Više od 1800 ponuda

Uskršnje Krstarenje Dunavom 4 dana

od 185 €

Dunav, samo izgleda da je miran ali je jako moćan, izgleda da je plav ali menja boje kao kameleon, čini se da svira valcer, ali svira i Panovu frulu. Sa Zapada Istoku donosi raznolikost i povezuje narode. Nema reke kao što je Dunav, pripoveda priče i legende, gradi mostove, zamkove i tvrđave, daruje vino i ribu, tradiciju i kulturu.

Zaplovite sa nama u Dunavsku avanturu.

Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom
Krstarenje Dunavom

Polazak: 17.04.2020.

1.dan    BEOGRAD – SMEDEREVO – RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC– ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC – TEKIJA – KLADOVO(240km)

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:20h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

2.dan    Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h) fakultativno

Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet: Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

3.dan Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (8h)- fakultativno                               

Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet:  Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak.  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan Kladovo - Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg – Viminacijum - Beograd  (240km)

Doručak. Polazak u 09:15 h. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i prolazak pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena).

Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

Povratak:20.04.2020.                                                                                                                                         

                              

                                                                                             Cenovnik br.1  09.01.2020. – Program br. 3/2020

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA DO 7 GODINA

185€

60 €

50% POPUST

 

Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit)         

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije;
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi 3 polupansiona (doručak i večera, bife – švedski sto)
 • Korišćenje Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada,...);
 • Transfer autobusom prvog dana od Tekije - Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg – Viminacijum – Beograd (Pristanište Beograd)
 • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe;
 • Ručak u etno selu “Kapetan Mišin breg”
 • ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum;
 • Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča;
 • Putarine i takse;
 • Boravišnu taksu I osiguranje u hotelu I na brodu;
 • Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Piće tokom plovidbe
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 – 60 e
 • Mogućnost organizovanog transfera iz Novog Sada – 2.600 din po osobi. Za realizaciju transfera je neophodan broj od mininum 4 osobe.
 • Fakultativni izlet tokom boravka (minimum za realizaciju izleta je 15 osoba, plaćanje u hotelu):
 1. Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h) – odrasli 20 evra, deca (do 7   god.) 10 evra.
 2. Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (8h) – odrasli 30 evra, deca (do 7 god.) 15 evra.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnim karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

 

Hotel Aquastar Danube 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, jacuzzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.

 

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Robinson, usaglašeni sa YUTA standardom

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0072/2020 od 10.01.2020.god., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068485 od 01.01.2020.god. Akcionarskog drustva za osiguranje "DDOR Novi Sad". Licenca OTP 027/2020, kategorija licence A 35 od 29.01.2020.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 027/2020, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)