Više od 1800 ponuda

Skriveni biseri istocne Srbije

od 175 €

ROMULIJANA - RAJACKE PIVNICE - VRATNA - DJERDAP - KLADOVO - GOLUBAC

Sada imate jedinstvenu priliku da zaronite u čarobni svet Dunava i tokom trodnevnog putovanja otkrijete nestvarne lepote tajanstvenih predela istočne Srbije! Ako vas privlače netaknuta priroda, tragovi daleke istorije i degustacija autentičnih vina, onda je ovo putovanje stvoreno baš za vas! Naši stručni vodiči postaraće se da vam na zanimljiv način prenesu priče o svim atrakcijama koje ćete videti, kao i poznatim ličnostima koji su tuda koračali poput rimskog cara Trajana, Hajduk Veljka i Mokranjca. Broj mesta je ograničen, rezervišite već danas!

Dunav
Dunav
Feliks Romulijana
Feliks Romulijana
Golubac
Golubac
Golubac
Golubac
Kapetan Misin breg
Kapetan Misin breg
Muzicari
Muzicari
Spomenik Decebalu
Spomenik Decebalu
Muzej
Muzej
Srpske kuce
Srpske kuce
Trajanova tabla
Trajanova tabla
Vratnjanske prerasti
Vratnjanske prerasti

Polazak 20.10.2023.

1.dan             BEOGRAD – FELIX ROMULIANA – ZAJEČAR – NEGOTIN – RAJAČKE PIVNICE

Polazak autobusa iz Beograda u 07:00h sa parkinga na Sajamu (vreme i mesto polaska proveriti u agenciji dva dana pre polaska). Dnevna vožnja, ka Zaječaru, sa usputnim zadržavanjima radi odmora … Dolazak na rimski lokalitet Felix Romulijana. Obilazak lokaliteta sa lokalnim vodičem i upoznavanje sa istorijom i životom ovog carskog letnjikovca. Nastavak putovanja za Zaječar i poseta Muzeju grada. Slobodno vreme u centru za šetnju i osveženje. Nakon kraćeg odmora odlazak do Rajačkih Pivnica na degustaciju vina i kasni ručak. Obilazak pivnica i starog groblja iz 18. veka. Nakon ručka i druženja povratak u Negotin i smeštaj u hotel.  Slobodno veče u gradu za šetnju i priča o Hajduk Veljku i Mokranjcu. Noćenje...

2.dan             NEGOTIN – MANASTIR BUKOVO – VRATNA – KRSTARENJE DUNAVOM - KLADOVO

...doručak, polazak autobusom do obližnjeg manastira Bukovo. Nakon obilaska manastira i osveženja u konaku polazak do Vratnjanskih Kapija, izuzetnog prirodnog fenomena pored istoimenog manastira. Šetnja skrivenom prirodom i kraći obilazak manastira. Nastavak vožnje ka Dunavu. Krstarenje najlepšim delom Dunava iz Tekije sa uključenim ručkom na brodu. Prolazak kroz najuzbudljiviji deo Đerdapske klisure - Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Kasno popodne polazak za Kladovo. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i opuštanje u spa centru i na bazenu u hotelu. Uveče slobodno za izlazak u neki od gradskih restorana ili večera u hotelskom a-la-carte restoranu, noćenje...

3.dan             KLADOVO – LEPENSKI VIR – KAPETAN MIŠIN BREG – GOLUBAC - BEOGRAD

 ... doručak, napuštanje hotela.  Obilazak Trajanovog mosta i tvrdjave Fetislam i nastavak ka Lepenskom Viru. Obilazak arheološkog lokaliteta uz stručno vodjenje. Odlazak na kraće osveženje i ručak na Kapetan Mišinom Bregu. Nastavak ka Golupcu. Obilazak srednjovekovne tvrdjave sa stručnim vodičem. Povratak za Beograd u večernjim časovima.  (KRAJ USLUGA)

Povratak: 22.10.2023.

                                CENA ARANŽMANA

22.490 DINARA / do 30.09. 20.490 DINARA

ARANŽMAN SADRŽI:                                                                                                                                                                                                                                     

 • Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa;
 • Smeštaj u hotelu LUX APARTMANI 2* u Negotinu na bazi 1 noćenja sa doručkom - švedski sto...(Hotel se nalazi u širem centru grada. Sve sobe su komforne, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, loby bar, restoran) I u hotelu AQUASTAR 4* u Kladovu na bazi 1 noćenja sa doručkom - švedski sto...(Hotel se nalazi u centru grada. Sve sobe su komforne, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, loby bar, Restoran, Spa centar sa bazenom…)
 • Panoramsko razgledanje Zaječara, Negotina i Kladova.
 • Obilazak manastira Bukovo i Vratna sa Vratnjanskim kapijama
 • Obilazak lokaliteta Felix Romulijana i Muzeja u Zaječaru, tvrdjave Fetislam i Golubac  sa ulaznicama
 • Panoramska vožnja brodom Aquastar Maxim kroz Djerdap sa ručkom.
 •  Poseta Rajačkim Pivnicama sa degustacijom vina i laganom večerom.
 • Ručak u etno zdanju Kapetan Mišin Breg
 • Vodiča - pratioca na putovanju;
 • Troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Sve nepomenute ulaznice i individualne troškove;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 5900 dinara;

Napomena: Svaki putnik je u obavezi da poseduje važeću putnu ispravu (kopija stranice sa ličnim podacima se dostavlja agenciji) koja mora važiti još 3 meseca od datuma povratka sa putovanja. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za neispravnu putnu dokumentaciju, ne dobijanje vize za kategoriju građana kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU,  u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja agencije Robinson. Preporučujemo putnicima koji poseduju biometrijske pasoše da se o uslovima putovanja i boravka u EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu u ambasadama zemlje u koje putuju ili na www.europa.rs. Više informacija o ukidanju viznog režima i uslovima boravka u EU možete dobiti i na našem sajtu www.robinson.rs.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 40), agencija Robinson zadržava pravo da otkaže putovanje ili realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom. Krajnji rok za otkazivanje aranžmana je pet (5) dana pre datuma polaska. U slučaju da je posle zaključenja Ugovora o putovanju došlo do promena u kursu na deviznom tržištu ili promena u tarifama prevoznika i aerodromskih i kompanijskih taksi, agencija Robinson zadržava pravo korekcije cene programa putovanja. Sve vreme boravka Vam na raspolaganju stoji stručan predstavnik naše agencije ili lokalni partner, koji će se potruditi oko Vašeg kompletnog boravka.