Više od 1800 ponuda

Istanbul avionom 5 dana | Nova godina

od 319 €

Istanbul, grad smešten na Bosforskom moreuzu sa preko 15 miliona stanovnika je najnaseljeniji grad u Turskoj, najveći grad u Evropi i sedmi po veličini na svetu. Istanbul je kroz istoriju poznat kao Vizantion, Konstantinopolj i Carigrad. Ovaj multikulturalan grad prepun je znamenitosti i turističkih atrakcija. Od džamija u Istanbulu izdvajaju se Aja Sofija i Plava džamija.

Aja Sofija izgradjena je kao hrišćanski hram za vreme vizantijskog cara Justinijana, Plava džamija sagradjena je početkom 17.veka, upečatljivi objekat otomanskog carstva, ujedno je i jedina džamija u Turskoj sa 6 minareta.

Ukoliko odlučite da posetite Istanbul obavezno posetite Topkapi palatu, ovo je veoma značajno istorijsko mesto sa koga su sultani i paše najduže vladali. Druga važna palata u Istanbulu je Dolmabahče, od 1856. je bila upravno središte Osmanskog Carstva.

Kapali Carsija u Istanbulu je najveći i najstariji natkriveni bazar na svetu, prostire se kroz preko 60 ulica sa vise od 4000 prodavnica. Egipatski bazar je manji, njega ćete propoznati po mirisu cimeta, jasmine i svih drugih mogućih začina.

Ispod Galata mosta se nalazi šetalište s restoranima, barovima i čajdžinicama. Jedan od trendova u Istanbulu je da se restorani nalaze na krovovima, izaberite neki poput Roof Mezze 360, Turk Art Terrace, Olive Anatolian Restaurant ili The Terrace Restaurant cafe i uživajte u turskim specijalitetima i magičnom pogledu na grad.

Ukoliko prvi put putujete u Istanbul obavezno posetite: Aja Sofiju, Plavu Džamiju, Sulejmanovu džamiju, Topkapi i Dolmabahče palatu, Kapali Čaršiju i uživajte u dnevnoj ili noćnoj vožnji Bosforom.

 

BARIN 3*                                             www.barinhotel.com

Lokacija: Hotel se nalazi u istorijskoj četvrti Istanbula, nedaleko od najčuvenijih turističkih atrakcija i 950m od Kapali čaršije. Sa ostalim delovima grada dobro je povezan gradskim prevozom.

Sobe: 65 soba, svaka ima kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj.

Sadržaj: U svom sastavu ima restoran u kojem se poslužuje doručak kao i bar u kojem se poslužuju osvežavajući napici. Od dodatnih sadržaja poseduje internet konekciju i uslugu pranja veša.

 

KLAS 4*                                                www.klashotel.com.tr

Lokacija: Hotel se nalazi u starom delu grada - Laleli, u neposrednoj blizini Bajazit trga, Sulejman džamije i Grand bazara. Na pešačkoj udaljenosti od hotela se nalaze brojne istorijske znamenitosti , kao i barovi i restorani.

Sobe: 129 soba, sve sobe su moderno uređene i imaju kupatilo (tuš/wc), fen, klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, besplatan wi fi internet, sef.

Hotelski sadržaj: U sastavu hotela su recepcija, restoran, lobi, bar, spoljašnji  bazen i sauna.

 

TREND 4*                                            www.hotelistanbultrend.com

Lokacija: Hotel se nalazi u starom delu grada, u neposrednoj blizini metro stanice, Sulejman džamije i Grand bazara. Na pešačkoj udaljenosti od grada se nalaze brojni restorani.

Sobe: 55 soba, sve sobe su moderno uređene, svaka ima kupatilo (tuš/wc), klima uređaj, TV, telefon i mini frižider.

Hotelski sadržaj: U sastavu hotela su restoran, bar, spoljašnji i unutrašnji bazen, sauna i parno kupatilo.

1.dan (sreda 30.decembar 2020.)                              Beograd – Istanbul

Dolazak na aerodrom dva sata pre poletanja na liniji JU802 u 12.20h. Let za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 15.55h. Po dolasku u Istanbul transfer do hotela. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

2.dan (četvrtak 31.decembar 2020.)                       Istanbul

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet i klasično razgledanje starog dela grada (Sultanahmet): Hipodrom, Sultan Ahmedova džamija (Plava džamija), Aja Sofija, Topkapi palata... Slobodno veče za individualne aktivnosti i doček Nove godine. Noćenje.

3.dan (petak 01.januar 2021.)                                  Istanbul

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet i obilazak Dolmabahče palate, jedne od najlepših palata Otomanskog cartsva. Od dvadesetih godina XX veka je služila i kao rezidencija Kemala Ataturka, osnivača Republike Turske. Slobodno veče. Noćenje.

4.dan (subota 02.januar 2021.)                                Istanbul

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet i obilazak Vaseljenske patrijaršije i krstarenje Bosforom. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan (nedelja 03.januar 2021.)                             Istanbul – Beograd

Doručak. Sobe se prema međunarodnim hotelskim pravilima moraju napustiti do 12.00h. Slobodno vreme do polaska na transfer na aerodrom. Let za Beograd na liniji JU803 u 17.40h. Sletanje u Beograd u 17.20h. Kraj programa.

   *Sve satnice navedene u ovom program putovanja su lokalne.   

 

Istanbul Nova godina cenovnik

Legenda: 1/2 – standardna dvokrevetna soba, BB – noćenje sa doručkom.                                                         Cenovnik br.  62/2020 od 27.10.2020.

 

ARANŽMAN SADRŽI: 

- Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd, kompanijom Air Serbia
- Aerodromske takse 46€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
- 4 noćenja u navedenom hotelu na bazi usluge noćenje sa doručkom
- Usluge lokalnih vodiča
- Organizaciju putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI: 

- Putno zdravstveno osiguranje
- Fakultativni izleti i ulaznice:
  • Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata - Cena 45€ obuhvata: autobuski prevoz od hotela do          
    Platoa Topkapi (individualan povratak u hotel), ulaznice (u Topkapi palati nije uključena ulaznica za harem), 
    slušalice u Aja Sofiji, usluge lokalnog vodiča;
  • Dolmabahče palata - Cena 55€ obuhvata: autobuski prevoz od hotela do Dolmabahče palate (individualan 
    povratak u hotel), ulaznicu za palatu (centralni deo - ulaznica za harem nije uključena) usluge lokalnog 
    vodiča;
  • Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom  - Cena 40€ obuhvata: autobuski prevoz, obilazak Vaseljenske 
    patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča);
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu. 
- Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona.     
   Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

 

NAPOMENA:

Shodno trenutnoj situaciji i merama prevencije obaveštavamo putnike da su sve zemlje usvojile protokole o pojačanoj higijeni u smeštajnim objektima. Mere su usklađene sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Radi sprovođenja određenih mera, hotelski objekti zadržavaju pravo promene načina pružanja pansionskih usluga, prijema i odjave gostiju, kao i mogućnost da pojedine servise u spa centrima, na spoljašnjim i unutrašnjim bazenima, u restoranima i barovima obustave u celosti. U opisima smeštajnih kapaciteta iz ponude turističke agencije, nalaze se informacije preuzete sa zvaničnih web stranica istih, predviđenih za 2020-u godinu u momentu objavljivanja programa. Svi ugostiteljski objekti zadržavaju pravo korekcije servisa i usluga tokom čitave zimske sezone. Informacije su promenljivog karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.

 

AVIONSKI PREVOZ I PRTLJAG:

Vremena poletanja aviona su navedena u programu putovanja. Molimo putnike da se o tačnoj satnici letova informišu u agenciji ili putem telefona. Dozvoljeni predati prtljag je 23kg po putniku, dozvoljeni ručni prtljag je 8kg po putniku. Deca starosti do 2 godine imaju pravo na 10kg predatog prtljaga (kofer, dečija kolica i slično). U slučaju oštećenja ili gubitka prtljaga, molimo putnike da se obrate nadležnoj aerodromskoj službi.

TRANSFERI:

Po dolasku na aerodrom u Istanbulu, prolaska pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, potrebno je slediti video uputstva za dolazak do mesta odakle polazi transfer. Usled situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, predstavnicima I transferistima nije dozvoljen ulazak u dolazni hol aerodroma.
O vremenu povratnog transfera putnici će biti blagovremeno obavešteni na destinaciji. Satnice letova će biti poznate 24-48h pre leta. Ukoliko informaciju o povratnom transferu putnici ne dobiju u hotelu, molimo da se obrate predstavniku agencije na destinaciji. Potrebno je biti na recepciji smeštajnog objekta 15 minuta pre zakazanog vremena polaska. 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 
 

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. 
 

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate. 

Čekovima gradjana na maksimalno 2 jednake mesečne rate, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnim karticama (mogućnost odloženog plaćanja). 

NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, Komercijalna banka, Societe Generale banka, Poštanska štedionica.

 

 

Napomena: 

Svaki putnik je u obavezi da poseduje važeću putnu ispravu (kopija stranice sa ličnim podacima se dostavlja agenciji) koja mora važiti još 3 meseca od datuma povratka sa putovanja. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za neispravnu putnu dokumentaciju, ne dobijanje vize za kategoriju građana kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili druge zemlje u koju putuje,  u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja agencije Robinson. Preporučujemo putnicima koji poseduju biometrijske pasoše da se o uslovima putovanja i boravka u EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu u ambasadama zemlje u koje putuju ili na www.europa.rs. Više informacija o ukidanju viznog režima i uslovima boravka u EU možete dobiti i na našem sajtu www.robinson.rs. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 40), agencija Robinson zadržava pravo da otkaže putovanje ili realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom. Krajnji rok za otkazivanje aranžmana je pet (5) dana pre datuma polaska. U slučaju da je posle zaključenja Ugovora o putovanju došlo do promena u kursu na deviznom tržištu ili promena u tarifama prevoznika, agencija Robinson zadržava pravo korekcije cene programa putovanja.

 

PREDSTAVNIK AGENCIJE:
Ukoliko se tokom boravka na destinaciji javi potreba za asistencijom, molimo putnike da se obrate predstavniku agencije ili lokalnoj partnerskoj agenciji čiji je kontakt telefon naveden na vaučeru. Za sve vanredne situacije, ili ukoliko agencija nema predstavnika na licu mesta, molimo da kontaktirate dežurni broj naveden na vaučeru.

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 20 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. U slučaju promene na monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 2 RADNA DANA PO UPLATI AKONTACIJE.
U slučaju nedobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaćenog avansa.
Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

 

Organizator putovanja je agencija Odeon World Travel, Beograd. Licenca broj: OTP br. 103/2020 od 01.02.2020.god, kategorija licence A40
Prema Zakonu o turizmu organizator ima garanciju putovanja broj 2700165, važi od 01.01.2020. god. 
Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.