Više od 1800 ponuda

Dvorci Transilvanije

od 115 €

Na ovom proputovanju kroz Transilvaniju obilazimo Zamak Bran, zatim dvorac Peleš, a kao poslaticu smo izdvojili upoznavanje sa gradom Sibiu, jednom od evropskih prestonica kulture gde se u blizini nalazi dvorac Hunedoara u kojem je živeo Hunjadi Janoš, kod nas poznatiji kao Sibinjanin Janko. saznaćete priče o tome kako se pripremao za borbu i odbranu Beograda od Turaka, borbu koja ga je proslavila... Putovanje posle koga ćete dugo dugo listati album sa svojim slikama. Uživajte

Dvorci Transilvanije
Dvorci Transilvanije
Dvorci Transilvanije
Dvorci Transilvanije
Dvorci Transilvanije
Dvorci Transilvanije

POLASCI:26.10./ 09.11.2017.  4 DANA, 2 NOĆENJA  AUTOBUSOM

Program putovanja:

1.dan                       NOVI SAD /BEOGRAD …

Polazak u 17 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19 h iz Beograda (sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta otvorenog tržnog centra – tzv „buvljak”, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). 

2.dan                       BRAN / BRAŠOV / SINAJA, POJANA BRAŠOV      

Nastavak putovanja u Rumuniji. Dolazak do zamka Bran u Transilvaniji, koji su podigli vitezovi Tevtonskog reda, u XIII veku. U ovom zamku bio je zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Fakultativna poseta zamku. Posle podne dolazak u Brašov, centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), Kapija Ekaterina (1559. god.), kuća Hiršer (1545. god.), stara gradska većnica (1420. god.), sagrađene u renesansnom stilu (od kojih je ova poslednja zadržala elemente gotike)... Slobodno vreme. Uveče dolazak u Sinaju ili Pojanu Brašov. Smeštaj u hotel. Noćenje.      

3.dan                       MANASTIR SINAJA, DVORAC PELEŠ / SIBIU        

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Pelišor, letnjoj rezidenciji Ferdinanda i Marije. Dolazak u Sibiu, grad u južnoj Transilvaniji, koji je 2007. godine, nakon ulaska Rumunije u Evropsku uniju, nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Smeštaj u hotel. Razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg, na kojem se, između ostalog, nalaze Palata Brukental (1785. god. austrijski barok) i rimokatolička, jezuitska crkva (barok; 1733. god.); Mali trg, sa Savetnom kulom (XIII vek); Trg Huet, sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka (gotička bazilika); Ulica Mitropolije, u kojoj se nalazi saborna crkva Erdeljske mitropolije (1906. god.)... Slobodno vreme. Noćenje.                 

4.dan                       SIBIU / HUNEDOARA / BEOGRAD / NOVI SAD

Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak u grad Hunedoara. Fakultativna poseta tamošnjem dvorcu Hunjad iz XIV veka, najreprezentativnijem zdanju profane gotike u Transilvaniji (Erdelju), u kojem je živeo čuveni ugarski regent Hunjadi Janoš, u našim epskim narodnim pesmama opevan kao Sibinjanin Janko. Nastavak putovanja. Povratak u Beograd i Novi Sad do 24 h.

Povratak: 29.10./ 12.11.2017.                                                                                                                                    Cenovnik 4. od 06.02.2017.

CENA ARANŽMANA: 115 €

 

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
  • Smeštaj u hotelu „Sinaia“ ***+(www.hotelsinaia.ro) u Sinaji ili u nekom drugom hotelu iste kategorizacije na bazi 1 noćenja s doručkom (švedski sto) te u hotelu „Parc“ *** (www.hotelparcsibiu.ro)  ili „Silva“ *** (www.hotelsilvasibiu.com) u Sibiuu, na bazi 1 noćenja s doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela
  • Razgledanje Brašova i Sibiua
  • Pratnju domaćina agencije

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča (25 €) ili
  • Pojedinačne ulaznice u objekte, sa uslugom vodiča: zamak Bran (9 €), manastir Sinaja (3 €), dvorac Peleš (9 €), dvorac Hunjad (9 €);
  • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust  20 €
  • Doplataza 1/1 sobu – 30 €
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu MARFIN BANKE za efektivu na dan uplate.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA

 (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)