Više od 1800 ponuda

Drakula tura 5 dana autobusom

od 105 €

 

Upoznaćemo Rumuniju i njen glavni grad Bukurešt koji nosi epitet „mali Pariz“. U Bukureštu i čekamo novu godinu na velelepnim trgovima ili ispred Parlamenta pod svečanim vatrometom. Videćemo Rumunski ateneum, bivšu Kraljevsku palatu (danas Muzej umetnosti), Kraljevsku zadužbinu (danas Centralna univerzitetska biblioteka), kao i zgradu Parlamenta, najveću zgradu u Evropi...

Posetićemo srednjevekovne gradove Brašov, Sinaju, čuveni zamak Bran i dvorac Peleš. Vozićemo se brodićem na jezeru Snagov i obići prelepi manastir na njegovom ostrvu. Pored upoznavanja istorije i kulture Transilvanije uživaćete u Gastronomiji i degustaciji čuvenih Rumunskih vina.

Doček Nove godine u Bukureštu na trgovima ili u nekom od klubova vrlo uzbudljiv i provod nezaboravan.

Srećna Nova godina!!!! :-)

 

Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine
Bukurešt Doček Nove Godine

Polazak: 29.12.2018.                                               5 DANA/2 NOĆENJA AUTOBUSOM                                        

1. dan     BEOGRAD

Polazak u 18h iz Beograda (sa parkinga "Laste" koji se nalazi na adresi Autoput Beograd - Niš 4, u okviru autocentra Lasta) , a u 20h iz Novog Sada (ispred železničke stanice). Dolazak u Rumuniju. Nastavak putovanja: Temišvar  – Sibiu - Brašov.

2. dan     SINAJA – DVORAC PELEŠ – BUKUREŠT

Pre podne dolazak u Sinaju, mondensko mesto u Južnim Karpatima. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš, jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Dolazak u Bukurešt, glavni grad Rumunije, koji nosi epitet „mali Pariz“ (grad je nastao u XV veku, a njegov osnivač je Vlad Cepeš Drakula). Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan     BUKUREŠT – JEZERO SNAGOV

Doručak. Panoramsko razgledanje Bukurešta: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta (po površini druga građevina sveta). Razgledanje najužeg centra grada, u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata (danas Muzej umetnosti), Kraljevska zadužbina (danas Centralna univerzitetska biblioteka), bivše zdanje Senata, crkva Kreculesku... Poseta Patrijaršiji. Slobodno vreme u Bukureštu ili fakultativni izlet do jezera Snagov (poseta manastiru Snagov, u kojem je sahranjen Vlad Cepeš Drakula), Odlazak do tržnog centra "Afi Palace", nejvećeg u Bukureštu. Priprema za doček Nove godine. Doček Nove godine prema izboru: na trgu ili u parku u Bukureštu (uz muzički program i vatromet) ili u diskoteci (uz doplatu 10€). Noćenje.

4. dan     BUKUREŠT – BRAN – BRAŠOV

Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak u Bran. Fakultativna poseta zamku Bran iz XIII veka, u kojem je bio zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Dolazak u Brašov , centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica... Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Ruta: Deva – Temišvar.

5. dan     BEOGRAD

Povratak u Beograd i Novi Sad u pre podnevnim časovima.

Povratak: 02.01.2019.                                                                                                                                                                                 Cenovnik br.1 od 25.09.2018.

CENA ARANŽMANA: 135 €

Deca do 4 godine besplatno; Deca od 4 – 12 godina ostvaruju popust  30% od cene aranžmana u zajedničkom ležaju; Treća odrasla osoba 1/2+1 (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 20 €.

 

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem, te audio- i video-opremom)
  • Smeštaj u hotelu „Lev Or“ 3* u Bukureštu ( nedaleko od centra ) ili nekom drugom iste kategorizacije, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Svaka soba ima TUŠ/WC, TV, telefon, klima uređaj, wi-fi …
  • Razgledanje Bukurešta i Brašova;
  • odlazak u tržni centar "Afi Palace"
  • Pratnju domaćina agencije

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča (25 €) ili pojedinačne ulaznice u objekte, sa uslugom vodiča: dvorac Peleš i manastir Sinaja (10 €); zamak Bran (10 €); manastir Snagov (5 €);
  • Doček Nove godine u diskoteci (10 €);
  • Doplata za jednokrevetnu sobu - 40 €
  • Medjunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina. 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010,ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put. U slučaju promene na monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.