Više od 1800 ponuda

Sofija

od 65 €

Istorija nas nije uvek mazila, ali su kulturne veze sa Bugarskom oduvek postojale začinjene i zajedničkom duhovnošću. Svi naši sveci su izuzetno poštovani u Bugarskoj, a naročito Sveti Sava kao i Sveti kralj Milutin čijim moštima crkva Svete Nedelje u Sofiji privlači posetioce. Tradicija i običaji još iz paganskih vremena prepliću se sa hrišćanskim nasledjem. Bugari su veseli narod koji je očuvao svoju tradiciju a njihova dobra vina uz gastronomiju  je najbolja preporuka za uživanje i dobar provod. Ovo putovanje će vas vodi u današnju  bugarsku prestonicu i nekadašnjiu prestonicu Plovdiv. 

Sofija
Sofija
Sofija Crkva  Sv.Nedelje Mošti kralja Milutina
Sofija Crkva Sv.Nedelje Mošti kralja Milutina
Sofija Crkva  Sv.Nedelje Mošti kralja Milutina
Sofija Crkva Sv.Nedelje Mošti kralja Milutina
Sofija Muzej ikona
Sofija Muzej ikona
Manastir Rila
Manastir Rila
Manastir Rila
Manastir Rila
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv

Polazak 30.10.2020.                                                                                 3 dana, 1 noćenje, autobusom

Program putovanja:

1.dan                   BEOGRAD - SOFIJA

Polazak autobusom za Bugarsku iz Beograda u 23:00 h sa parkinga 25.MAJ. Tačno vreme i mesto polaska biće poznati dva dana pred put, proveriti u agenciji obavezno detalje polaska. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti…

2.dan               SOFIJA - RILSKI MANASTIR

 .. dolazak u manastir RILA, poseta Manastira iz 10 veka vezan i za srpsku istoriju i Svetog Savu.. To je najpoznatiji bugarski manastir burne prošlosti i bogate umetničke vrednosti. Nastavak putovanja za Sofiju. Smeštaj u hotel. Popodne panoramsko razgledanje grada: Vitoša bulevar, crkva Aleksandra Nevskog (izgrađena u ruskom stilu), crkva Rotonda (sv. Đorđa), nekadašnja Kraljevska palata, bazilika Sveta Sofija, crkva Svete Nedelje. Slobodno vreme u centru grada za šetnju i obilazak znamenitosti. Uveče fakultativno odlazak na večeru u nacionalni restoran sa muzikom. Noćenje….

3.dan                 PLOVDIV – BEOGRAD…

… doručak. Slobodno vreme u Sofiji za individualno razgledanje grada i posetu muzeja ili fakultativno odlazak do Plovdiva. Oko 09:00h polazak za Plovdiv, nekadašnju prestonicu evropske kulture. Panoramsko razgledanje ovog istorijskog grada raznolike arhitekture: Antički amfiteatar iz 2. Veka, rimski stadion,crkva svetog Konstantina i Jelene, kao i brojni muzeji i galerije, starog utvrđenja iznad reke Marice...Slobodno vreme za individualno razgledanje i posetu muzeja kao I očuvanih aristokratskih vila iz 18. I 19. veka koje su pretvorene u muzeje…  Oko 14.00h polazak za Sofiju. Nakon kraće pauze nastavak za Beograd. Vožnja sa usputnim pauzama za odmor i graničnih formalnosti....Dolazak na mesto polaska u večernjim satima(KRAJ USLUGA)

 

Povratak: 01.11.2020                                                                                                                       Cenovnik br. 1 od  10.10.2020. Program br. 54/2020

CENA ARANŽMANA: 65 €

Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana.

 

ARANŽMAN SADRŽI:                                                                                                                                                                                           

•     Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa.

•     Smeštaj u hotelu 3* : u Sofiji na bazi 1 noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto) Sve sobe su komforne, dvokrevetne i trokrevetne, TV, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju,     aperitiv bar, TV salu, restoran. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred putovanje.

•     Razgledanje Sofijei Rilskog Manastira sa vodičem po programu

•     Vodiča - pratioca na putovanju

•     Troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

•     Sve ulaznice po programu. ( ulaznice se plaćaju na lokalitetu i kreću se od po 5-6 Leva, oko 3 € )

•      Fakultativno večera u nacionalnom restoranu sa muzikom u Sofiji – 20 €

•      Fakultativni izlet za Plovdiv – 20 €

•      Medjunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana na maksimalno 2 jednake mesečne rate, po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, Komercijalna banka, Societe Generale banka, Poštanska štedionica.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Robinson, usaglašeni sa YUTA standardom

 

U skladusa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0072/2020 od 10.01.2020.god., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068485 od 01.01.2020.god. Akcionarskog drustva za osiguranje "DDOR Novi Sad". Licenca OTP 027/2020, kategorija licence A 35 od 29.01.2020.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.