Više od 1800 ponuda

Odmor u Srbiji | Planine Srbije i Prirodne atrakcije

Planine Srbije daju mogućnost bogatog i sadržajnog letovanja. Za Vas smo pripremili boravak u hotelima i vilama u našim poznatim i manje poznatim planinskim centrima. Od Rtnja i Stare planine na istoku, Kopaonika, Jastrepca Goča u Srcu Srbije, Zlatibora i Tare u Zapadnoj Srbiji, do Fruške gore i Vršačkih planina postoje razne mogućnosti za sadržajan odmor kako u paru tako i za porodice sa decom. 

Odmor u Srbiji | Planina Rtanj

Planina Rtanj može biti sjajna polazna tačka za letovanje 2020 u Srbiji. Izabrali smo hotele koji su svojom lokacijom najbolja opcija za kraći i duži odmor. Hotel Rtanj Balašević i Hotel Ramonda su skriveni u podnožju  sa savršenom lokacijom.  Rtanj je planina koja se nalazi u istočnoj Srbiji, na oko 200km jugoistočno od Beograda, a nadomak mesta Boljevac. Pripada karpatskim planinama, a najviši vrh Šiljak se nalazi na 1565 m nadmorske visine i predstavlja prirodni fenomen kraškog reljefa. Specifičan raspored stena kraškog reljefa je uticao na sam oblik Rtnja, pa ako gledamo Rtanj sa severa ili juga, ukazuje se kao dugačak greben u obliku trapeza, što mnoge može navesti na pomisao da planina ima oblik piramide. Zbog ovog fenomena, a i raznih dešavanja i pojava u prošlosti, meštani ovog dela Srbije ispredali su bezbroj legendi i priča o naučno neobjašnjivim desavanjima na Rtnju. Ono što je sigurno je da Rtanj, svojom klimom i geografskim položajem, pruža pregršt mogućnosti za aktivni odmor u šetnji obeleženim stazama, usponom do vrha Šiljak za goste željne avanture i planinarenja, a za posetioce željne odmora, tu su prelepe zelene oaze u kojima se možete opustiti i prosto samo uživati. Pored prirodnih aktivnosti, kulturni aspekt letovanja će sigurno biti poseta lokaliteta Gamzigrad - Felix Romuliana, koju je i UNESCO verifikovao, gde je obavezna i poseta muzeja u Zaječaru, koja upotpunjava saznanja o životu na ovim prostorima u doba Rimljana.  Zaječar, grad posebnog duha istočne Srbije, rodno mesto Nikole Pašića i Zorana Radmilovića. Šetnju pešačkom zonom upotpunjava zvuk rok gitare koji preko cele godine živi u  haustorima ovog grada.  Dodatak uživanju je i poseta Rajačkim pimnicama, na mestu gde vino živi. A u Negotinu možete posetiti i upoznati se sa životima Hajduk Veljka i Stevana Stojanovića Mokranjca

Odmor u Srbiji | Planina Kopaonik

Odmor u Srbiji na planini Kopaonik - najvećoj planini u Srbiji, pravom dragulju prirode koji u zimskom periodu poseti veliki broj turista iz svih delova sveta. Kopaonik nam je svima, bez sumnje, asocijacija pre svega na zimske sportove i čarolije, za kuvana vina pokraj kamina, dok napolju sneg meko pada. Ali, da li ste se ikada pitali sta ova divlja planina radi leti? Dok ostavljate užurbani, vreli asfalt nekog umornog grada, sedate u kola i zaputite se put juga Srbije, Kopaonik Vam već na samom putu priprema užitak: puteve obgrljene šumama sa obeju strana, nestvarno lepe slike divlje prirode, kuće pokraj puta dobrih domaćina kod kojih ćete naći prave domaće proizvode poput meda i rakije ili prave srpske taverne gde ćete pokraj veselog potočića, u senci velikog drveta jesti pastrmku sa ražnja; brojne manastire koje možete posetiti usput poput Manastira Studenica (57km od Kraljeva) zadužbine Stefana Nemanje (XII vek),srednjovekovni grad Maglič (16km južno od Kraljeva),stari župski grad Koznik (10km severno od Brusa) ili prosto skrenuti nepoznatom šumovitom stazom prateći tok šumskog potoka koji će Vam možda otkriti neku novu legendu dok budete pravili predivne fotografije i slušali jedino cvrkut ptica u šumskoj tišini. Planina Kopaonik svakako ima šta da Vam ponudii u letnjim mesecima. Na samom vrhu ćete uživati na svežem planinskom vazduhu, pri temperaturama koje u proseku iznose oko prijatnih 20°C u letnjim mesecima. Šetaćete travnatim površinama i osvajati kako vrhove same planine tako i Vaše lične, svakim korakom, dok budete napredovali ka Pančićevom vrhu (2017 m), Karamanu (1936 m), Gobelji (1934 m) ili Nebeskim stolicama (1913 m), stoga nikako ne propustite priliku da spoznate kakav je osećaj biti između neba i zemlje. U povratku se možete vratiti žičarom koje rade i leti. Kopaonik je popularna destinacija, i nemojte se iznenaditi ako sretnete brojne poznate ličnosti, pre svega sportiste koji su leti uglavnom tu na pripremama. Nakon šetnje možete se opustiti u nekim od spa centara, tu su i zatvoreni bazeni, brojni tereni za fudbal i košarku za vaše mališane, kao i restorani u kojima se možete okrepiti uz dobru klopu i čašu vina. Stoga, krenite ujednu letnju planinsku avanturu i sigurno ćete se vratiti sa osećajem odmora, podmlađenosti, čistim plućima i brojnim lepim uspomenama.

Odmor u Srbiji | Planina Kopaonik Brzeće

Planina Kopaonik u mestu Brzeće nudi čist planinski vazduh, prirodu i tišinu koje okružuju ovo malo planinsko mestašce su samo neke od stvari zbog kojih se lako možete zaljubiti u Brzeće i poželeti da mu se vratite iznova. Brzeće je kapija Kopaonika, od čijeg vrha je udaljeno samo 12km. Ali, ako biste želeli da ostanete na nešto nižoj nadmorskoj visini, Brzeće sa svojih 1100 m nadmorske visine će vam svakako dati svaki ugođaj. Idealno je za sve generacije. Bilo da ste penzioner željan šetnje, ili porodica čija deca mogu da se razonode na nekim od mnogobrojnih teniskih, košarkaških ili fudbalskih terena dok Vi uživate u obližnjim restoranima domaće kuhinje, nadaleko poznatim po izvrsnim i autentičnim kopaoničkim specijalitetima, ili želite sa društvom da napravite izlet u prirodu, lepo se zabavite i nadišete svežeg vazduha. U Brzeću ćete lako steći utisak da ste zalutali u neko Alpsko seoce, zbog svih kuća i vikendica sa krovovima koji dosežu do zemlje prema planinskim projektima gradnje. Od Brzeća se brzo stiže i do svetilišta Metođe, spomenika na Mramoru kao i Lukovske banje. Dok sve obilazite možete naići na mnoga izvorišta, vrelo reke Toplice ili vodenice koje su u funkciji već preko 100 godina. Na 20km od Brzeća nalazi se i varošica Brus, koja je nezaobilazna stanica na putu ka planinskim predelima. Tokom letnjih meseci Brus Vam može ponuditi letnja kupališta, tu je olimpijski bazen sa kafićem „na plaži“, koji neodoljivo podseća na primorske i terenima za odbojku na pesku, kao i Bruska banja, sa lekovitim izvorištem, takođe u sklopu sa bazenom. Za one željne provoda, Brus obiluje sa puno kafića sa vrlo pristupačnim cenama a tu je i čuveni bruski Korzo (od ital. reči corso) tradicija večernje šetnje glavnom ulicom i svojevrsni izlog grada, po čemu je Brus posebno poznat. Turistička agencija Robinson Vam toplo preporučuje određene smeštajne kapacitete, da pobegnete od gradske vreve i uživate u lepotama zelenih obronaka i čistom vazduhu. Na Vama je da izaberete kako ćete sebi isplanirati slobodno vreme. Da li će to biti pešačka tura do određenih lokaliteta, vožnja biciklom, izlet do najlepše planine u Srbiji - Kopaonik ili poseta Lukovskoj Banji i kupanje u bazenima i opuštanje uz masaže i spa centre.

Odmor u Srbiji | Planina Jastrebac

Planina Jastrebac prenosi svoju priču sa kolena na koleno vekovima, i kaže, da je na steni planine jastreb pravio gnezdo, noseći grančice po celoj planini “posejao” seme i na taj način pošumio celu planinu, koju po njemu zovemo Jastrebac. Guste planinske šume su privukle i našeg Josifa Pančića na istraživanje, koji je za Jastrebac rekao da je našumovitija planina Srbije. Danas je Jastrebac tiho i skriveno mesto savršenog planinskog odmora, pored jezera se nalaze smeštajni kapaciteti na 650 m nadmorske visine. A od nedavno pred jezera je otvoren i Avantura Park, koji se savršeno uklapa u ambijent, projektovan kako za porodice sa decom tako i malo zahtevnije ljubitelje avanture. Program je prilagođen za svačiji ukus.

1241-podrinje-panorama-resize.jpg 1241-podrinje-panorama-resize.jpg
1242-darovi-prirode-resize.jpg 1242-darovi-prirode-resize.jpg
1243-dobro-prase-jahanje-resize.jpg 1243-dobro-prase-jahanje-resize.jpg
1244-fruska-gora-jahanje-a-resize.jpg 1244-fruska-gora-jahanje-a-resize.jpg
1245-fruska-gora-resize.jpg 1245-fruska-gora-resize.jpg
1246-jagode-jun-2010-01-resize.jpg 1246-jagode-jun-2010-01-resize.jpg
1247-panorama-ovcar-resize.jpg 1247-panorama-ovcar-resize.jpg
1248-pester-ispasa-p1-resize.jpg 1248-pester-ispasa-p1-resize.jpg
1249-sokograd-walking-tour-resize.jpg 1249-sokograd-walking-tour-resize.jpg
1250-tara-katun-resize.jpg 1250-tara-katun-resize.jpg
1251-tara-katuni-resize.jpg 1251-tara-katuni-resize.jpg
1252-tara-panorama-resize.jpg 1252-tara-panorama-resize.jpg
1253-tara-pogled-resize.jpg 1253-tara-pogled-resize.jpg
1254-tara-vidikovac-a-resize.jpg 1254-tara-vidikovac-a-resize.jpg
1255-tara-vidikovac-resize.jpg 1255-tara-vidikovac-resize.jpg
1256-tara-zaovina-resize.jpg 1256-tara-zaovina-resize.jpg
1257-tara-zaovinsko-jezero-resize.jpg 1257-tara-zaovinsko-jezero-resize.jpg
1258-uspon-na-kablar-resize.jpg 1258-uspon-na-kablar-resize.jpg
1259-vrsacki-breg-hiking-resize.jpg 1259-vrsacki-breg-hiking-resize.jpg
1260-zlatibor-hiking-resize.jpg 1260-zlatibor-hiking-resize.jpg
1261-zlatibor-uspinjaca-bikery-resize.jpg 1261-zlatibor-uspinjaca-bikery-resize.jpg
1288-kopaonik-aktivan-odmor-resize.jpg 1288-kopaonik-aktivan-odmor-resize.jpg
1289-kopaonik-borovnice-resize.jpg 1289-kopaonik-borovnice-resize.jpg
1290-kopaonik-divlja-priroda-resize.jpg 1290-kopaonik-divlja-priroda-resize.jpg
1291-kopaonik-gejzir-resize.jpg 1291-kopaonik-gejzir-resize.jpg
1292-kopaonik-kaludjerske-bare-staza-resize.jpg 1292-kopaonik-kaludjerske-bare-staza-resize.jpg
1293-kopaonik-kaludjerske-bare-resize.jpg 1293-kopaonik-kaludjerske-bare-resize.jpg
1294-kopaonik-leti-zicara-resize.jpg 1294-kopaonik-leti-zicara-resize.jpg
1295-kopaonik-leti-resize.jpg 1295-kopaonik-leti-resize.jpg
1297-kopaonik-leto-setnja-resize.jpg 1297-kopaonik-leto-setnja-resize.jpg
1298-kopaonik-leto-resize.jpg 1298-kopaonik-leto-resize.jpg
1299-kopaonik-metodje-resize.jpg 1299-kopaonik-metodje-resize.jpg
1300-kopaonik-mostic-resize.jpg 1300-kopaonik-mostic-resize.jpg
1301-kopaonik-nacionalni-park-resize.jpg 1301-kopaonik-nacionalni-park-resize.jpg
1302-kopaonik-nebeska-stolica-resize.jpg 1302-kopaonik-nebeska-stolica-resize.jpg
1303-kopaonik-nebeske-stolice-resize.jpg 1303-kopaonik-nebeske-stolice-resize.jpg
1304-kopaonik-panorama-sa-pancica-resize.jpg 1304-kopaonik-panorama-sa-pancica-resize.jpg
1305-kopaonik-panorama-resize.jpg 1305-kopaonik-panorama-resize.jpg
1306-kopaonik-pesacka-staza-resize.jpg 1306-kopaonik-pesacka-staza-resize.jpg
1307-kopaonik-pesacka-tura-a-resize.jpg 1307-kopaonik-pesacka-tura-a-resize.jpg
1308-kopaonik-pesacka-tura-resize.jpg 1308-kopaonik-pesacka-tura-resize.jpg
1309-kopaonik-piknik-resize.jpg 1309-kopaonik-piknik-resize.jpg
1310-kopaonik-pogled-resize.jpg 1310-kopaonik-pogled-resize.jpg
1311-kopaonik-priroda-a-resize.jpg 1311-kopaonik-priroda-a-resize.jpg
1312-kopaonik-priroda-resize.jpg 1312-kopaonik-priroda-resize.jpg
1313-kopaonik-simbioza-resize.jpg 1313-kopaonik-simbioza-resize.jpg
1314-kopaonik-suncani-vrhovi-resize.jpg 1314-kopaonik-suncani-vrhovi-resize.jpg
1315-kopaonik-turisticki-centar-resize.jpg 1315-kopaonik-turisticki-centar-resize.jpg
1316-kopaonik-vidikovac-resize.jpg 1316-kopaonik-vidikovac-resize.jpg
1317-kopaonik-vodopad-a-resize.jpg 1317-kopaonik-vodopad-a-resize.jpg
1318-kopaonik-vodopad-jadovnik-resize.jpg 1318-kopaonik-vodopad-jadovnik-resize.jpg
1319-kopaonik-vodopad-resize.jpg 1319-kopaonik-vodopad-resize.jpg
1320-kopaonik-voznja-kvadom-resize.jpg 1320-kopaonik-voznja-kvadom-resize.jpg
1321-kopaonik-vrhovi-a-resize.jpg 1321-kopaonik-vrhovi-a-resize.jpg
1322-kopaonik-vrhovi-resize.jpg 1322-kopaonik-vrhovi-resize.jpg
1323-kopaonik-zaseok-resize.jpg 1323-kopaonik-zaseok-resize.jpg
1324-kopaonik-zica-resize.jpg 1324-kopaonik-zica-resize.jpg
 • Rtanj

  Rtanj | Hotel Balašević 3*

  U okviru svog kompleksa, Etno Hotel Rtanj sa tri zvezdice nudi udoban smeštaj. Smeštaj je okružen prirodom i poseduje izuzetnan pogled na istoimenu planinu. Sobe su dvokrevetne ili sa francuskim ležajem, dobro opremljene, sa kupatilom, TV i telefonom...
 • Rtanj

  Rtanj | Hotel Ramonda 4*

  Rtanj planina je dom cveta Natalijina Ramonda, po kome je Srbija poznata jer je taj cvet simbol završetka I svetskog rata u celom svetu. Hotel Ramonda je smešten u podnožju u istoimenom mestu Rtanj. Pogled na čudesnu lekovitu piramidalnu planinu obećava sjajan odmor...
 • Kopaonik

  Kopaonik | Aparthoteli

  Kopaonik - najveća planina u Srbiji, pravi dragulj prirode koji u zimskom periodu poseti veliki broj turista iz svih delova sveta. Kopaonik nam je svima, bez sumnje, asocijacija pre svega na zimske sportove i čarolije, za kuvana vina pokraj kamina, dok napolju sneg meko pada...
 • Jastrebac

  Jastrebac | Hotel Trayal | Vila Idila

  Hotel Trayal i Hotel Idila čine jedinstvenu ponudu Jastrebac lake resorta. Smešteni su na samom jezeru u srcu šumovite planine Jastrebac, na 25 km od Kruševca, 220 km od Beograda. U blizini hotela započinju pešačke staze za beskonačne šetnje šumom koje će Vaš boravak učiniti posebnim i revitalizovati Vaš organizam...