Više od 1800 ponuda

Andaluzija 8 dana avionom ✈

od 1250 €

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, prostire se na 87.000 km² i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Evrope. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne lepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa. Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu "Sunce se ponovo rađa". Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom delu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija na svetu.

Sevilja
Sevilja
Sevilja
Sevilja
Sevilja
Sevilja
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Malaga
Malaga
Malaga
Malaga
Malaga
Malaga
Marbella
Marbella
Marbella
Marbella
Zalazak Sunca u Andaluziji
Zalazak Sunca u Andaluziji

POLAZAK: 15.02.2024.

1.dan      Beograd – Malaga - Toremolinos

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Malagu u 13.30h, kompanijom Air Serbia na liniji JU578. Dolazak u Malagu u 17.05h. Transfer do hotela u Toremolinosu. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan         Toremolinos – Malaga – Toremolinos

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje Malage, grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada, a potom i pešačka tura, obuhvataju: glavnu ulicu Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova...Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan           Toremolinos– Marbelja - Ronda - Toremolinos      

Doručak. Nakon doručka, sledi odlazak do Marbelje, mondenske prestonice turizma „Obale Sunca“ (Costa del Sol), koju osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom (Kasko Antigvo), u čijem se srcu nalazi narandžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz XVI veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Nakon pauze, nastavak putovanja do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima. Noćenje

4.dan           Toremolinos – Granada 

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Poseta Granadi obuhvata obilazak stare arapske četvrti i centar grada. Transfer do hotela. Noćenje.

5.dan           Granada (Alhambra) - Kordoba             

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Sledi poseta Alhambri, jednom od najvažnijih spomenika kulture u Evropi. Utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se nadomak Granade. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife...Nakon pauze, sledi vožnja do Kordobe i dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

6.dan           Kordoba - Sevilja     

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazak na panormasko razgledanje grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do Sevilje. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

7.dan           Sevilja    

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca, vina, flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Razgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu, kraljevsku palatu Alcazar... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Noćenje.

8.dan           Sevilja – Malaga - Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma u Malagi. Let za Beograd na liniji JU579 u 17.50h, dolazak u Beograd u 21.00h. Kraj programa.

POVRATAK: 22.02.2024.

 

HOTEL/KATEGORIJA

TIP SOBE

   USLUGA

15.02.2024-22.02.2024

8 dana / 7 noći

HOTEL 4*

1/2

 

HB

 

1250 €

1/1

 1390 €

 

 

OPISI HOTELA:

DON PABLO TORREMOLINOS 4*, Toremolinos

https://www.melia.com/en/hotels/spain/torremolinos/sol-don-pablo

Hotel Sol Don Pablo pripada Melia lancu hotela i odličan je izbor za boravak na obali Sunca (Costa del Sol). Nalazi se na samoj promenadi uz plažu, a od centra letovališta je udaljen manje od 2 km. Sve soba imaju kupatilo, fen, TV, mini frižider, sef, wi fi internet i balkon. Osim restorana, gostima su na raspolaganju i bar, terasa za sunčanje, spoljašnji bazen, teretana i spa centar.

GRAN HOTEL LUNA DE GRANADA 4*, Granada

https://www.delunahotels.com/granada/hoteles/gran-hotel-luna-de-granada

Gran Hotel Luna De Granada se nalazi u blizini istorijskog centra Granade, železnička stanica i univerzitet u Granadi su udaljeni 1 km od hotela, a palata Alhambra je udaljena 3 km. Gostima hotela na raspolaganju su recepcija, restoran, bar, spa centar, teretana, spoljašnji bazen, wi fi internet, parking. Hotel ima 366 soba i sve standardne sobe imaju: kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, sef, wi fi internet.

EXE LAS ADELFAS 4*, Kordoba

https://www.eurostarshotels.com/exe-las-adelfas.html?referer_code=lb0gg00yx&utm_source=google&utm_medium=business&utm_campaign=lb0gg00yx

Exe Las Adelfas hotel se nalazi u stambenoj četvrti Brilante, udaljen oko 3 km od istorijskog centra Kordobe. Stanice javnog prevoza se nalaze u neposrednoj blizini hotela, autobus broj 13 staje ispred hotela i povezuje hotel sa železničkom i autobuskom stanicom u Kordobi, kao i glavnim trgovačkim kvartom. Hotel raspolaže sa 101 smeštajnom jedinicom. Sve sobe su komforne, svaka ima kupatilo, fen, TV, telefon, sef, mini bar i wi fi internet konekciju. U sastavu hotela je restoran u kom se služe obroci.

EXE MACARENA HOTELS 4*, Sevilja

https://www.eurostarshotels.co.uk/hotels-in-spain-seville.html?td=b00ga02&referer_code=ADWORDS_EN&gclid=EAIaIQobChMI8uCH_6r7-gIVDvp3Ch2LzwfMEAAYASAAEgIEUvD_BwE

Hotel Exe Macarena se nalazi nedaleko od zgrade Parlamenta Andaluzije, na pešačkoj udaljenosti (oko 20 min) od samog centra grada i najvažnijih znamenitosti. Raspolaže sa 330 soba, od kojih svaka ima kupatilo, fen, telefon, TV, sef, mini bar i klima uređaj. U sastavu hotela je restoran u kom se služi doručak, a gostima su dostupni i servis za pranje veša, wi fi internet, terasa na krovu hotela.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd - Malaga - Beograd kompanijom Air Serbia
 • Aerodromske takse 50 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
 • 7 noćenja na bazi polupansiona u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Toremolinosu, 1 noćenje u hotelu kategorije 4* u Granadi, 1 noćenje u hotelu kategorije 4* u Kordobi i 2 noćenja u hotelu kategorije 4* u Sevilji)
 • Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
 • Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi, tvrđava Alhambra u Granadi, palata Alcazar u Sevilji)
 • Vodič na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Ostale nepomenute usluge

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 •  Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 80€.
 • Batalja, Nazare, Obidoš (celodnevni izlet, oko 9h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i poseta manastira. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 75€.
 •  Fado veče, u cenu je uključena večera i piće uz zvuke fado muzike, odlazak i povratak u individualnoj režiji. Cena izleta: 60€.

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, na destinaciji u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

NAPOMENA: : Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta. 

NAPOMENE:

 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja NA UPIT! i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa
 • Trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava

 

PUTNA DOKUMENTA:

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do 15 decembra 2022, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, NLB Komercijalna banka, OTP banka (bivšaSociete Generale banka), Poštanska štedionica.