Više od 1800 ponuda

Skenderbeg tour

od 149 €

Junak ovog putovanja jeste srbin Đurađ Kastriot, zvani Skenderbeg. Obići ćemo predele Albanije koji su nakon pada Dušanovog carstva prepušteni malobrojnoj srpskoj vlasteli da se u ratnim vihorima spaja i stapa sa raznim narodima i plemenima. Skenderbegova porodica je i pored toga sačuvala srpsku pravoslavnu tradiciju i oko sebe okupila ostale u borbi protiv Otomanske imperije. Orodili su se i neposredno sarađivali sa porodicom Brankovića i Crnojevića. Njegov otac i stariji brat su sahranjeni u Dušanovoj priprati u glavnoj crkvi u Hilandaru. Obići ćemo gradove Berat, Apoloniju, Valonu, Sarandu, Kruje i Tirana i upoznati se sa istorijom i tradicijom koju su Srbi ostavili na teritoriji današnje Albanije. Boravićemo u komfornom hotelu na samoj peščanoj plaži koje nudi letovalište Drač. Imaćemo priliku da degustiramo originalni albanski Skenderbeg konjak i da u taverni “Dve gitare” u Draču uživamo u balkanskom melosu, dobroj kapljici i raznim specijalitetima.

Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour
Skenderbeg tour

Polazak: 13.04.2017. / 28.04.2017.                                       6 dana, 3 noćenja

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD - OHRID

Polazak za Ohrid iz Beograda u 22:00h sa parkinga u bloku 42 preko puta OTC Novi Beograd /buvlje pijace/. Noćna vožnja sa usputnim odmorima…

2.dan …  OHRID

... dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Slobodno za odmor I šetnju. Smeštaj u hotel i odmor od puta. Popodne panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (Biljanini izvori, ribnjak, crkva Sv. Sofije, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava…). Slobodno popodne za individualno razgledanje. Uveče fakultativno mogućnost odlaska u tradicionalni restoran sa večerom i makedonskom muzikom. Noćenje…

3.dan  OHRID - ELBASAN – TIRANA – KROJA - DRAČ

…doručak. Nakon doručka, oko 09.00 sati polazak za Albaniju preko graničnog prelaza Ćafasan. Dolazak u grad Elbasan ( Novigrad), Šetnja i odmor za osveženje u tvrđavi Skampi u kojoj su ispletane istorije više civilizacija. Nastavak puta za Tiranu.  Dolazak u Tiranu, danas modernu prestonicu Albanije. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem : Narodni muzej, trg Skender Bega, produžava se do bulevara Nacionalnog heroja, Parlament Vlade, Kralevska palata, vila u kojoj je živeo Enver Hodža, Nacionalna radio- levizija....Slobodno vreme u centru grada za individualno razgledanje,  Polazak za  Kroju, mestu gde je krunisan Đurađ Kastriot-Skenderbeg. Obilazak velelepnog Skenderbegovog Muzeja, stare tvrdjave i Bazara narodnih rukotvorina...  .. Kasno popodne polazak za Drač. Smeštaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

4.dan  DRAČ / USKRS / – BERAT

… doručak. Oko 09.00 sati odlazak u centargrada i PANORAMSKI razgled grada sa vodičem: antički Amfiteatar, stara tvrdjava, Etnografski Muzej, pravoslavna Saborna crkva, venecijanska arhitektura slobodno vreme do 11.00h za šetnju i individualno razgledanje i poseti pravoslavne crkve ( gde ce svecano biti obeležen Uskrs, tura 1. ). Polazak na izlet  za Berat ( srpski Beograd ), grad zaštićen od UNESCO a. Razgledanje i šetnja prelepim srednjovekovnim gradićem smeštenim na bregu i prepoznatljiv po svojoj tradicionalnoj arhitekturi.  Obilazak stare tvrdjave kao I stare pravoslavne crkve iz 12.veka sa muzejem fresaka čuvenog Onufria. Slobodno vreme za ručak. Povratak u Drač,...Povratak u hotel. Fakultativno odlazak u neki od nacionalnih restorana sa muzikom ( balkanski melos). Slobodno veče.  Nocenje.

5.dan  DRAČ - LEŠE – SKADAR - PODGORICA - BEOGRAD

…doručak. Napuštanje hotela.. Polazak u vinariju Skenderbeg gde se proizvodi i čuveni konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka. Mogućnost kupovine u fabričkoj prodavnici.  . Nastavak putovanja za Skadar. Vožnja pokraj mesta Leše gde je Skenderbeg podigao ustanak gde se nalazi spomen mauzoleja sa grobnicom Skenderbega. Dolazak u Skadar, obilazak stare tvrdjave ( Skadar na Bojani) i šetnja centrom grada vezanog za srpsku istoriju. Slobodno vreme za šetnju I razgledanje. Kasno popodne polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Crne Gore za Srbiju.

6.dan … BEOGRAD

Dolazak na mesto polaska u jutarnjim satima…(KRAJ USLUGA)

Povratak: 18.04.2017. / 03.05.2017.                                                                                                      Cenovnik 1od  10.02.2017.

Cena aranžmana  149 €

Od cene aranžmana popust ostvaruje  treća odrasla osoba 20 % u trokrevetnoj sobi, deca do 12 god. u pratnji dve odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 30 %.

ARANŽMAN SADRŽI:                                                                                                                         

 • Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa.
 • Smeštaj u hotelu 2+* u Ohridu na bazi 1 noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto). Hotel se nalazi u širem okruženju grada Ohrida. Sve sobe su komforne, dvokrevetne i trokrevetne, TV, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, aperitiv bar, TV salu, restoran. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred putovanje.
 • Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Draču. Hotel se nalazi na prelepoj peščanoj plaži. Sve sobe su komforne,dvokrevetne i trokrevetne, TV, TELEFON, sa tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, aperitiv bar, TV salu, restoran. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred putovanje.
 • Jedna večera prvo veče u hotelu u Draču, posluženje
 • Razgledanje Tirane, Drača, Elbasana, Kroje, Berata i Ohrida sa vodicem i ulaznicama po programu
 • Vodiča - pratioca na putovanju I lokalnih vodica na Ohridu I u Albaniji
 • Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Sve nepomenute i individualne troškove i ulaznice.
 • Fakultativno večera u nacionalnom restoran sa muzikom u Draču – 20 € / u Ohridu 12 €
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 60 €. Opisi i prospekti hotela su dostupni u agenciji.
 • USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu MARFIN BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA  STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)