Više od 1800 ponuda

Prag 6 dana autobusom

od 119 €

Zastati pred astronomskim satom Orloj na Starogradskom trgu u Pragu, znači prepustiti se razmišljanju, koliko minuta, sati i dana je ujednačeno otkucao ovaj sat kao svedok jedne neprolazne i fantastične lepote grada, koji jednako sjajno izgleda i traje od romanike preko renesanse i baroka do savremenog doba. Naši vodiči će Vas provesti kroz Matijaševu kapiju u Hradčane, Videćete baroknu fontanu, Katedralu Sv. Vida iz X veka, sa kapelom Sv. Vaclava i grobnicama čeških kraljeva. Obilazimo staru kraljevsku palatu, prolazimo pored Zlatne ulice, silazimo do Male strane, i prelazimo Karlovim mostom u stari deo grada do Starogradskog trga. Obići ćemo i Jevrejsku četvrt i Vaclavski trg... Boravak u Pragu se ne može zamisliti bez panoramske vožnje brodom i razgledanja sa Vltave. Nezaobilazne su brojne češke pivnice sa tradicionalnom kuhinjom i točenim češkim pivom.Noćni život upotpunjuje bezbroj džez klubova, noćnih koktel barova i diskoteka. Prepustite se praškoj avanturi.

Karlove Vary su jedna od najpoznatijih evropskih banja koja privlači veliki broj turista iz celog sveta. Prelepi uređeni parkovi, lekoviti banjski izvori, aristokratski hoteli i barokne građevine su svakako dovoljan razlog za celodnevni izlet. U jednoj prijatnoj šetnji obićićemo sve znamenitosti i kulturne rvednosti ovog mondenskog mesta. Ugodni boravak omogućiće i poseta nekom od nacionalnih restorana ili čuvenih poslastičarnica. Šarmantno postavljene prodavnice obiluju velikim izborom češkog kristala, antikvitetima i drugim suvenirima. Vožnjom do Praga se u srcu Češke Toskane posećuje pivara Krušovice, jedino češko pivo koje ima ekskluzivno pravo da u svom grbu ima češku krunu, zato što se upravo to pivo točilo generacijama na češkom dvoru u Pragu.

Dresden je glavni grad Saksonije u koji takođe idemo na celodnevni izlet, poznat pod drugim imenom Firenca na Elbi, zbog velikog uticaja italijaskog baroka na arhitekturu kako mostova tako i grada. Pored atraktivne Galerije starih majstora u okviru Cvinger muzeja, koje istoričari umetnosti svrstavaju u jedan od top 5 evropskih muzeja, divićemo se baroknim zdanjima renoviranim posle strahovitog bombardovanja na kraju II svetskog rata, upoznati se sa pričama preživelih, Posebna atrakcija je šoping zona XXI veka, koja Dresden svrstava u vrh šoping destinacija, jednom rečiju uživaćete...

Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Prag - Astronomski sat Orloj
Prag - Astronomski sat Orloj

6 DANA/3 NOĆENJA AUTOBUSOM

1. dan      BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 18h sa glavne autobuske stanice BAS, ulaz iz Karadjordjeve ulice. Tačno vreme polaska biće poznato 2 dana pre putovanja. Iz Novog Sada oko 19 časova sa parkinga kod Lokomotive.  Noćna  vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama i zadržavanjem na granicama.

2. dan      PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima, panoramsko razgledanje grada: Hradčani-Praški dvorac, Katedrala Sv. Vita, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Predsednička palata, kvart Mala strana, Karlov most, starogradski trg, gradska većnica, crkva Sv. Marije od Tina, Vaclavski trg, Strahovski manastir, Loreta, Biskupski dvorac, Nerudova ulica, Jevrejska četvrt, Pariska ulica, Obecni dum... Smeštaj u hotel posle 15 časova. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan      PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad sa mnogo zdanja u baroknom stilu: Palata Cvinger (u kojoj se nalazi više muzeja), Bogorodičina crkva, Opera Zemper, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (državni muzej), palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), Avgustov most. Povratak u Prag. Noćenje.

4. dan      PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatiju banju srednje Evrope sa prelepim građevinama i odmaralište čuvenih pisaca, političara i pesnika. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru. Noćenje.

5. dan      PRAG – BEOGRAD

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i slobodan dan za individualno razgledanje, posetu brojnih muzeja ili šoping. Posle podne fakultativno – izlet poslastica - obilazak Praga sa Vltave, otmena atmosfera grada na brodiću uz muziku B. Smetane  i bliski susret sa praškim mostovima. U kasnim poslepodnevnim  časovima polazak za Beograd, noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske.

6. dan      BEOGRAD

Dolazak u Srbiju na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

25.04 – 30.04.2019.

JUNO 3*

159

129  

30.04 – 05.05.2019.

ENERGIE 3*

A&O RHEA 3*

139 €

159

119  

139

UPLATA PO SPECIJALNOJ CENI DO NAZNAČENOG TERMINA U TABELI           Cenovnik br.3 od 16.03.2019.

Cena za dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) umanjuje se za 10 €; u zajedničkom ležaju dete do 6 god. ostvaruje popust 40%. Cena aranžmana se umanjuje za 20 € ukoliko se koristi sopstveni prevoz.

Polazak iz Užica (gradski stadion), Čačka (železnička stanica), Kragujevca (TC Roda), Batočine - doplata  za transfer 20 (minimum 4 putnika) Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 1500 din (minimum 4 putnika).

 

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Prevoz autobusom turističke klase (klima/video) na navedenoj relaciji
 • Smeštaj u Pragu u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi usluge 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu 3* u širem centru grada
 • Razgledanje Praga prema programu uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku
 • Usluge vodiča – pratioca grupe na putovanju
 • Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja
 • Individualne troškove
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
 • Doplata za 1/1 sobu - 50€ (na upit)
 • Stanicna usluga 50.00 rsd za polaske iz Beograda, placa se u agenciji

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA I ULAZNICA (Minimum za fakultativu je 30 putnika):

 •  Izlet za Karlove Vari - 25 €/15 € deca; Celodnevni izlet za Drezden - 30 €/20 € deca; Krstarenje Vltavom 10 €/8 € deca; večera u Nacionalnom restoranu 25 €/15 € deca

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza,parking, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPIS SMEŠTAJA: HOTEL 3*  se nalazi  u širem centru grada, na  liniji gradskog prevoza. Sobe su dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Svaka soba sadrži kupatilo (TWC), SAT TV, direktnu telefonsku liniju. Doručak je na bazi švedskog stola — samoposluživanje. Tačan naziv hotela bice poznat 7 dana pred putovanje.

NAPOMENE: Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 70 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)