Više od 1800 ponuda

Lisabon avionom 5 dana

od 699 €

Lisabon, je nikao na ušću reke Težo u Atlantik. I kao što se mešaju vode reke i mora stvarajući jedinstvenu deltu, tako se kroz burnu istoriju mešaju i razni narodi, starosedeoci i osvajači, čineći nestvaran spoj kultura, vere i običaja. Grad su osnovali Feničani, razvijali Rimljani, a uticaj orijentalnog istoka dodali Mavari. Ovaj lučki grad sa pomorskom i trgovačkom tradicijom se širio svojim brežuljcima ka unutrašnjosti i postao ekonomski i kulturni centar. Uske mediteranske uličice dosežu do panoramskih trgova i obilje zelenila i parkova. Bogati trgovci grade prelepe palate, trgove sa fontanama i dvorove u širem okruženju. Izdvajaju se Lisabonska katedrala koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce Lisabona i kula Belem, odakle je Vasko de Gama započeo svoja istraživanja. Danas se staro jezgro grada nadopunjuje modernim višespratnicama i tržnim centrima nad kojim dominira velelepni most Vasko de Gama. Svojom raskoši,  bogatstvima kolonijalnog doba, moćnih kraljeva, brojnim muzejima, ovaj grad će zasigurno izmamiti vaše uzdahe divljenja. Gastronomija mešanih kultura svakako pre svega obiluje ribljim specijalitetima i božanstvenim vinima. 

Tramvaj 28
Tramvaj 28
Panorama Lisabona
Panorama Lisabona
Fontana
Fontana
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
ulica u Lisabonu
Ulicna umetnost
Ulicna umetnost
Most Vasko de Gama
Most Vasko de Gama
Fontana
Fontana
Spomenik otkrića
Spomenik otkrića
spomenik
spomenik
Tvrđava Tore de Belem
Tvrđava Tore de Belem
avion
avion
Lisabon noću
Lisabon noću
Fado
Fado
Nazaro
Nazaro
Nazaro
Nazaro
Lisabon
Lisabon
Capo da Roca
Capo da Roca
Panorama
Panorama
Sintra i Palacio de Pena
Sintra i Palacio de Pena

POLAZAK: 09.03.2023.

1. DAN         BEOGRAD– FRANKFURT - LISABON

Sastanakgrupenaaerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre letaza Frankfurt naliniji LH1411 u 07.15h. Dolazak u Frankfurt u 09.20h. Nastavak putovanja zaLisabonnaliniji LH1168 u 13.25h, dolazak u Lisabon u 15.30h. Nakonsletanjasledipanoramskorazgledanje grada u pratnjivodičanasrpskomjeziku: TrgMarkes de Pombal, AvenijaSlobode, Trg Restauradores (obnovitelja), Rosio, Kuća kljunova,TrgKomersio, kula Belem, ManastirSvetogŽeronima, Spomenikotkrićima… Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

2. DAN       LISABON ( fakultativno Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril)

Doručak. SlobodnovremezaindividualneaktivnostiilimogućnostorganizovanjacelodnevnogfakultativnogizletazaSintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je slikovitgradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je brdima i ima specifičnu mikro klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Šetnjagradićem Sintra koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god. ObilazakKraljevske palate, zatimodlazak do Kabo da Roka, koja je u XVII vekubilanajvažnijatačka za odbranuluke u Lisabonu. Kabo da Roka se nalazi u parkuprirodeSintra-Kaškaišnaoko 40 km od Lisabona. Kabo da Roka je najzapadnijatačkaEvropečijesugeografskekoordinatesimboličnoupisane u kameni obelisk smeštennastenovitojliticivisokoj 140 mnv. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevskeporodiceimajuletnjikovceiodlazak do Eštorila, letovalištapoznatog po čuvenomKasinu. Cena izleta je 65€ za minimum 15 prijavljenih. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN                     LISABON

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivosti, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi (dužine 17 km). Okeanarium je otvoren 1998.godine povodomčuvenesvetskeizložbe EXPO, prilikomobilaska se možeimaćeteosećaj da “šetate” obalamaAtlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskogokeana. U večernjimčasovimapostojimogućnostfakultativnogodlaskanaveče Fado muzike. Cena izleta je 55€ poosobi, u cenu je uključena večera u restoranu, odlazak i povratak u individualnoj režiji. Noćenje.

4. DAN        LISABON ( fakultativnoArabida, Azeitao i Sesimbra)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Azeitao, Sesimbru i Arabidu. Polazak na uzbudljiv izlet južnom obalom reke Težo, prelazeći most „25. April“ preko reke Težo, obilazak nacionalnog parka Arabida odakle se pruža prelep pogled na planine i okean. Zatim, nastavak ka Azeitao, tipično selo u planinama koje je veoma popularno po svojim dobrim vinima. Poseta jednog od njegovih najpopularnijih i najboljih vinskih imanja – Kuinta da Bacalhoa (poseta vinariji i degustacija vina). Zatim, obilazak Sesimbre, tradicionalnog ribarskog sela i neverovatnog primorskog letovališta koje se nalazi u prelepom zalivu Atlantika okružen planinama. Cena izleta je 50€ za minimum 15 prijavljenih. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN        LISABON – FRANKFURT - BEOGRAD

Doručak. Slobodnovreme do transferanaaerodrom. Letza Frankfurt naliniji LH1169 u 16.20h, dolazak u Frankfurt u 20.20h. Nastavak putovanja za Beograd naliniji LH1410 u 21.20h, dolazak u Beograd u 23.10h. Krajusluga.

POVRATAK: 13.03.2023.

 

                                                                                                Cenovnik br.1. od08.11.2022. – Program br.73/2022

HOTEL/KATEGORIJA

TIP SOBE

USLUGA

09.03.– 13.03.2023.

5 dana / 4 noćenja

NEYA LISBOA  4*

Po osobi u dvokrevetnoj

BB

699 €

Treća osoba na upit

669 €

Dete od 0 – 2 god. naupit

69 €

Dete od 2 – 11 god. na upit

669 €

Po osobi u jednokrevetnoj

889 €

 

 

ARANŽMAN SADRŽI:

-Avionskiprevoznarelaciji Beograd-Frankfurt-Lisabon-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa

-Aerodromsketakse183€(na dan objavljivanjaprograma, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)

-Smeštaj u hotelu 4* nabazi 4 noćenjasadoručkom u standardnimdvokrevetnimsobama

-Transfer narelacijiaerodrom-hotel-aerodrom

-Poludnevnopanoramskorazgledanje grada u pratnjivodičanasrpskomjeziku

-Troškoveorganizacije putovanja

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

-Gradskataksaoko2€dnevnopoosobi, plaćanje na recepciji hotela

-Fakultativniizletipoprogramu

-Napojnicezalokalnevodiče i vozače

-Zdravstvenoputnoosiguranje

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

-Minimum za realizacijuizleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, na destinaciji u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

1. Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Rozal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 65 evra.

2. Arabida, Azeitao i Sesimbra (poludnevni izlet, oko 5h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i poseta vinariji sa degustacijom vina. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 50 evra.

3. Fado veče, u cenu je uključena večera i piće uz zvuke fado muzike, odlazak i povratak u individualnoj režiji. Cena izleta: 55 evra.

 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel NeyaLisboa 4* https://lisboa.neyahotels.com/en/welcome/

Lokacija: Hotel NeyaLisboa je lociran u centruLisabona, udaljen 950 m od trga Marques de Pombal. Nalazi se u neposrednojbliziniPicoas metro stanice, a 5 km je udaljenodaerodroma.

Hotelskisadržaj: GostimahotelaNeyaLisboasunaraspolaganjusledećisadržaji: recepcija, restoran, bar, room servis, menjačnica, sef, lift, terasa, turistički desk, rent a car, spa centar, prostorija za odlaganjeprtljaga, parking.

Sobe: Hotel raspolažesa 72 sobe. Sve sobeimaju: kupatilo, fen, telefon, TV, mini bar, sef, individualniklimauređaj, wi fi internet.

 

 NAPOMENE:

-Jednokrevetneitrokrevetnesobesuograničenogbrojaikonačnapotvrda se dobija u roku od 24 časa

-trokrevetnesobesusapomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.

-Dozvoljenakoličina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisudržavljaniSrbije u obavezisu da se samiupoznajusaviznimrežimomzemlje u kojuputujukao I zemaljakrozkojeprolaze. Maloletnojdecikojaputuju bez jednogroditeljapotrebna je saglasnostdrugogroditelja za prelazakgraniceiliukolikoputuju bez pratnjeroditeljamorajuimatipunoletnogpratioca I overenusaglasnostobaroditeljapriprelaskugranice. Izjavasaglasnostiroditelja mora bitioverenakodnotara. Preporučuje se putnicima da se o uslovimaulaska u zemlje EU (dozvoljenanovčanasredstva, zdravstvenoosiguranje…) informišunasajtuDelegacije EU u Srbijiwww.europa.rsili u konzulatuzemlje u kojuputuju. Agencija ne snosiodgovornost u slučaju da pograničnevlastionemogućeputnikuulaznateritoriju EU iliizlaziz RS.

Organizator putovanja nijeovlašćeni ne cenivaljanostputnih I drugihisprava. Pasoš mora bitivažnosti minimum 6 mesecinakonpovratkasa putovanja (minimum 180 dana nakonpovratka). Molimo putnike da posebnupažnjuobratenadečijepasoše, budući da se istiizdajusakraćimperiodomvaženja.

Putnik se obavezuje da ćeprilikom rezervacije navestiispravnepodatke koji podrazumevajusledeće: ime I prezimekako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakttelefon, adresustanovanja I kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavidodatnotraženepodatkeukolikosudodatnipodacipotrebni za realizaciju putovanja. Ukolikoputnik u bilokomtrenutkupriložineispravneilidelimičnoneispravnepodatke koji mogu za posledicuimatinaknadnefinansijsketroškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da istitrošaksnosi, tetakvitroškovi ne moguićinateretorganizatora putovanja. Organizator putovanja ne možebitiodgovoran za netačneilidelimičnotačnepodatkeputnikakoje je putnikprijavioprilikom rezervacije.

 

SMEŠTAJ:

U najvećembrojusmeštajnihobjekata u smeštajnejedinice se ulaziposle 14:00h, aiste se napuštajunajkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukolikogostželi da zadržidužesobu, obavezan je da izvršinajavurecepcijihotela, kaoi da samplatiovudodatnuuslugu.

U svimhotelimadodatni-pomoćnikrevetirade se naupit. Skrećemoputnicimapažnju da supomoćnikrevetimanjihdimenzijaodstandardnih, običnodrveneilimetalnekontrukcijeilinarazvlačenjei da mogubitnouticatinakomfor u smeštajnojjedinici.

Deca 0-2 god. nemajusvojkrevet, dele saodraslima. Krevetac za bebe se radinaupit I dodatno se plaća u većinihotela. Molimo putnike da se o cenama I uslovimanajmakrevetcainformišu u agenciji.

Svi opisi, fotografije I podaci o smeštajnimobjektimasupreuzetisazvaničnih internet prezentacijailidobijeniodlokalnihpartnera. Smeštajniobjektizadržavajupravo da usledobjektivnihokolnostiizmeneiliukinunekeodsadržaja/usluga. KategorizacijasmeštajnihobjekataodgovaralokalnojkategorizacijiobjekatakojupropisujenadležnoMinistarstvozemlje putovanja.

Funkcionisanjeklimauređaja u smeštajnimobjektimazavisiodsezonalnosti I politikesamogobjekta.

 

NAPOMENA:

U slučajuneadekvatnogsmeštajailibilokogdrugogproblema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA I predstavnikaprvog dana boravka. Molimo vas da se u slučajubilokakveincidentnesituacije (krađa, tuča, saobraćajnanezgoda…) obratitenadležnimorganimadomicilnezemlje. Organizator putovanja je jedinoovlašćen da vampomogne u posredovanjuizmeđu vas I nadležnih organa.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do 15 decembra 2022, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, NLB Komercijalna banka, OTP banka (bivšaSociete Generale banka), Poštanska štedionica.

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20

Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uzovajaranžman važe Opštiuslovi putovanja agencije Odeon World travel d.o.o.

Organizator putovanja: Odeon World travel d.o.o. OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorijalicence A

Garancija putovanja broj 2700972, važi od 01.10.2021. god.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.