Više od 1800 ponuda

Andaluzija 8 dana avionom

od 1190 €

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, prostire se na 87.000 km² i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Evrope. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne lepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa. Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu "Sunce se ponovo rađa". Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom delu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija na svetu.

Sevilja
Sevilja
Sevilja
Sevilja
Sevilja
Sevilja
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Kordoba
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Alhambra Granada
Malaga
Malaga
Malaga
Malaga
Malaga
Malaga
Marbella
Marbella
Marbella
Marbella
Zalazak Sunca u Andaluziji
Zalazak Sunca u Andaluziji

PROGRAM PUTOVANJA:

POLAZAK: 16.03.2023.

1.dan           BEOGRAD – MALAGA - TOREMOLINOS

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Malagu u 10:05h, kompanijom Air Serbia na liniji JU578. Dolazak u Malagu u 13:40h. Sledi panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada, a potom i pešačka tura, obuhvataju: glavnu ulicu Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova...U kasnim popodnevnim časovima sledi transfer do hotela u Toremolinosu. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan        TOREMOLINOS– RONDA - TOREMOLINOS                  

Doručak. Nakon doručka sledi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan        TOREMOLINOS – MARBELJA – PUERTO BANUS – TOREMOLINOS                          

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet do Marbelje, mondenske prestonice turizma „Obale Sunca“ (Costa del Sol), koju osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom (Kasko Antigvo), u čijem se srcu nalazi narandžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz XVI veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Posebnu atrakciju u Marbelji predstavlja luka Puerto Banus (oko 8 km južno od Marbelje), stecište bogatih i slavnih. Marinu je projektovao arhitekta Hose Banus, prijatelj Generala Fransiska Franka. Osim luksuznih barova, restorana i prodavnica, marinu od 2004.-te godine krasi i statuta nilskog konja u čipki, delo Salvadora Dalija. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima.Noćenje.

4.dan        TOREMOLINOS – GRANADA 

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Poseta Granadi obuhvata obilazak stare arapske četvrti i centar grada. Transfer do hotela.Noćenje.

5.dan        GRANADA (ALHAMBRA) - KORDOBA

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Sledi poseta Alhambri, jednom od najvažnijih spomenika kulture u Evropi. Utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se nadomak Granade. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife...Nakon pauze, sledi vožnja do Kordobe i dolazak u hotel u večernjim časovima.Noćenje.

6.dan         KORDOBA - SEVILJA

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazak na panormasko razgledanje grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do Sevilje. Dolazak u hotel u večernjim časovima.Noćenje.

7.dan        SEVILJA

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca, vina, flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Razgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu, kraljevsku palatu Alcazar... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje.Noćenje.

8.dan       SEVILJA – MALAGA - BEOGRAD

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma u Malagi. Let za Beograd na liniji JU579 u 14:25h, dolazak u Beograd u 17:35h. Kraj programa.

POVRATAK: 23.03.2023.

Cenovnik br.1od 17.01.2023. Program br. 9 /2023

Hotel/kategorija

Tip sobe

Usluga

16.03. – 23.03.2023

8 dana / 7 noćenja

HOTEL 4*

1/2

HB

1190

1/1

1470

 

 

OPIS HOTELA:

DON PABLO TORREMOLINOS 4*, Toremolinos

https://www.melia.com/en/hotels/spain/torremolinos/sol-don-pablo

Hotel Sol Don Pablo pripada Melia lancuhotelaiodličan je izbor za boravaknaobaliSunca (Costa del Sol). Nalayi se nasamojpromenadiuzplažu, a od centra letovališta je udaljenmanje od 2km. Sve soba imajukupatilo, TV, mini frižider, sef, wifi internet ibalkon. Osimrestorana, gostimasunaraspolaganjui bar, terasa za sunčanje, spoljašnjibazen, teretanaispacentar.

 

EUROSTAR PUERTA REAL 4*, Granada

https://www.delunahotels.com/granada/hoteles/gran-hotel-luna-de-granada

Eurostar Puerta Real hotel se nalazi u starom gradu, u neposrednoj blizini svih najvažnijih znamenitosti grada. Gostima hotela na raspolaganju su recepcija, restoran, bar, sauna, teretana, wi fi internet, parking. Hotel ima 58 soba i sve standardne sobe imaju: kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, sef, mini bar wi fi internet.

 

EUROSTAR CONQUISTADOR 4*, Kordoba

https://www.eurostarshotels.co.uk/eurostars-conquistador.html

Hotel Eurostar Conquistador se nalazi u samom centu Kordobe. Renoviran je 2016.godine. U svom sastavu ima 128 soba, dekorisanih motivima iz vremena kalifata. Sve sobe imaju kupatilo, fen, telefon, TV, mini bar, klima uređaj i wifi internet konekciju. Gostima je na raspolaganju i restoran.

 

EXE HOTELS 4*, Sevilja

https://www.eurostarshotels.co.uk/hotels-in-spain-seville.html?td=b00ga02&referer_code=ADWORDS_EN&gclid=EAIaIQobChMI8uCH_6r7-gIVDvp3Ch2LzwfMEAAYASAAEgIEUvD_BwE

Hotel Exe Macarena se nalazi nedaleko od zgrade Parlamenta Andaluzije, na pešačkoj udaljenosti (oko 20min) od samog centra grada i najvažnijih znamenitosti. Raspolaže sa 330 soba, od kojih svaka ima kupatilo, fen, telefon, TV, sef, mini bar i klima uređaj. U sastavu hotela je restoran u kom se služi doručak, a gostima su dostupni i servis za pranje veša, wifi internet, terasa na krovu hotela.

 

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd - Malaga - Beograd kompanijom Air Serbia
 • Aerodromske takse 50 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
 • 7 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Toremolinosu, 1 noćenje u hotelu kategorije 4* u Granadi, 1 noćenje u hotelu kategorije 4* u Kordobi i 2 noćenja u hotelu kategorije 4* u Sevilji)
 • Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
 • Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi, tvrđava Alhambra u Granadi, palata Alcazar u Sevilji)
 • Vodič na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:

 • napojnice za vozače i lokalnog vodiča
 • putno zdravstveno osiguranje
 • osiguranje od otkaza aranžmana – cena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja
 • ostale nepomenute usluge

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

 

PUTNA DOKUMENTA: 

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do 15 decembra 2022, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, NLB Komercijalna banka, OTP banka (bivšaSociete Generale banka), Poštanska štedionica.

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20

Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Odeon World travel d.o.o.

Organizator putovanja: Odeon World travel d.o.o. OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorijalicence A

Garancija putovanja broj 2700972, važi od 01.10.2021. god.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 20 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do tri jednake mesečne rate, zaključno sa 15.07.2021., po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, Komercijalna banka, Societe Generale banka, Poštanska štedionica.

 

Organizator putovanja: ROBINZON d.o.o., Beograd KategorijaLicence A 10 br. OTP-47/2021 od 04.06.2021. UzovajaranžmanvažeOpštiUslovi putovanja agencijeRobinzon d.o.o. U skladusaodredbamaZakona o TurizmuOrganizatorima GARANCIJU PUTOVANJA Nacionalneasocijacijeturistickih agencija PU "YUTA", Beograd, ul. Kondinabr 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0049/2020 od 23.04.2021.god, Bankarskagarancija 032/2021 od 19.05.2021.god. Akcionarskogdrustva "Expobank" u visini 50.000.- Evra. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastankaosiguranogslucajakodNacionalneasocijacijeturistickih agencija PU "YUTA", 0113228 686, 011 3228 687, pisanimputemilitelegramomnaadresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br 14. ilina mail: garancijaputovanja@yuta.rs