 16.00h panoramski obilazak šetnjom centra Sofije: Vitoša bulevar, crkva Aleksandra Nevskog (izgrađena u ruskom stilu) sa muzejem fresaka, crkva Sv. Nedelje gde su izložene mošti kralja Milutina, crkva Rotonda (sv. Đorđa), nekadašnja Kraljevska palata, bazilika Aja Sofija itd. Slobodno vreme u centru prestonice za individualni program i večeru u nekom od tradicionalnih restorana. Individualni povratak u hotel. Noćenje…

3.dan               SOFIJA – PLOVDIV – VELIKO TRNOVO

 ... doručak, napuštanje hotela i odlazak u Plovdiv, jedan od najlepših gradova na Balkanu. Panoramsko razgledanje ovog istorijskog grada raznolike arhitekture: Antički amfiteatar iz 2. veka, rimski stadion, crkva svetog Konstantina i Jelena kao i brojni muzeji i galerije, starog utvrđenja iznad reke Marice...Plovdiv je EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ZA 2019. Slobodno vreme za individualno razgledanje i ručak... Nastavak putovanja za Veliko Trnovo u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme u centru grada koji je zbog svojih kulturno-istorijskih vrednosti i spomenika uvršćen u UNESCO. Noćenje…

4.dan               VELIKO TRNOVO – ARBANASI ...

…doručak. Napuštanje hotela. Oko 10.00h panoramski razgled grada sa bogatom i slavnom istorijskom prošlošću. Boldvin kula, očuvana utvrđenja, palata bugarskih kraljeva kao i bugarski Patrijarhat iz carskog perioda 12-14v. Obilazak crkve Svetih četrdeset mučenika gde se nalazi prvobitna grobnica Svetog Save. Poseta sela Arbanasi, jednog od najživopisnijih starih naselja u Bugarskoj. Selo je sa svojom monumentalnom arhitekturom proglašeno arheološkim rezervatom i pod zaštitom je UNESCO-a.  U povratku slobodno vreme u Velikom Trnovu za individualni program…  Oko 20.00h polazak za Beograd. Noćna vožnja sa usputnim pauzama za odmor….

5.dan               … BEOGRAD

Dolazak na mesto polaska u jutarnjim satima…(KRAJ USLUGA)                                               

Povratak: 04.05.2019.

CENA ARANŽMANA: 119 €

Cenovnik broj 1 od 11.02.2019.

 

ARANŽMAN SADRŽI:

 

- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa;

- Smeštaj u hotelu Budapest 3* u Sofiji na bazi 1 noćenja sa doručkom - švedski sto...(Hotel se nalazi u širem centru grada. Sve sobe su komforne, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, loby bar, restoran) I u hotelu Tarnovo 2* na bazi 1 noćenja sa doručkom - švedski sto ...(Hotel se nalazi u centru grada. Sve sobe su komforne, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, loby bar, restoran)

- Razgledanje Sofije, Rilskog manastira, Plovdiva, Velikog Trnova  i Arbanasa sa vodičem po programu;

- Vodiča - pratioca na putovanju;

- Troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

- Ulaznice za lokalitete (ulaznice se plaćaju na lokalitetu i iznose od 3-6 Leva ( 1 € oko 1,95 Leva );

- Sve nepomenute i individualne troškove;

- Doplata za jednokrevetnu sobu - 30 €;

- Medjunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.