Više od 1800 ponuda

Madrid avionom 14.10.2023 ✈

od 719 €

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II  Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko... Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti

Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom
Madrid avionom

5 DANA / 4 NOĆENJA AVIONOM

POLAZAK: 14.10.2023.

1.dan          BEOGRAD – MADRID

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Madrid u 06.30h, kompanijom Air Serbia na liniji JU570. Sletanje u Madrid u 09.45h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe...Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan           MADRID

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Preporučujemo odlazak u kupovinu ili posetu nekom od muzeja (Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia...) Noćenje.

3.dan            MADRID ( fakultativni izlet Toledo )

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka...Povratak u Madrid. Noćenje

4.dan         MADRID ( fakultativni izlet Segovija )

Doručak. Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 90 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac Alkazar. Grad još karakterišu i zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv.Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje.

5.dan         MADRID - BEOGRAD

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer do aerodroma. Transfer do aerodroma. Let za Beograd na liniji JU573 u 18.20h. Sletanje u Beograd u 21:15h. Kraj programa.

POVRATAK: 18.10.2023.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd- Madrid- Beograd kompanijom Air Serbia
 •  Aerodromske takse 61 eur (čiji je iznos podložan promeni)
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Panoramsko razgledanje grada
 • 4 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu kategorije 4*
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti i ulaznice
 • Putno zdravstveno osiguranje0
 • Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

OPIS HOTELA:

HOTEL ELBA MADRID ALCALA 4*                                                                                                                                                                

www.hoteleselba.com

Lokacija: Hotel Elba Madrid Alcala je smešten na 10 km od centra grada do kojeg se lako dolazi gradskim prevozom, 15 minuta metroom. Nalazi se na idealnoj lokaciji između centra grada i IFEMA kongresnog centra. 

Sobe: Svaka soba ima: kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, wi fi internet, minibar, sef.

Hotelski smeštaj: Hotel Elba Madrid Alcala poseduje recepciju, restoran, bar, a la carte restoran, lift, room servis, wi fi internet, teretanu i parking.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Organizator fakultativnih izleta je lokalna turistička agencija koja propisuje cene, uslove i minimum za realizaciju programa. Fakultativni izleti nisu deo predmeta ugovora sa organizatorom putovanja Odeon World Travel i ne mogu biti predmet reklamacije. Molimo putnike da se prilikom rezervacije i uplate izleta informišu o uslovima otkaza od strane putnika.

Segovija  - Cena izleta: 80 €*

Toledo - Cena izleta: 75 €*

Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

*Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 15 prijavljenih putnika.

*Datumi realizacije izleta su podložni promeni

NAPOMENE:

 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).