Više od 1800 ponuda

Toskana

od 139 €

MONTEKATINI TERME - je jedna od najluksuznijih banja u Italiji. Nalazi se na oko 35 km od Firence. Ovo živopisno mesto ima veliki broj termalnih izvora, parkova i sportskih terena i privlači veliki broj turista tokom cele godine.

FIRENCA - Glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana.U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a.                

LUKA - Smešten u mirnoj dolini Toskane, grad Luka je bio mesto mnogih istorijskih dešavanja i danas može da se pohvali veličanstvenim spomenicima koji su odoleli zubu vremena. U njegovom centru nalaze se očuvan srednjovekovni grad i mnoga raskošna renesansna zdanja, koja privlače brojne turiste.

PIZA -   poznata  je širom sveta po svom neobičnom krivom tornju koji se nalazi odmah pored katedrale i najveće krstionice u Italiji, na Polju čuda.

SAN ĐIMINJANO je grad u središnjoj Italiji. To je poznati gradić okruga Sijena u okviru italijanske pokrajine Toskana.Poznat kao dobro očuvani srednjovekovni gradić sa čuvenim tornjevima, pa je danas pod zaštitom UNESKOa. Nalazi se u tipično toskanskom predelu brda i bregova, danas zaštićenom kao kulturno dobro. Oko grada pružaju se bezbrojni vinogradi.                                                                                                                                     

SIENA je najveći grad i središte okruga Siena u okviru italijanske pokrajine Toskana. Siena je svetski poznata kao grad sa veoma dobro očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom i ogromnim kutlurnim i umetničkim nasleđem, koje je pod zaštitom UNESKOa.

BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilije – Romanje u severnoj Italiji. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana
Toskana - 6 dana

Polazak:  05.04 / 12.04 / 28.04.2017

6 dana 3 noćenja AUTOBUSOM

BOLONJA-MONTEKATINI-FIRENCA –SAN ĐIMINJANO – SIENA -PIZA

Program putovanja:                                             

1.dan       BEOGRAD…

Polazak autobusa iz Beograda u 18:00h sa parkinga kod OTC Buvljak na Novom Beogradu (ul. Jurija Gagarina). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti    

2.dan       BOLONJA – MONTEKATINI TERME

Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima.. Obilazak istorijskog jezgra grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana...  

Nastavak putovanja do banje Montekatini. Smeštaj u hotel. VEČERA . Noćenje.                                              

3.dan       MONTEKATINI TERME – FIRENCA – MONTEKATINI

Doručak. Fakultativno izlet za Firencu - glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana. U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a. U večernjim satima povratak u Montekatini. Večera. Noćenje.

4.dan       MONTEKATINI TERME -SIJENA – SAN ĐIMINJANO – PRATO ( šoping )

Doručak. Fakultativno: Izlet do Sijene i San Điminjana, poznatih turističkih centara oblasti Kjanti, čuvenoj po proizvodnji vrhunskih vina. Putovanje do Sijene grada pod zaštitom Unesco-a. Panoramski obilazak: Duomo, Trg Pjaca del Kampo, palata Salimbeni, krstionica, univerzitet...U nastavku programa poseta malom živopisnom srednjevekovnom gradiću San Điminjanu koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent 13-14 veka. Grad je poznat pod nadimkom “Grad 100 tornjeva”. Nakon obilaska San Điminjana, polazak za Prato i poseta  outlet šoping centru „I Gigli“. Zadržavanje 2 -3 sata u zavisnosti od raspoloživog vremena. Povratak u Montekatini Terme u večernjim satima. VEČERA. Noćenje.                  

5.dan       MONTEKATINI TERME – PIZA - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela u 08.00 časova.  Polazak za Pizu. U Pizi obilazak znamenitosti  na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Nastavak putovanja u pravcu Slovenije i Hrvatske za Srbiju                    

6.dan       BEOGRAD              

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

               

Povratak   10.04 / 17.04 / 03.05.2017                                                                                                                                     Cenovnik br.1  03.03.2017.

CENA ARANŽMANA :  139 €  usluga noćenje / doručak - 159 € usluga polupansion     

 

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),

                  Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama u Montekatiniju u hotelu sa 3*Villa Rita www.hotelvillarita.com

  • Hotel Rita se nalazi u mestu Montekatini Terme na 300 m od železničke stanice i uređena je u firentinskom stilu. Sobe su klimatizovane i uključuju besplatan bežični internet, TV i mini-bar. Pored toga imaju potpuno opremljeno kupatilo sa tušem. Gostima hotela su na raspolaganju otvoreni bazen i besplatno korišćenje bicikala, zatim bar I restoran gde se služe tipična toskanska jela. Doručak je kontinentalni , na bazi 3  noćenja sa doručkom ili 3 polupansiona ( doručak kontinentalni slatko – slani, večera – klasičan meni )
  • Razgledanja i obilaske prema programu,
  • Usluge  stručnog vodiča tokom puta- troškove organizacije

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Fakultativne programe Sijena i San Điminjano 30 € ; Firenca 30 €. Putnici koji se opredele za oba izleta ostvaruju popust 10 €

Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.

  • Individualne troškove
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu  45 €
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje  po cenovniku Generali osiguranja.

 

NAPOMENE:

Preporučuje se putnicima  da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Minimum za realizaciju aranžmana je  60 putnika.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke za efektivu na dan uplate.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)