Više od 1800 ponuda

Tenerife 05.02.2024.✈

od 1369 €

Ostrvo Tenerife, najveće od sedam Kanarskih ostrva, nalazi se u Atlantskom okeanu, oko 100 km zapadno od Maroka. Upravo taj geografski položaj je čitavom arhipelagu podario klimu večitog proleća, sa temperaturama koje su tokom čitave godine od 18 do 26 stepeni. Na površini nešto većoj od 2000 km², toliko je toga za videti i doživeti. Osim zanimljive istorije, tropske flore i faune, dramatičnih pejzaža vulkanske planine Teide (najviši vrh Španije sa 3718 m), odličnih vina i specijaliteta lokalne kuhinje, Tenerife su i ostrvo na čijim plažama na južnoj obali posetioci uživaju i u toku zimskih meseci, a naročito u vreme ostrvskih karnevala koji počinju u februaru mesecu.

Playa de Las Americas se nalazi na jugu ostrva, na samo 15 km od južnog aerodroma (Tenerife Sur). Svoj razvoj započinje šezdesetih godina XX veka, od kada i postaje jedna od omiljenih destinacija Evropljana. Zajedno sa susednim zonama Costa Adeje i Los Cristianos, predstavlja najpoznatiju i najposećeniju turističku oblast Kanarskih ostrva. Raspolaže brojnim hotelima, restoranima, barovima, noćnim klubovima, dugim šetalištima, parkovima, trgovačkim centrima, plažama koje posetioce privlače i tokom zime.

Tenerife 202324 1600x1200.jpg
Tenerife 202324 1600x1200.jpg

PROGRAM PUTOVANJA:

POLAZAK: 05.02.2024.

1.dan      Beograd – Frankfurt – Tenerife (Playa Las Americas)

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Frankfurt u 06.45h, kompanijom Lufthansa na liniji LH1411. Dolazak u Frankfurt u 08.50h. Nastavak putovanja u 10.20h letom kompanije Lufthansa LH4380. Sletanje na južni aerodrom ostrva Tenerife u 14.00h. Transfer do hotela u popularnoj turističkoj oblasti Costa Adeje, na jugu ostrva. Večera. Noćenje.

2.dan   Playa Las Americas – Santa Cruz de Tenerife – La Orotava – Icod de los Vinos – Los Gigantes - Playa Las Americas

Doručak. Odlazak na celodnevni obilazak ostrva, koji započinje vožnjom ka severu, gde se nalazi glavni grad – Santa Kruz de Tenerife. Ponosi se istorijom dugom preko 2000 godina, od kada datiraju prva naselja na mestu današnjeg grada. Osnovali su ga Guanči, autohtoni stanovnici Kanara, za koje se smatra da su ostrvo naselili 1000 godina pre nove ere. Današnje ime grada potiče od španskih konkvistadora koji su se iskrcali na ostrvo u XV veku. Danas je Santa Kruz moderan grad, sa razvijenom turističkom infrastruktrom. Osim čuvene gradske plaže Terisitas, za koju je pesak brodom dopremljen iz Afrike, tokom boravka u ovom živopisnom gradu svakako treba videti i glavni gradski trg Plaza de Espana, tvrđavu San Cristobal, koncertnu dvoranu Auditorio Santa Cruz, čiji futuristički oblik je kreirao čuveni Santiago Calatrava, staru gradsku pijacu Mercado de Nuestra Senora de Africa...Nakon posete glavnom gradu, vožnja se nastavlja ka severozapadnoj obali ostrva i vidikovcu Mirador de Humboldt, odakle se pruža najlepši pogled na dolinu Orotava u kojoj se nalazi stari, romantični gradić sa svojim crkvama, palatama i vrtovima. Sledeća stanica tokom ostrvske ture je malo selo Icod de los Vinos, u kom se nalazi čuveno „zmajevo drvo״ za koje se veruje da je staro hiljadu godina i jedan je od simbola ostrva Tenerife. Na povratku ka jugu, put dalje vodi kroz planinske predele sve do vidikovca Mirador de Archipenque odakle se može uživati u pogledu na visoke strme klifove. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.

3.dan         Playa Las Americas - La Gomera (fakultativno) – Playa Las Americas

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor ili odlazak na fakultativni izlet na ostrvo La Gomera, treće najmanje ostrvo arhipelaga. Polazak je u prepodnevnim časovima, iz luke Los Cristianos, a vožnja ferijem traje oko 50 minuta. Pripada provinciji Santa Kruz de Tenerife i njegov glavni grad je San Sebastian de la Gomera. Ostrvo je ekološko blago, a njegova obala je prošarana malim plažama sa crnim peskom između litica i predstavlja pravi raj za ljubitelje netaknute prirode. Stanovnici ostrva La Gomera imaju drevni način komunikacije pomoću zvižduka, govora zvanog Silbo Gomero, koji se može čuti i do 3 km. Ostrvo La Gomera je poznato po nacionalnom parku Garajonaj, prirodni rezervat pod zaštitom Unesco-a. Takođe je ostrvo poznato i kao luka u koju je pristao Kristofer Kolumbo pre nego što je prešao Atlantik sa svoja tri broda, zaustavivši se da dopuni zalihe hrane i vode za svoju posadu, tako da je kuća “Casa de Colon”u kojoj je odsedao u gradu San Sebastijan tokom svojih boravaka na ostrvu, sada turistička atrakcija. Jedna od atrakcija je i Roque de Agando impresivna i strma formacija vulkanske lave, Laguna Grande koja po predanju predstavlja mesto sastajanja drevnih veštica sa ostrva…Povratak na Tenerife u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.

4.dan           Playa Las Americas – Loro park (fakultativno) – Playa Las Americas

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Predlažemo fakultativnu posetu Loro parku, koji je jedna od nezaobilaznih atrakcija na Kanarima. Nalazi se na severozapadu ostrva, oko 70 km od letovališta Playa Las Americas. Predstavlja ne samo jedan od najvećih zooloških vrtova na svetu, već i ozbiljnu ustanovu fokusiranu na projekte očuvanja prirode, ugroženih životinjskih vrsta, umnožavanje najbogatije populacije papagaja na svetu i mnoge druge. Loro park je dom mnogih životinja koje žive među tropskim palmama i egzotičnom vegetacijom. Brojna priznanja za dosledan i marljiv rad u sferi zaštite životinja (izložena su unutar parka) donela su ovoj cenjenoj ustanovi još jednu titulu, titulu Ambasade životinja (prvi takav park u svetu koji je dobio ekološki sertifikat). Zato je ovaj park jedan od najposećenijih zooloških vrtova na svetu, koji na svojoj površini od 13,5 hektara pruža nezaboravno iskustvo, s obzirom da predstavlja pravo kraljevstvo flore i faune, koje se pored gustog tropskog rastinja, krivudavih stenovitih stazica, inkubatora za bebe papagaje, može pohvaliti i najvećim akvarijumima sa delfinima i pingvinima na svetu. Takođe, ovde možete videti: gorile, kapibare, lenjivce, lavove, bengalske tigrove, crvenu pandu, jaguara, flamingose, razne papagaje, kao i pogledati predstave koje izvode kitovi ubice, morski lavovi, delfini i papagaji. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan           Playa Las Americas   

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Večera. Noćenje.

6.dan           Playa Las Americas – Teide (fakultativno) - Playa Las Americas

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Predlažemo odlazak na izlet do najvišeg vrha Španije – Teide. Ova vulkanska planina se nalazi na jugozapadu ostrva. Na putu možete uživati u pogledu na ostrva La Gomera i La Palma (u zavisnosti od vremenskih uslova). Put vodi do 2.100 m visine i Nacionalnog parka „Canadas del Teide“, koji je pod zaštitom i na listi je UNESCO-ve svetske baštine. Zaustavićete se na nekoliko vidikovaca i možete se kratko prošetati do poznatih stenovitih formacija Rokues de Garcia. Nakon toga ćete se spustiti prema Vilafloru, najvišem selu Španije. Nakon kratke posete najstarijim i najvećim borovima Tenerifa, posetićete najvišu ekološku vinariju u Španiji, gde ćete pre povratka u hotel probati lokalno vino i tapas. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.

7. dan Playa Las Americas  

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Večera. Noćenje.

8.dan           Tenerife (Playa Las Americas) – Frankfurt - Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer do aerodroma Reina Sofia. Let za Frankfurt na liniji LH4381 u 14.50h, dolazak u Frankfurt u 20.40h. Nastavak putovanja za Beograd u 22.10h, letom kompanije Lufthansa LH1410. Dolazak u Beograd u 00.05h (13.februar). Kraj programa.

POVRATAK: 12.02.2024.

                                                                                                             Cenovnik br.2 od 25.01.2024. Program br.  96/2023

HOTEL/KATEGORIJA

TIP SOBE

   USLUGA

05.02.2024-12.02.2024

8 dana / 7 noći

ALEXANDRE HOTEL TROYA 4*

                         1/2

 

HB

 

1195 €

Prvo dete 2,00 – 9,99

 364  €

Prvo dete 0,00 – 0,00

-21 €

Treca osoba

1066 €

 

 

OPISI HOTELA:

ALEXANDRE HOTEL TROYA 4*, Playa Las Americas

https://www.alexandrehotels.com/en/hoteles/alexandre-hotel-troya
Hotel Alexandre Troya se nalazi u turističkom centru Playa de las Americas, udaljen je oko 15 km od međunarodnog aerodroma Kraljica Sofija koji se nalazi na južnom delu ostrva Tenerife. Hotel Alexandre Troya se nalazi ispred plaže Playa de Troja, kao i šetališta. Hotel Alexandre Troya ima 318 soba. Sve sobe imaju: kupatilo, fen za kosu, TV, telefon, klima uređaj, mini bar i sef (uz doplatu). Ovaj veliki kompleks ima 2 restorana koji u ponudi ima jela internacionalne kuhinje na bazi švedskog stola, bar pored bazena, wi fi internet besplatan u lobiju hotela, spoljašnji bazen, teretana. Hotel ima spa i wellness centar sa unutrašnjim bazenom.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 •  LA GOMERA  - 100 €
 •  LORO PARK  -  70 €
 • NACIONALNI PARK TEIDE – 70 €

Minimum za realizaciju izleta je 20 prijavljenih. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši najkasnije 21 dan pre putovanja u agenciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

NAPOMENA: : Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

 

 

 

 

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd - Frankfurt – Tenerife – Frankfurt - Beograd kompanijom Lufthansa
 • Aerodromske takse 92 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
 • 7 noćenja na bazi polupansiona u navedenom hotelu
 • Autobuski transferi prema programu
 • 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* iz lanca RAELI hotela
 • Celodnevni izlet (ostrvska tura)
 • Vodič na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Ostale nepomenute usluge
 • Fakultativni izleti prema programu
 • Putno zdravstveno osiguranje

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do 15 decembra 2022, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, NLB Komercijalna banka, OTP banka (bivšaSociete Generale banka), Poštanska štedionica.

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20

Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Odeon World travel d.o.o.

Organizator putovanja: Odeon World travel d.o.o. OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A

Garancija putovanja broj 2700972, važi od 01.10.2021. god.

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do 15 decembra 2022, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, NLB Komercijalna banka, OTP banka (bivšaSociete Generale banka), Poštanska štedionica.