Više od 1800 ponuda

Portugalska tura avio ✈

od 889 €

Porto, drugi po veličini grad u Portugaliji. Ime vuče korene od naziva starorimskog grada na datom mestu koji se zvao Portus Kale. Od datog naziva je izveden ne samo naziv današnjeg grada (koji znači luka), nego i naziv države. Portugalci često grad nazivaju prosto luka, sa određenim članom O ispred (O Porto), pa se stoga u nekim jezicima ustalio oblik naziva Oporto. Romantici vole drugo objašnjenje i insistiraju da je konfuzija nastala davno kada su stranci pogrešno pročitali nazive na buradima vina koja su se prevozila tokom reke Duro (Douro). Porto nudi mnogo više od jezičkih akrobacija. On je grad mostova, spoj tradicionalnog i modernog, interesantan i harizmatičan i kao takav zauzima važnu poziciju na turitičkoj mapi sveta. Centralni bulevar Avenida dos Aliados, obale reke Duro zaštićene od strane UNESCO-a, crkva Sao Francisco i Santa Clara i druge impresivne građevine učiniće vaš boravak drugačijim. Porto je dom jedne od najlepših knjižara na svetu Lello. Sagrađena 1906, liči na mesto iz bajke. Neogotska spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i stepeništem boje crvenog karanfila. Domicilno stanovništvo kaže se da je upravo ta radnja inspirisala J. K. Rouling da smisli scenografiju za Harija Potera

Lisabon, glavni grad Portugalije, smešten na obalama reke Težo, najduže reke Iberijskog poluostrva, prostire se na sedam brežuljaka. U XVII veku grad je pretrpeo veliki zemljotres u kom je poginulo oko 90 000 ljudi tako da je većina građevina tog doba koju su za sobom ostavljali brojni vladari uništena. Ipak, nakon višegodišnje obnove grad je uspeo da povrati stari sjaj i svoje mesto centra Portugala. Grad obiluje prelepim građevinama nastalim posle zemljotresa 1755. godine. Prepoznatljiv je po Lisabonskoj katedrali koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce grada, zatim kuli Belem odakle je Vasco de Gama započeo svoja istraživanja, tvrđavi Sv. Đorđa, Alfami-najstarijem delu grada, brojnim muzejima,  restoranima i gostoljubivom narodu.

Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura
Portugalska tura

POLAZAK: 22.11.2023.

1.dan          Beograd – Frankfurt – Porto (panoramsko razgledanje grada)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Frankfurt na liniji LH1411 u 07.00h. Dolazak u Frankfurt u 09.05h. Nastavak putovanja za Porto na liniji LH1178 u 13.50h, dolazak u Porto u 15.35h. Nakon sletanja transfer sa panoramskim razgledanjem grada Porto. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a, gde se nalazi niz trgova sa uskim ulicama i brojnim crkvama, palatama i zdanjima. Od pojedinačnih građevina potrebno je spomenuti gradsku katedralu, koja je izgrađena u XVII veku u baroknom stilu, i Staru berzu sa veoma lepim "Arapskim salonom". Železnička stanica S. Bento je jedna od najlepših železničkih stanica na celom svetu gde su zidovi i plafon prekriveni sa 22.000 pločica. Odlazak do ivice reke Duro i kratka pauza sa pogledom na glavni most preko reke Dom Luis. Nakon obilaska Porta odlazak do gradića sa duge strane reke Duro, Gaia. Smeštaj u hotel

Black Tulip 4* u mestu Gaia. Noćenje.

2.dan      Porto (fakultativno Gimaraeš – Braga – Bon Žezus)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za severni Portugal. Obilazak Gimaraeša koji još zovu i kolevkom Portugala. Upravo ovde je rođen 1109 god. prvi portugalski kralj Alfonso Henrikes, čija se statua nalazi ispred Palate Vojvoda od Brage iz XV veka. Šetnja do Dukal palate (ulaznica nije uključena u cenu, može se kupiti individualno po ceni od 5 eur). Nastavak za Bragu, glavni grad provincije Minho koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije). Šetnja do poznate katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu (na visini od 1.315 m) iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište. Do svetilišta se može doći i liftom (karta uključena u cenu). Cena izleta je 55 eur za minimum 15 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan            Porto – Koimbra – Batalja – Obidoš – Lisabon

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak u posetu jedne od poznatih lokalnih vinarija na degustaciju vina (poseta i degustacija uključene u cenu). Nakon degustacije i kupovine vina, polazak za Koimbru, treći grad po veličini u Portugalu, i jedan od najstarijih univerzitetskih gradova Evrope. Bio je prestonica kraljevstva u XII veku. Šetnja do katedrale i univerziteta poznatog po čuvenoj biblioteci. Nastavak putovanja do Batalje i obilazak manastira Santa Maria Da Victorio iz XV veka (ulaznica uključena u cenu), najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem XIV veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja do Obidoša, najlepšeg i najbolje očuvanog srednjevekovnog grada u zemlji. Grad koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz XII veka. Šetnja do male crkve Svete Marije i nakon obilaska Obidoša, nastavak putovanja do Lisabona. Smeštaj u hotel VIP Executive Entrecampos 4*. Noćenje.

4.dan         Lisabon (panoramsko razgledanje grada)

Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Slobodno posle podne. Preporučujemo odlazak u šoping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Cena izleta je 60€ po osobi, u cenu je uključena večera u restoranu, a odlazak i povratak je u individualnoj režiji. Noćenje.

 

5.dan         Lisabon (fakultativno Sintra, Kaškaiš i Eštoril)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru, Kaškaiš i Eštoril. Odlazak do Sintre, slikovitog gradića udaljenog od Lisabona oko 30 km. Opasan šumovitim brdima i sa specifičnom mirko klimom, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena. Šetnja gradićem koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god, obilazak nacionalne Kraljevske palate (ulaznica uključena u cenu) u Sintri koja je zidana na temeljima iz XV veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Eštorilom. Ovo modensko letovalište se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat je po velikom broju golf terena i luksuznih hotela. Cena izleta je 70€ za minimum 15 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan        Lisabon – Frankfurt – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do polaska na transfer za aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH1169 u 16.10h. Dolazak u Frankfurt u 20.10h, nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1410 u 21.50h. Dolazak u Beograd u 23.40h. Kraj programa.

POVRATAK: 27.11.2023.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Porto, Lisabon-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa
 •  Aerodromske takse 174€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)
 • 2 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Portu
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Lisabonu
 • Transfere prema programu od aerodroma do hotela, od Porta do Lisabona i od hotela do aerodroma
 • Panoramsko razgledanje u Portu i Lisabonu
 • Razgledanje Koimbre, Batalje i Obidoša
 • Ulaznice za: Posetu vinariji i degustaciju vina, Manastir u Batalji, vožnja liftom do Bom Žezus.
 • Usluge vodiča-pratioca grupe na srpskom jeziku
 • Organizaciju putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Ulaznice za lokalitete koje u programu nisu navedene kao uključene
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Gradsku taksu u iznosu od 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete

OPIS HOTELA:

Black Tulip 4* Gaia, www.hotelblacktulip.pt

Lokacija: Hotel se nalazi u centru Gaie, nedaleko od stanice metroa, koja spaja ovaj deo grada sa centrom Porta (prelazi se samo reka Duro). Od aerodroma u Portu je udaljen 21 km.

Sobe: Svaka soba ima: kupatilo, fen, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar i wi fi internet.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se restoran, bar.

VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference 4* Lisabon, www.viphotels.com

Lokacija: Hotel se nalazi u centru Lisabona, nedaleko od stanice metroa i železničke stanice Entrekampos. Lisabonski univerzitet nalaze se na 1 km od hotela, a živahna četvrt Bairo Alto, kao i četvrt Šiado na oko 5 km. Hotel je udaljen 4 km od međunarodnog aerodroma u Lisabonu.

Sobe: Raspolaže sa 171 sobom. Svaka soba ima: kupatilo, fen, klima uređaj, telefon, TV, sef, mini bar i wi fi internet.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se dva restorana, bar, 9 sala za sastanke, teretana, sauna, tursko kupatilo, zatvoren bazen.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, na destinaciji u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

1. Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Cena izleta: 70€.

2. Gimaraeš, Braga i Bon Žezus (celodnevni izlet, oko 9h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i vožnja liftom do Bom Žezusa. Cena izleta: 55€.

3. Fado veče, u cenu je uključena večera i piće uz zvuke fado muzike, odlazak i povratak u individualnoj režiji. Cena izleta: 60€.

NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta. 

NAPOMENE:

 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).