Više od 1800 ponuda

Sicilijanska tura avio ✈

od 599 €

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Sicilija je poznata i po najvažnijim turističkim lokalitetima u Italiji, koji su danas pod zaštitom UNESCO-a – Vila del Kasale, Sirakuza, Ćefalu, Palermo, Monreale, Katanija, Etna... Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, arapskim i španskim nasleđem, pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog sicilijanskog baroka. Burna istorija, veličanstveni predeli, mirisi Sredozemlja i veliki broj sunčanih dana, čine savršenu kombinaciju vrednu posete, a kada se tome doda i jedinstven ukus vina, domaće paste i čuvenih poslastica, zasigurno ćete poželeti da se ponovo vratite na Siciliju.

Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura
Sicilijanska tura

POLAZAK: 16.10.2023.

1.dan          Beograd – Katanija – Đardini Naksos

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Kataniju aviokompanijom Air Sebia na liniji JU538 u 13.00h. Dolazak u Kataniju u 14.55h. Nakon sletanja sledi odlazak do grada Katanija i šetnja do najznačajnijih znamenitosti grada u pratnji vodiča. Katanija, najveća luka Sicilije i privredni centar koji je zbog blizine aktivnog vulkana Etna (svega 30 km pravolinijski), tokom 3 veka svoje istorije, mnogo puta bio razaran erupcijama lave i pratećim zemljotresima. Poslednji put to je bilo krajem XVII veka, kada je ponovo izgrađen od vulkanskih stena u stilu kasnog baroka, prema strogim urbanističkim pravilima. Među mnogim raskošnim palatama i crkvama vezanim za taj period, posebno se ističe katedrala Svete Agate koja se nalazi u centru starog grada na Pjaci Del Duomo. Šetnja do zamka Ursino iz XIII veka, kapija Uzeda, Trg slona, crkva Sveta Agata, glavna ulica Etnea… Zatim, slobodno vreme za individualno razgledanje ovog, drugog po veličini grada Sicilije. Transfer do hotela u mestu Đardini Naksos. Smeštaj. Noćenje.

2.dan      Đardini Naksos – Etna – Taormina – Đardini Naksos 

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Etnu i Taorminu.  Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3400 m. Putovanje vodi crnim putevima, kojima je nekada prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 m nadmorske visine. Nakon obilaska, polazak ka Taormini, koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat po najlepšoj panorami zbog svog geografskog položaja i šarma. Obilazak gornjeg dela grada, u koji se može ući kroz vrata Porta Mesina ili Porta Katanija. Impresivne crkve, manastiri, palate, kao i čuveno grčko-rimsko pozorište iz III veka pre nove ere, koje je jedno od najbolje očuvanih teatara antičkog doba (ulaznica u Teatar uključena u cenu). Šetnja glavnom ulicom Korso Umberto i obilazak gradskog parka. Slobodno vreme do povratka u Đardini Naksos. Noćenje

3.dan            Đardini Naksos – Sirakuza – Noto  – Đardini Naksos

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sirakuzu i Noto.  Polazak ka gradu Sirakuza, koji su Grci osnovali polovinom VIII veku pre nove ere. Grad koji je bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat i kao Arhimedov grad. Obilazak Arheološkog parka Neapolis i šetnja na ostrvu Ortiđija koje predstavlja staro jezgro grada, Apolonov hram, zidine grčkog polisa, barokna opštinska zgrada, dorski hram koji je današnja katedrala, fontana Aretuza… Nakon obilaska, nastavak putovanja ka gradiću Noto koji se još naziva i “kameni vrt”. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanih u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: kapija, Duomo, gradska Palata, crkva San Franceso i San Domenico, palata Nicolaci (bez ulaznica). Slobodno vreme do povratka u Đardini Naksos. Noćenje.

4.dan         Đardini Naksos – Villa Del Kasale – Đardini Naksos

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta i poseta Villa Del Kasale.  Odlazak do Vile Del Kasale (ulaznica uključena u cenu) koja se nalazi u samom srcu Sicilije, u gustom zelenilu, pored grada Pjaca Armerina. Ova velika nekada privatna građevina iz IV veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 kvadratnih metara, neprocenjive vrednosti (pod zaštitom UNESCO-a). Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

5.dan         Đardini Naksos – Katanija – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje iz Katanije za Beograd aviokompanijom Air Serbia na liniji JU539 u 14.35h. Dolazak u Beograd u 16.20h. Kraj programa.

POVRATAK: 20.10.2023.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd aviokompanijom Air Serbia
 •  Aerodromske takse 58€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama
 • Obilazak grada Katanija
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Gradsku taksu oko 2,5 eur po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini)
 • Fakultativni izleti
 • Putno zdravstveno osiguranje

OPIS HOTELA:

Hotel Villa Linda 3* - Đardini Naksos https://www.hotelvillalinda.it/

Lokacija: Hotel Villa Linda se nalazi u mestu Đardini Naksos, delu koji se zove Rekanati, na ostrvu Sicilija, 50 metara od gradske šljunkovite plaže. U njegovoj neposrednoj blizini, nalaze se prodavnice suvenira i ručnog rada, brojni restorani i barovi. Nedaleko od hotela nalazi se i stanica autobusa, koji voze do Taormine. Ležaljke i suncobrani na plaži su uz doplatu.

Sobe: Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, wi fi internet i balkon. U ponudi turističke agencije Odeon World Travel su standardne sobe sa balkonom i pogledom na grad kao i superior sobe sa balkonom i pogledom na more.

Hotelski sadržaj: Hotel Villa Linda u svom sastavu ima restoran, bar, TV sala, internet centar.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, na destinaciji u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

 • Fakultativni izlet Etna i Taormina (uključena ulaznica za Teatar u Taormini), 65 eur po osobi.
 • Fakultativni izlet Sirakuza i Noto (uključena ulaznica u Arheološki park u Sirakuzi),  75 eur po osobi.
 • Fakultativni izlet Villa Del Kasale (uključena ulaznica u rimsku vilu),  65 eur po osobi.

NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta. 

NAPOMENE:

 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).