Više od 1800 ponuda

Krstarenje Dunavom 3 dana - RASPRODATO

od 175 €

Dunav, samo izgleda da je miran ali je jako moćan, izgleda da je plav ali menja boje kao kameleon, čini se da svira valcer, ali svira i Panovu frulu. Sa Zapada Istoku donosi raznolikost i povezuje narode. Nema reke kao što je Dunav, pripoveda priče i legende, gradi mostove, zamkove i tvrđave, daruje vino i ribu, tradiciju i kulturu.

Zaplovite sa nama u Dunavsku avanturu.

Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom

Polazak: 07.07./21.07./28.07./04.08./11.08./18.08./25.08/01.09./15.09./22.09./29.09.2017.

Program putovanja:

1.dan     BEOGRAD- SMEDEREVO - RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC - ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC - TEKIJA - KLADOVO

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30. Ukrcavanje na brod do 7:45h. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, građene u periodu 1428 – 1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj Srpske srednjovekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kog se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju  nakon 9,5 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

2.dan     KLADOVO – FAKULTATIVNI IZLETI

Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna,... ) ili odlazak na neki od izleta.

 IZLET I : KLADOVO –ARHEOLOŠKI MUZEJ-RIMSKA DIANA–HE ĐERDAP–TRAJANOV MOST–KLADOVO (3,5 h )

Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji obilazak muzeja  predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Cena izleta 15€, plaćanje u hotelu.

IZLET II : KLADOVO-VRATNA-RAJAČKE PIMNICE-KLADOVO (7H)

Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak.

Povratak u hotel. Večera. Noćenje. Cena izleta 25€, plaćanje u hotelu.

3.dan     KLADOVO –BRODSKA PREVODNICA HE ĐERDAP- TEKIJA-LEPENSKI VIR-GOLUBAC-SMEDEREVSKA TVĐAVA-BEOGRAD

Doručak: Odjava iz soba do 8:30h, organizovan polazak iz hotela do Pristaništa Kladovo u 8:40h, ukrcavanje na brod, isplovljavanje. Krstarenje započinjemo iz Kladova, prolazi se kroz najveću brodsku prevodnicu u Evropi. Iskrcavanje u Tekiji, nastavak puta ka Beogradu autobusom. Vožnja pored Dunava, dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta pored Golubačke tvrđavesagrađene sredinom XIV veka,a zatim pauza za ručak u Golupcu. Nastavak puta i dolazak u Viminacijum, jednog od od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenig tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri,a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka već i otkrivena).Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Povratak: 09.07./23.07./30.07./06.08./13.08./20.08./27.08./03.09./10.09./17.09./24.09./01.10.2017.

 

Povratak:25.06./09.07./23.07./06.08./20.08./03.09./17.09./01.10.2017.          Cenovnik br. 2  28.06.2017.

cena po osobi 1/2 sobi

doplata za 1/1 sobu deca 5-10 god deca 10-12 god
175 € 40 € GRATIS 50 % popust

   Deca ispod 10 godina gratis u pratnji dve odrasle osobe (na upit). Treća odrasla osoba plaća punu cenu u  trokrevetnoj sobi  (na upit)  Deca od 10 do 12 godina (na upit)  . 

                                      Napomena: Minimum za realizaciju putovanja je 30 osoba

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije prvog dana i od Kladova do Tekije poslednjeg dana putovanja
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi  polupansiona (doručak i večera, bife-švedski sto)
 • Korišćenje Spa i Wellness centra u hotelu (bazeni, sauna ...)
 • Transfer autobusom prvog dana od Tekije - Kladova i Tekija – Beograd poslednjeg dana
 • Doručak i ručak na brodu prvog dana
 • Ručak u Golupcu
 • Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir, Viminacijum, Muzej Karjine
 • Usluge turističkih vodiča
 • Putarine i takse
 • Boravišna taksa i osiguranje u hotelu I na brodu
 • Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:  

 • Piće tokom plovidbe i u hotelu
 • Individualni troškovi putnika

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina

 

Hotel Aquastar Danube 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA

 (YUTA STANDARD)

Brod Aquastar Maxim je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto.

Hotel Aquastar Danube 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA

 (YUTA STANDARD)

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.