Više od 1800 ponuda

Toskana

od 115 €

MONTEKATINI TERME - je jedna od najluksuznijih banja u Italiji. Nalazi se na oko 35 km od Firence. Ovo živopisno mesto ima veliki broj termalnih izvora, parkova i sportskih terena i privlači veliki broj turista tokom cele godine.

FIRENCA - Glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana.U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a.                

LUKA - Smešten u mirnoj dolini Toskane, grad Luka je bio mesto mnogih istorijskih dešavanja i danas može da se pohvali veličanstvenim spomenicima koji su odoleli zubu vremena. U njegovom centru nalaze se očuvan srednjovekovni grad i mnoga raskošna renesansna zdanja, koja privlače brojne turiste.

SAN ĐIMINJANO je grad u središnjoj Italiji. To je poznati gradić okruga Sijena u okviru italijanske pokrajine Toskana.Poznat kao dobro očuvani srednjovekovni gradić sa čuvenim tornjevima, pa je danas pod zaštitom UNESKOa. Nalazi se u tipično toskanskom predelu brda i bregova, danas zaštićenom kao kulturno dobro. Oko grada pružaju se bezbrojni vinogradi.                                                                                                                                     

SIENA je najveći grad i središte okruga Siena u okviru italijanske pokrajine Toskana. Siena je svetski poznata kao grad sa veoma dobro očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom i ogromnim kutlurnim i umetničkim nasleđem, koje je pod zaštitom UNESKOa.

BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilije – Romanje u severnoj Italiji. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana
Toskana

                                      6 DANA/3 NOĆENJA AUTOBUSOM

1. dan          BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 18h (tačno vreme i mesto biće poznato najkasnije dan pred putovanje. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.

2. dan          PIZA – MONTEKATINI TERME

Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima. Po dolasku obilazak Piazze dei Miracoli: Katedrala, Krstionica, Campo Santo, Krivi toranj - zvonik Katedrale… Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska za Montekatini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.

3. dan          MONTEKATINI TERME – FIRENCA ( fakultativno ) – TRZNI CENTAR ( fakultativno )   – MONTEKATINI

Doručak. Nakon doručka predviđen je fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici XV i XVI veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelanđelo... Po dolasku razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio... Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i odlazak u tržni centar. Slobodno vreme za kupovinu i nakon toga povratak u Montekatini. Noćenje.

 4. dan        MONTEKATINI TERME – SIENA ( fakultativno ) – SAN ĐIMINJANO ( fakultativno )  – MONTEKATINI TERME

Doručak. Nakon doručka predviđen je fakultativni izlet u Sijenu i San Gimignano. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada: Crkva San Domenico, Piazza Salimbeni, Katedrala iz XII veka, šetnja kroz čuvene sijenske kontrade... U srcu Sijene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu - festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja odlazak na degustaciju toskanskih vina. Slobodno vreme sve do polaska za San Gimignano - mali srednjovekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz XIII i XIV veka. Po dolasku u San Gimignano razgledanje grada. Slobodno vreme sve do povratka za Montekatini. Noćenje.

5. dan          MONTEKATINI TERME – BOLONJA

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela, polazak ka regiji Emilia Romagna i dolazak u njen glavni grad - Bolonju. Po dolasku obilazak grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Svetog Petronija, Palazo Comunale, Palazzo di Archiginasio - prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Svetog Stefana... Slobodno vreme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.

6. dan          BEOGRAD 

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

 ***ZA POLAZAK USKRS / 1. MAJ PREDVIĐENO JE DA FAKULTATIVNI IZLET U FIRENCU BUDE 30.04. A FAKULTATIVNI IZLET U SIENU I SAN GIMIGNANO 29.04.2019.

                                                                                                                                                                                                Cenovnik br.5 20.02.2019.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

03.04 – 08.04.2019.

3*

139 - 129 €

27.04 – 02.05.2019.

3*

149 - 139 €

14.05 – 19.05.2019.

3*

139 - 129 €

25.06 – 30.06.2019.

3*

139 - 129 €

16.07.- 21.07.2019. 3* 129 €
14.08. - 19.08.2019. 3* 129 €
25.09. - 30.09.2019. 3* 129 €
16.10. - 21.10.2019. 3* 129 €
07.11. - 12.11.2019. 3* 129 €
 

PROMO CENA VAŽI ZA OGRANIČEN KAPACITET SMEŠTAJA PO TURI

Polazak iz Užica (gradski stadion), Čačka (železnička stanica), Kragujevca (TC Roda), Batočine - doplata za transfer 20 € (minimum 4 putnika). Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 20 € (minimum 4 putnika).

Polazak iz Novog Sada – doplata za transfer 10 € (minimum 4 putnika ).

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevozautobusomturističkeklase (od 16 – 87 mesta) nanavedenojrelaciji/mesta se određujupremaprijavi
  • 3 noćenjasadoručkom u hotelusa 3* (kontinentalnislatko-slanisamoposluživanje) u Montekatiniju u 1/2 i 1/2+1 sobama. Imehotelaćebitipoznatonajkasnije15 dana pred put.
  • Razgledanjaiobilaskepremaprogramu
  • Uslugestručnogvodičatokom puta
  • Troškoveorganizacijeputovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Fakultativneprograme (minimum 25osoba):Siena i San Điminjano 30€;Firenca I TržniCentar 25€
  • Boravišnutaksu u Montekatiniju 1,5 € po danu / po osobi( za hotel 3* ), placa se narecepcijihotela.
  • Individualnetroškove
  • Međunarodnozdravstvenoosiguranje  po cenovnikuGenerali osiguranja
  • Doplata za jednokrevetnusobu – 40 €

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča,
ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu
delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće
putniku ulaz na teritoriju EU.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši
uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje
banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po
odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.
ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 70 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)