Više od 1800 ponuda

Španija leto 2024

Španija je mediteranska zemlja gde multikulturalna istorija i tradicija stvara poseban veseo duh u ljudima i njihovu vitalnost prenosi na ulice, u restorane, koride... Akorde tužne gitare i temperamentnog flamenka ćete čuti na svakom koraku. To je zemlja velikih junaka i umetnika koji su ostavili neizbrisiv trag u evropskoj kulturi. Madrid je prelepa kraljevska prestonica koju svakako treba posetiti. Važna kulturna prestonica je Barselona od koje se na sever ka Francuskoj pruža najlepše letovalište Kosta Brava (divlja obala). Upravo na tim plažama ćete i Vi uživati i obilaziti znamenitosti i atrakcije kulture i zabave Katalonije. U smiraj dana se veče obično započinje sa prijateljima uz domaću pršutu i dimljenu kobasicu sa starim sirom i kapljicom dobrog vina, a potom se nakon šetnje promenadom odlazi na večeru sa muzičkim programom.

Najlepša mesta za boravak i leto u Španiji su svakako Ljoret de Mar, Blanes, Santa Susana i Kalelja, a svakako treba obići i posetiti kulturna i istorijska mesta kao što su: Figueras – rodno mesto sa čuvenim ambijentalnim muzejem Salvadora Dalija. Andora – mala pirinejska država poznata kao bescarinska zona. Manastir Santa Maria de Montserrat – benediktanski manastir, najznačajniji manastir Katalonije. Freixenet – poznati vinski podrum u blizini istoimenog manastira, gde se čuva relikvija Katalonaca  Crna Madona. Tossa de Mar – mali ribarski gradić sa čuvenom tvrđavom i manastirom kao i kućama mediteranskog kolorita. Port Aventura – najveći španski zabavni park Barselona – kulturna i trgovinska prestonica Katalonije poznata po svojim muzejima , palatama, trgovima, i drugim atrakcijama. Girona – Prelepi srednjovekovni gradić, administrativni centar Kosta Brave.

 

Majorka je najveće špansko ostrvo i jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje u Španiji. Na ostrvu se nalazi preko 260 plaža, i predstavlja pravi raj za sve one koji vele da uživaju u suncu i moru. Od šezdesetih godina Majorka je postala sinonim za masovni turizam, ostrvo godišnje poseti oko 10 miliona ljudi.  Glavni grad ostrva je Palma de Majorka. U gradu se nalazi veliki broj hotela i resorta, kao i veliki broj kafića, restorana, barova i klubova koji nose Mišelinove zvezdice. Palmu krase monumentalne građevine poput gotske katedrale La Seu, Palate Almudiana iz XIV veka i dvorca Belver. Mnoge poznate ličnosti su boravile ovde Federiko Šopen,  Rej Čarls, Ava Gardner, Klaudija Šifer i mnogi drugi. Ukoliko želite da upoznate vrelinu španskog temperamenta i tempa, Majorka je idealna letnja destinacija za vas. Najpoznatija letovališta na Majorci pored glavnog grada Palme su: Portal Nus, Magaluf, El Arenal, Santa Ponsa, Pegera, Kala Fornel, Kala Dor, Kan Pastilja.

 

Španija leto

 

Za letovanje u Španiji izabrali smo najlepše destinacije, do kojih smo organizovali avionski prevoz. Iz široke ponude Kosta Brave izabrali smo za vas najpopularnija letovališta Ljoret de Mar, Blanes, Santa Susanu i Kalelja.

Do ostrva Majorka organizovan je direktan čarter let, a u ponudi su letovališta El Arenal, Kan Pastilja, Palma Nova, Magaluf.