Više od 1800 ponuda

Banje Srbije | Wellness i Spa

Banje Srbije su bile mondenska mesta za uživanje, balove, provod, zabavu i rekreaciju. Dobrostojeća gospoda su se utrkivala ko će lepšu vilu u kojoj banji sagraditi. Otvarani su Kur-saloni, kockarnice i organizovani balovi. Terme u Srbiji su posećivale poznate ličnosti kako domaće tako i iz evropskih zemalja. Stvarale su se legende i prepričavali dogadjaji vezano za umetnike, trgovce i državnike. Kraljevske porodice su imali svoje rezidencije i gostili svoje prijatelje i zvaničnike. Lekovita svojstva vode kao i šetnje krajolikom su služile za odmor, okrepljenje i  revitalizaciju organizma.  Agencija Robinson vam omogućuje sjajni Wellness & Spa odmor i vikend u Srbiji. Potrudićemo se da naša ponuda spa vikenda u Srbiji, pored poznatih i proverenih Spa centara, sadrži i manje poznate banje koje pružaju sjajnu uslugu. 

 

Banje Srbije | Odmor i vikend u Vrnjačkoj banji

Nekada se u Vrnjačku Banju dolazilo fijakerima iz pravca Kruševca ili Kraljeva, kao i od železničke stanice koja je ubrzo izgrađena po postavljanju pruge dolinom Zapadne Morave. Iz doline se u daljini pojavljuju obronci Goča, a pre ulaska u uređeni park, divili smo se raskošnim novosagrađenim vilama. Fijaker je kasom dolazio do lepo uređenog parka i nekoliko uređenih česmi sa vrnjačkom vrućom mineralnom vodom. Tokom šetnji pogledi su upućeni banjskim kupatilima i rustičnim lokalnim restoranima, kur-salonu, mirisu poslastičarnicama i naravno lepim damama koje su šetnju koristili za izložbu svojih aranžiranih cvetnih šešira. 

Iako istorija Vrnjačke Banje seže do rimskog doba, pravi procvat banje se vezuje za kraj 19. veka kada se nekoliko entuzijasta iz Kruševca organizovalo oko uređenja i razvoja banjskog turizma tog doba. Potencijal  Vrnjačke Banje su pre svega prepoznali učeni ljudi, lekari kao i nekoliko kraljevskih oficira koji su prvi počeli da ulažu u restorane, javne česme sa besplatnom lekovitom vodom za piće, u sopstvene vile ali i u sobe za izdavanje. Najveći procvat doživljava u periodu posle Balkanskih ratova. Razvoj Vrnjačke Banje su pratili romantičarski periodi, mondenski šarm, ali i ratni vihori i stagnacija. Sama Vrnjačka Banja je propatila za vreme oba svetska rata kada su se tu organizovale humanitarne bolnice gde su se smenjivali kako saveznici, tako i okupatori.

Odmor u Vrnjačkoj Banji je danas privilegija i veliko zadovoljstvo. Iako postoje oronula stara zdanja koja podsećaju na mnoštvo legendi i dogodovština, veliki deo hotela je renoviran i svojim sadržajima zadovoljava potrebu modernog banjskog boravka. Prošetajte se banjskim parkom i  mostom ljubavi, probajte jednu od lekovitih vrnjačkih voda, pešačite obroncima Goča ili se prepustite čarobnim ukusima vinarije Grabak sa bazenom.  Za odmor u Vrnjačkoj banji  agencija Robinson je za vas pripremila dobar izbor hotela i vila po povoljnim cenama.

Banje Srbije | Odmor u Prolom banji

Prolom banja se nalazi u južnoj Srbiji, na obroncima planine Radan. Za goste hotela u Prolom Banji više puta nedeljno se organizuju izleti u pratnji banjskog vodiča do lokaliteta u njenoj bližoj i daljoj okolini: Đavolja Varoš: Lokalitet Đavolja varoš je udaljen 27 km od Prolom Banje. Pod zaštitom je države kao Spomenik prirode I kategorije i istovremeno je jedini predstavnik Srbije u izboru za "7 svetskih čuda prirode". Crkva Preobraženja Gospodnjeg u Prolom Banji: Crkva Preobraženja Gospodnjeg se nalazi se na vidikovcu preko puta hotela Radan. Do nje se stiže preko atraktivnog pešačkog mosta. Izgrađena je 2013. godine, uz blagoslov Patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja. Sa ovog vidikovca se pruža veličanstven pogled na celu banju. Ispod crkve se stepenicama stiže do Etno krčme, a dalje pešačkom stazom do crkve Lazarice. Crkva Lazarica u Prolom Banji: Crkva Lazarica je udaljena 2,4 km od hotela. Obnovljena je 1890. godine i jedina je crkva brvnara u Topličkom kraju. Po narodnom predanju, kod ove crkve se pričestio deo vojske kneza Lazara uoči Kosovske bitke. U porti crkve postoji 6 stabala uvijenih šljiva, koje predstavljaju poseban raritet. Punionica Prolom vode: Izlet do punionice Prolom vode podrazumeva šetnju stazom zdravlja i omogućava gostima da se upoznaju sa načinom flaširanja vode i dožive celokupan proces, kako Prolom voda sa 220 m dubine u svom nepromenjenom sastavu potpuno prirodno sa ovog mesta odlazi do svojih potrošača. Pored punionice vode obilazi se i kamena crkva posvećena Sv. Petki, zaštitnici lekovitih izvora, žena i dece. Crkva je podignuta u 13. veku a obnovljena je iste godine kada je podignuta i punionica vode. Neolitsko nalazište Pločnik: Neolitsko nalazište Pločnik je udaljeno 28 km od Prolom Banje. Naselje staro 7500 godina predstavlja bogato nalazište artefakata iz neolitskog doba, kada su na ovom lokalitetu postojale prve topionice bakra na svetu. Na lokalitetu se može videti rekonstruisano seosko naselje iz tog perioda. U blizini nalazišta se nalaze i ostaci Rimskih termi.

Banje Srbije | Odmor u Lukovskoj banji

Lukovska Banja se nalazi u Južnoj Srbiji, na istočnim padinama Kopaonika. Sa svojih 681 m nadmorske visine predstavlja najvišu banju u Srbiji. Klima je umereno-kontinentalna sa velikim brojem sunčanih dana u godini. Karakterišu je obilje izvora mineralnih voda, netaknuta priroda šumovitog Kopaonika i čist planinski vazduh. Po broju izvora mineralnih voda, različitog sastava i temperature, i njihovoj izdašnosti (preko 100 l/s), spada u najbogatije u zemlji. U Lukovskoj Banji možete biti smešteni u jednom od dva hotela: "Kopaonik" i "Jelak", koji su u svojoj ponudi objedinili smeštaj u udobnim sobama, savremene medicinske i Wellness tretmane, bazene sa termalnom vodom i dr. Svoj boravak možete provesti aktivno, u šetnjama stazama zdravlja kroz prelepu prirodu, baveći se sportom, ili obilaskom nekih od kulturno-istorijskih spomenika. Na Vama je da izaberete sve ono što za Vas predstavlja idealan odmor!

1111-vrnjacka-banja-rimske-terme-a-resize.jpg 1111-vrnjacka-banja-rimske-terme-a-resize.jpg
1112-vrnjacka-banja-rimske-terme-b-resize.jpg 1112-vrnjacka-banja-rimske-terme-b-resize.jpg
1113-vrnjacka-banja-hotel-solaris-bazen-resize.jpg 1113-vrnjacka-banja-hotel-solaris-bazen-resize.jpg
1114-vrnjacka-banja-hotel-solaris-jakuzzi-resize.jpg 1114-vrnjacka-banja-hotel-solaris-jakuzzi-resize.jpg
1115-vrnjacka-banja-hotel-fontana-bazen-i-jakuzzi-resize.jpg 1115-vrnjacka-banja-hotel-fontana-bazen-i-jakuzzi-resize.jpg
1160-vrnjacka-banja-vila-b-resize.jpg 1160-vrnjacka-banja-vila-b-resize.jpg
1161-vrnjacka-banja-banjski-muzej-resize.jpg 1161-vrnjacka-banja-banjski-muzej-resize.jpg
1162-vrnjacka-banja-banjski-park-resize.jpg 1162-vrnjacka-banja-banjski-park-resize.jpg
1163-vrnjacka-banja-biblioteka-resize.jpg 1163-vrnjacka-banja-biblioteka-resize.jpg
1164-vrnjacka-banja-cajkino-brdo-resize.jpg 1164-vrnjacka-banja-cajkino-brdo-resize.jpg
1165-vrnjacka-banja-dvorac-belimarkovic-resize.jpg 1165-vrnjacka-banja-dvorac-belimarkovic-resize.jpg
1166-vrnjacka-banja-info-resize.jpg 1166-vrnjacka-banja-info-resize.jpg
1167-vrnjacka-banja-izvor-jezero-resize.jpg 1167-vrnjacka-banja-izvor-jezero-resize.jpg
1168-vrnjacka-banja-izvor-slatina-resize.jpg 1168-vrnjacka-banja-izvor-slatina-resize.jpg
1169-vrnjacka-banja-izvor-resize.jpg 1169-vrnjacka-banja-izvor-resize.jpg
1170-vrnjacka-banja-park-a-resize.jpg 1170-vrnjacka-banja-park-a-resize.jpg
1171-vrnjacka-banja-park-resize.jpg 1171-vrnjacka-banja-park-resize.jpg
1174-vrnjacka-banja-trg-resize.jpg 1174-vrnjacka-banja-trg-resize.jpg
1175-vinarija-grabak-resize.jpg 1175-vinarija-grabak-resize.jpg
1177-vrnjacka-banja-grabak-vinski-podrum-resize.jpg 1177-vrnjacka-banja-grabak-vinski-podrum-resize.jpg
1212-banja-koviljaca-kur-salon-sp-001-resize.jpg 1212-banja-koviljaca-kur-salon-sp-001-resize.jpg
1214-bukovicka-banja-cvetni-park-resize.jpg 1214-bukovicka-banja-cvetni-park-resize.jpg
1215-bukovicka-banja-hotel-izvor-aqua-park-b-resize.jpg 1215-bukovicka-banja-hotel-izvor-aqua-park-b-resize.jpg
1216-bukovicka-banja-javno-kupatilo-resize.jpg 1216-bukovicka-banja-javno-kupatilo-resize.jpg
1217-bukovicka-banja-setaliste-resize.jpg 1217-bukovicka-banja-setaliste-resize.jpg
1218-bukovicka-banja-staro-zdanje-resize.jpg 1218-bukovicka-banja-staro-zdanje-resize.jpg
1281-lukovska-banja-izvor-smart-media-resize.JPG 1281-lukovska-banja-izvor-smart-media-resize.JPG
1282-lukovska-banja-izvor-studio-master-resize.JPG 1282-lukovska-banja-izvor-studio-master-resize.JPG
1283-lukovska-banja-photo-smart-media-resize.JPG 1283-lukovska-banja-photo-smart-media-resize.JPG
1284-lukovska-banja-smart-media-resize.JPG 1284-lukovska-banja-smart-media-resize.JPG
1285-prolom-banja-studio-master-resize.jpg 1285-prolom-banja-studio-master-resize.jpg
1286-prolom-banja-socialismo-doo-resize.JPG 1286-prolom-banja-socialismo-doo-resize.JPG
1287-prolom-banja-socialismo-doo-resize.JPG 1287-prolom-banja-socialismo-doo-resize.JPG
 • Vrnjačka banja

  Vrnjačka banja - Vila Otava Lux

  Vila OTAVA lux je nova trospratna vila i nalazi se u mirnom kraju odmarališta Vrnjačka Banja s pogledom na planinu Goč, na obali Vrnjačke reke, nedaleko od otvorenog olimpijskog bazena i izvora mineralne vode Snežnik. Luksuzno i skladno dekorisane nove sobe i apartmani će vam pružiti potpuni ugođaj relaksirajućeg odmora...
 • Vrnjačka banja

  Vrnjačka banja - Hotel Zepter 3*

  Na mestu nekadašnjeg starog hotela Zvezda, na centralnom delu šetališta Promenada i površini od čak 11.445 m2, danas se nalazi velelepni Zepter hotel, jedan od najvećih i najimpozantnijih hotela u Vrnjačkoj Banji...
 • Vrnjačka banja

  Vrnjačka banja - Hotel Fontana 4*

  HOTEL FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog i modernog, luksuznog i pristupačnog, idealno je mesto za odmor sa porodicom, romantične trenutke, poslovne i sportske susrete...
 • Vrnjačka banja

  Vrnjačka banja - Hotel Solaris 4*

  Solaris Resorts je moderno opremljen hotel Vrnjačkoj Banji koji poseduje 4 zvezdice. Smešten je u mirnom delu banje, u neposrednoj blizini banjske promenade. Ambijent odiše komforom, prijatnošću i umetničkim šarmom koji goste neće ostaviti ravnodušnim...
 • Vrnjačka banja

  Vrnjačka banja - Pansion Vuk 3*

  Pansion Vuk postoji od 1986. godine i nalazi se na jednoj od najlepših lokacija u Vrnjačkoj Banji. Ono što zaista pleni, jesu tradicija i profesionalnost. Pansion je takođe prepoznatljiv i po izuzetnom ambijentu i osećaju domaće atmosfere...
 • Vrnjačka banja

  Vrnjačka banja - Hotel Slatina 4*

  Hotel SLATINA je prvi porodični hotel u Vrnjačkoj Banji, koncipiran u skladu sa svetskim trendovima. Ako zavirite u rečnik, SLATINA znači izvor slane vode, zemljište koje se nalazi pod uticajem alkalnih soli. U najširem smislu, slatina je izvor zadovoljstva...
 • Vrnjačka banja

  Vrnjačka banja - Hotel Banbus 3*

  HOTEL „BANBUS“  se nalazi u jednom od najlepših delova Vrnjačke Banje, u neposrednoj blizini olimpijskog bazena i izvora Snežnik, na samo nekoliko minuta hoda do centra. Okružen borovom šumom, sa velikim brojem pešačkih staza, idealno je mesto za sve ljubitelje prirode i rekreacije...
 • Prolom i Lukovska banja

  Prolom banja | Lukovska banja | Hoteli

  Opisi hotela:  Hotel Radan se nalazi u Prolom banji. Smeštaj je u standard i komfort sobama i apartmanima. Pored jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, u ponudi je i 8 trokrevetnih soba (francuski ležaj + dodatni ležaj standardnih dimenzija), 6 porodičnih soba (soba sa francuskim ležajem + soba sa dva klasična ležaja, povezane vratima) i 10 apartmana (spavaća soba sa dnevnim boravkom i kuhinjom)...