Više od 1800 ponuda

Prag 5 dana autobusom

od 79 €

Zastati pred astronomskim satom Orloj na Starogradskom trgu u Pragu, znači prepustiti se razmišljanju, koliko minuta, sati i dana je ujednačeno otkucao ovaj sat kao svedok jedne neprolazne i fantastične lepote grada, koji jednako sjajno izgleda i traje od romanike preko renesanse i baroka do savremenog doba. Naši vodiči će Vas provesti kroz Matijaševu kapiju u Hradčane, Videćete baroknu fontanu, Katedralu Sv. Vida iz X veka, sa kapelom Sv. Vaclava i grobnicama čeških kraljeva. Obilazimo staru kraljevsku palatu, prolazimo pored Zlatne ulice, silazimo do Male strane, i prelazimo Karlovim mostom u stari deo grada do Starogradskog trga. Obići ćemo i Jevrejsku četvrt i Vaclavski trg... Boravak u Pragu se ne može zamisliti bez panoramske vožnje brodom i razgledanja sa Vltave. Nezaobilazne su brojne češke pivnice sa tradicionalnom kuhinjom i točenim češkim pivom.Noćni život upotpunjuje bezbroj džez klubova, noćnih koktel barova i diskoteka. Prepustite se praškoj avanturi.

Karlove Vary su jedna od najpoznatijih evropskih banja koja privlači veliki broj turista iz celog sveta. Prelepi uređeni parkovi, lekoviti banjski izvori, aristokratski hoteli i barokne građevine su svakako dovoljan razlog za celodnevni izlet. U jednoj prijatnoj šetnji obićićemo sve znamenitosti i kulturne rvednosti ovog mondenskog mesta. Ugodni boravak omogućiće i poseta nekom od nacionalnih restorana ili čuvenih poslastičarnica. Šarmantno postavljene prodavnice obiluju velikim izborom češkog kristala, antikvitetima i drugim suvenirima. Vožnjom do Praga se u srcu Češke Toskane posećuje pivara Krušovice, jedino češko pivo koje ima ekskluzivno pravo da u svom grbu ima češku krunu, zato što se upravo to pivo točilo generacijama na češkom dvoru u Pragu.

Dresden je glavni grad Saksonije u koji takođe idemo na celodnevni izlet, poznat pod drugim imenom Firenca na Elbi, zbog velikog uticaja italijaskog baroka na arhitekturu kako mostova tako i grada. Pored atraktivne Galerije starih majstora u okviru Cvinger muzeja, koje istoričari umetnosti svrstavaju u jedan od top 5 evropskih muzeja, divićemo se baroknim zdanjima renoviranim posle strahovitog bombardovanja na kraju II svetskog rata, upoznati se sa pričama preživelih, Posebna atrakcija je šoping zona XXI veka, koja Dresden svrstava u vrh šoping destinacija, jednom rečiju uživaćete...

Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Prag
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Karlove Vary
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Drezden
Prag - Astronomski sat Orloj
Prag - Astronomski sat Orloj

Polazak:  08.11./25.12.2017.  01.01./14.02./07.03.2018.

 

5 DANA/3 NOĆENJA AUTOBUSOM

1. dan      BEOGRAD

Polazak autobusa u 19:00h, sa parkinga kod O.T.C. Buvljak u ulici Jurija Gagarina N. Beograd. Vožnja preko Novog Sada, Subotice, graničnog prelaza Horgoša sa usputnim zadržavanjem radi odmora.

2. dan      PRAG

Dolazak u Prag u jutarnjim časovima. Pre podnevno informativno razgledanje centra grada: Vaclavski trg, Starogradski trg, astronomski sat Orloj, pauza za osveženje. Jevrejska četvrt, Karlov most, romantična četvrt Mala Strana. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Fakultativno – odlazak do centra grada tramvajem ili metroom na jednočasovno krstarenje Vltavom sa noćnom panoramom Praga. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan      PRAG – TEREZIN – DREZDEN

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za nemački grad Drezden -  “Firencu na Labi”. Usput panoramska poseta Terezinu, mesto gde je služio kaznu Gavrilo Princip i gde je umro 28. aprila 1918. godine u zatvoru stare tvrđave, koju je gradila Marija Terezija. Po dolasku u Drezden - razgledanje centra grada uz pratnju vodiča i slobodno vreme – mogućnost za posetu Muzeju starih majstora ili Kraljevskoj riznici, Muzeju Maisen porcelana. Šoping u poznatoj Prager Strasse. Predveče povratak u Prag. Noćenje.

4. dan      PRAG – KARLOVE VARI

Doručak. Razgledanje praškog dvorca „Hradčani“ sa katedralom Sv. Vita, a potom fakultativni poludnevni izlet za Karlove Vari. Karlove Vari je svetski poznato banjsko lečilište na severozapadu Češke, udaljen je od glavnog grada Praga 130 km. Karlove Vari su jedna od najpoznatijih banja u celom svetu. Veliki deo današnje slave grad duguje izuzetno lepo očuvanoj arhitekturi, uokvirenoj očuvanom prirodom na okolnim brdima. Poseta ruskoj pravoslavnoj crkvi Sv. Apostola Petra I Pavla. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju ili ručak u nekoj od lokalnih krčmi sa bogatom ponudom tradicionalnih specijaliteta. U kasnim posle podnevnim satima, povratak u Prag. Slobodno vreme u centru Praga. Noćenje.

5. dan     PRAG – BRNO – BRATISLAVA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak prema Bratislavi. Pauza u tržnom centru „Avion“ kraj Brna. Nastavak putovanja do Bratislave. Kraće razgledanje grada uz pratnju vodiča: Nadbiskupska palata, Franjevački i jezuitski manastir, katedrala Sv. Martina, Mišalska kapija, Grasalkovičeva palata, Stari trg, Stara gradska kuća. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Nastavak putovanja preko Mađarske sa kraćim pauzama radi odmora po potrebi. Dolazak u Beograd oko 23:00h. (Kraj usluga)

Povatak: 12.11./29.12.2017. 05.01./18.02./11.03.2018.

 

POLAZAK HOTEL CENA ARANŽMANA SPECIJALNA PROMO CENA
08.11..2017. 3* 89 € 79 €
25.12..2017. 3* 89 € 79 €
01.01.2018. 3* 89 € 79 €
14.02.2018. 3* 99 € 79 €
07.03.2018. 3* 99 € 79 €

* plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke

 

 

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, audio, DVD...)
  • Smeštaj u Pragu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi usluge 3 noćenja/doručak (švedski sto) u hotelu 3* u širem centru grada
  • Razgledanja prema programu uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku
  • Usluge vodiča – pratioca grupe na putovanju
  • Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja
  • Individualne troškove
  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
  • Vožnja brodom sa ručkom u vidu „švedskog stola“. Vožnja traje dva  sata. Cena 25€. Izlet za Karlove Vary 25 € Celodnevni izlet za Drezden 30 €  Minimum za fakultativu je 30 putnika. Deca imaju 50% popusta na fakultativne izlete.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Fortuna City 3* www.hotelfortunacityprague.com - nalazi se na 15 minuta vožnje tramvajem do centra grada ili na 500 metara  do metro stanice Strašnička gde se do centra grada stiže za 10-ak minuta. Hotel raspolaže sa 243 komforne sobe, koje poseduju sopstveno kupatilo, telefon, SAT-TV. Besplatan internet gosti mogu koristiti u foajeu hotela. Obroci se služe po principu “švedskog stola” – samoposluživanje. Opis hotela je dat ilustrativno, ime hotela će biti poznato najkasnije 7 dana pre puta.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 60 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)