Više od 1800 ponuda

Andaluzija 8 dana avionom ✈

od 1250 €

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, prostire se na 87.000 km² i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Evrope. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne lepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa. Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu "Sunce se ponovo rađa". Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom delu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija na svetu.

Sevilja
Sevilja
Sevilja
Sevilja
Sevilja
Sevilja
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Malaga
Malaga
Malaga
Malaga
Malaga
Malaga
Marbella
Marbella
Marbella
Marbella
Zalazak Sunca u Andaluziji
Zalazak Sunca u Andaluziji

8 DANA / 7 NOCENJA

POLAZAK: 09.11.2023.

1.dan          Beograd – Malaga - Toremolinos

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva i posata pre poletanja aviona. Let za Malagu u 10.05h, kompanijom Air Serbia na liniji JU578. Dolazak u Malagu u 13.40h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada, a potom i pešačka tura, obuhvataju: glavnu ulicu Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova...Nakon pauze, sledi transfer do hotela u Toremolinosu. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan      Toremolinos– Ronda - Toremolinos

Doručak. Nakon doručka sledi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan            Toremolinos –Marbelja – Puerto Banus – Toremolinos               

Doručak. Odlazak do Marbelje, mondenske prestonice turizma „Obale Sunca“ (Costa del Sol), koju osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom (Kasko Antigvo), u čijem se srcu nalazi narandžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz XVI veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Posebnu atrakciju u Marbelji predstavlja luka Puerto Banus (oko 8 km južno od Marbelje), stecište bogatih i slavnih. Marinu je projektovao arhitekta Hose Banus, prijatelj Generala Fransiska Franka. Osim luksuznih barova, restorana i prodavnica, marinu od 2004.-te godine krasi i statuta nilskog konja u čipki, delo Salvadora Dalija. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima.Noćenje.

4.dan         Toremolinos – Granada (Alhambra)

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Sledi poseta Alhambri, jednom od najvažnijih spomenika kulture u Evropi. Utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se nadomak Granade. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife... Nakon posete Alhambri, sledi obilazak Granade, koji obuhvata staru arapsku četvrt i centar grada. Transfer do hotela. Noćenje

5.dan         Granada – Kordoba – El Puerto de Santa Maria             

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Kordobe, grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do gradića El Puerto de Santa Maria, na krajnjem zapadu regije. Dolazak u hotel u večernjim časovima.Noćenje.

6. dan        El Puerto de Santa Maria – Kadiz – Herez de la Frontera – El Puerto de Santa Maria      

Doručak. Odlazak do Kadiza, jednog od najstarijih gradova zapadne Evrope, a svakako najstarijeg grada Španije, čija je istorija duga više od 3000 godina.  Osnovan je u doba Feničana i do danas prošao burne vekove koji su ostavili za sobom raznoliko i bogato kulturno, materijalno i duhovno nasleđe. Obilazak grada obuhvata: gradsku katerdralu Nueva, Trg Katedrala, Ulicu Filip Emanuel, sat kulu Torre Tavira, tvrđavu San Sebastijan, teatar Falja… Sledi putovanje do Hereza (Herez de la Frontera), grada poznatog po vinu, flamenku, konjima i stazi Formule I. Istorija ovog grada počinje u doba Feničana, a najveći procvat je doživeo u doba mavarske vladavine. Tvrđava iz XII veka (Alcazar de Jerez de la Frontera), katedrala Svetog Salvadora, Trg Uspenja...samo su neke od znamenitosti koje se mogu videti tokom

obilaska grada. Nakon kraće pauze za odmor, sledi povratak u El Puerto de Santa Maria. Noćenje.

7. dan        El Puerto de Santa Maria – Sevilja - El Puerto de Santa Maria         

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca i flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Panoramsko azgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu, kraljevsku palatu Alcazar (ulaznica je uračunata u cenu)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan        El Puerto de Santa Maria – Malaga - Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma u Malagi. Let za Beograd na liniji JU579 u 14.25h, dolazak u Beograd u 17.35h. Kraj

programa

 

POVRATAK: 16.11.2023.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd - Malaga - Beograd kompanijom Air Serbia
 •  Aerodromske takse 50 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
 • 7 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Toremolinosu, 1 noćenje u hotelu kategorije 4* u Granadi i 3 noćenja u hotelu kategorije 4* u El Puerto de Santa Maria)
 • Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Lisabonu
 • Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi, tvrđava Alhambra u Granadi, palata Alcazar u Sevilji)
 • Vodič na srpskom jeziku

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Napojnice za vozače i lokalnog vodiča
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Ostale nepomenute usluge

OPIS HOTELA:

DON PABLO TORREMOLINOS 4*, Toremolinos

https://www.melia.com/en/hotels/spain/torremolinos/sol-don-pablo

Hotel Sol Don Pablo pripada Melia lancu hotela i odličan je izbor za boravak na obali Sunca (Costa del Sol). Nalazi se na samoj promenadi uz plažu, a od centra letovališta je udaljen manje od 2km. Sve soba imaju kupatilo, TV, mini frižider, sef, wifi internet i balkon. Osim restorana, gostima su na raspolaganju i bar, terasa za sunčanje, spoljašnji bazen, teretana i spa centar.

GRAN HOTEL LUNA DE GRANADA 4*, Granada

https://www.delunahotels.com/granada/hoteles/gran-hotel-luna-de-granada

Gran Hotel Luna De Granada se nalazi u blizini istorijskog centra Granade, železnička stanica i univerzitet u Granadi su udaljeni 1 km od hotela, a palata Alhambra je udaljena 3 km. Gostima hotela na raspolaganju su recepcija, restoran, bar, spa centar, teretana, spoljašnji bazen, wi fi internet, parking. Hotel ima 366 soba i sve standardne sobe imaju: kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, sef, wi fi internet.

HOTEL CRISOL MONASTERIO DE SAN MIGUEL 4*

https://www.eurostarshotels.co.uk/crisol-monasterio-de-san-miguel.html?referer_code=bs2gg15ww

Hotel Cristol Monasterio De San Miguel je renoviran hotel 4*, koji je nekada bio manastir iz XVIII veka. Nalazi se u centru mesta El Puerto De Santa Maria, 2.5 km od plaže. Centar grada Hereza je udaljen oko 8 km, a centar grada Kadiz je udaljen 10 km.  Zgrada hotela je zadržala originalne karakteristike manastira uključujući i popločano dvorište u andalužanskom stilu. Hotel Cristol Monasterio De San Miguel ima 164 smeštajne jedinice. Sobe su jednostavno uređene u klasičnom stilu površine oko 24m². Sve sobe imaju: kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, besplatan wi fi internet, sef, mini bar, bazen. Gostima hotela sun a raspolaganju recepcija, restoran, bar, parking.

NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

NAPOMENE:

 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).