Više od 1800 ponuda

Krstarenje Dunavom

od 135 €

Dunav, mistična evropska reka, u svom donjem toku kroz Srbiju priča i sakriva legende i mitove koji su nastali u Keltsko doba, pa zatim u Rimsko vreme da bi na kraju mračni srednji vek ispičao možda i najinteresantnije crte istorije ovog podneblja. Na krstarenju od Tekije do Golubca upoznaćete Dunav iz jednog skrivenog ugla, stići do Trajanove table, zatim do čuvenog Decibela, tokom čitavog prolaska kroz Đerdapsku klisuru pružaju se sjajni pejzaži netaktnute prirode. Na vama je da uživate u ovom čarobnom vikendu...

Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana
Krstarenje Dunavom 2 dana

Polasci: 23.09.2017.

Dva dana / jedno noćenje brodom i autobusom

Program putovanja:

1.dan     BEOGRAD- SMEDEREVO - RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC - ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC - TEKIJA – KLADOVO

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30. Ukrcavanje do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Ručak na brodu. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje

2.dan     KLADOVO – LEPENSKI VIR – KAPETAN MIŠIN BREG – GOLUBAC – VIMINACIJUM – BEOGRAD ( 280km )

- Doručak. Polazak autobusa u 09 sati. Vožnja  pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta  prolaskom pred Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je mozda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cenovnik br. 1  08.07.2017.

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA DO 10 GODINA

DECA 10 I 11 GODINA

135 €

20 EUR

GRATIS

50% POPUST

 

Treća odrasla osoba plaća punu  cenu u  trokrevetnoj sobi  (na upit)

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi 1 polupansiona (doručak i večera, bife-švedski sto)
 • Korišćenje Spa i Wellness centra u hotelu (bazeni, sauna ...)
 • Transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova
 • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe  ( bife – švedski sto )
 • Ručak u etno selu Kapetan Mišin breg
 • Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i  Viminacijum
 • Usluge turističkih vodiča i lokalnih vodiča
 • Voznja autobusom od Kladova do Beograda
 • Putarine i takse
 • Boravišna taksa i osiguranje u hotelu
 • Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:  

 • Piće tokom plovidbe
 • Individualni troškovi putnika

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina

 

Hotel Aquastar Danube 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.