Više od 1800 ponuda

Ruska bajka

od 780 €

Najveća zemlja na svetu može Vam ponuditi sve, od gradova sa bogatom istorijom i idiličnih pejzaža, do umetničkih bogatstava, epskih putovanja vozom i na kraju noćnog života inspirisanih najpoznatijim pićem Rusije - Vodkom. Rusija je u svakom pogled u zemlja kontrasta kako u svojim geografskim i tako i prirodnim obeležjima. Obilazeći Rusiju videćete tundre i stepe, pustinje i ledenjake, doline i visoke gore,  od gradova sa širokim bulevarima, visokim neboderima i modernom arhitekturom s jedne strane do prepoznatljivih ruskih trgova, kuća, crkvi i zidina koje su velelepno ukrašene freskama.

Ko jednom poseti Rusiju zauvek ostaje očaran kulturnim bogatsvom,burnom istorijom prožetom pričama o  ličnostima koje su menjale svet i raznkolikošću koja vekovima intrigira sve koji je posete.

Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka
Ruska bajka

Polazak: 24.05.2019. - 9 DANA/7 NOĆENJA AVIONOM

 

1. dan     BEOGRAD - MOSKVA

Skup na aerodromu oko 5h, dva sata pre poletanja. Poletanje 06:35h. Let do Moskve u trajanju od oko 3 sata. Avion sleće u Moskvu po lokalnom vremenu u 10.15h. Transfer autobusom do hotela sa panoramskim razgledanjem grada, uz pratnju lokalnog vodiča na srpskom jeziku. Smeštaj u hotel.

Nakon kraćeg odmora polazak metroom do centra Moskve. Obilazak Crvenog trga do mosta na reci Moskvi.  

Pogled na Kremlj i Lenjinov mauzolej (bez ulaska), Kazanska crkva, Vaskrsenska kapija, Državni istorijski  muzej (bez ulaska), Crkva Vasilija Blaženog (bez ulaska), GUM i šetnja Nikolajevskom ulicom do Boljšoj teatra. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

2.dan      MOSKVA                                                                                    

Doručak.  Odlazak autobusom,  uz pratnju lokalnog vodiča na srpskom jeziku do Leninskih gora, vidikovca „Vrapčeva brda“. Pogled na reku, centar grada i „Univerzitet Lomonosov“.

Nakon toga transfer autobusom do centra  Moskve i Crvenog trga.

Fakultativna poseta Kremlju, najstarijem delu i istorijskom centru Moskve. Obilazak teritorije Kremlja, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESKO-a. Nakon toga slobodno vreme. Indivudualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan      MOSKVA

Doručak. Poseta Hramu Hrista Spasitelja. Obilazak najlepših metro stanica Moskve: Kijevska poznata po mozaicima koji predstavljaju scene života iz sovjetskog perioda, Majakovska sa 35 mozaika, Novoslobodskaja sa 32 staklena panela, Komsomolskaja u baroknom stilu, Arbatskaja, na dubini od 41m. Slobodno vreme koje predlažemo da provedete u čuvenoj pešačkoj ulici Arbat ili posetite Tretjakovsku galeriju, riznicu Ruske likovne umetnosti ili Galeriju imena Puškina. U nastavku mogućnost večernje vožnje brodom po reci Moskvi (dogovor na licu mesta, cena je oko 5€). Povratak u hotel metroom. Noćenje.

4.dan      MOSKVA – SERGIJEV POSED

Doručak. Slobodan dan u Moskvi ili fakultativni odlazak u Sergijev posad, bivši Zagorsk, udaljen od Moskve oko 70km. Sergijev posad predstavlja centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti i jedan je od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, ranija rezidencija ruskog patrijarha. Povratak u Moskvu. Noćenje.

5.dan      MOSKVA – SANKT PETERBURG

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak metroom do starog carskog imanja ‘”Kolomensko”. Na ulazu u imanje je Crkva Bogorodice Kazanjske iz 1644.god.  Preko puta je bio veličanstven dvorac Alekseja Mihailoviča koji je izgrađen čudom drvodeljstva, bez testere i eksera. Danas se može videti rekonstrukcija dvorca i drvena kabina Petra Velikog iz 1702.g. Prošetaćemo kroz park, veliku hrastovu šumu i šetalištem pored reke Moskve, ispod veličanstvene crkve Vaznesenja.  Povratak u hotel metroom. Transfer autobusom na železničku stanicu. Polazak voza za Sankt PetersburgVozimo se spavaćim kolima. Noćna vožnja.

6.dan      SANKT PETERBURG

Dolazak voza u Sankt Peterburg u jutarnjim časovima. Transfer autobusom do hotela sa panoramskim razgledanjem grada. Smeštaj u hotel.  Nakon odmora odlazak metroom ili autobusom do Dvorskog trga. Šetnja pored Ermitaža, reke Neve, Admiraliteta, Bronzanog konjanika... Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan      SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativna poseta čuvenom muzeju ''Ermitaž'', uz pratnju lokalnog vodiča na srpskom jeziku. Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima: Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa... Fakultativno vožnja brodom kanalima i Nevom, uz pratnju lokalnog vodiča na srpskom jeziku. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan     SANKT PETERBURG – PETERHOF –PUŠKIN

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Peterhof – Carsko selo (autobusom, uz pratnju lokalnog vodiča na srpskom jeziku). Prvo posećujemo Peterhof – Ruski Versaj, letnju rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih 250 pozlaćenih skulptura. Nakon toga nastavak ka Puškinu - Carskom selu, letnjoj rezidenciji Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povratak autobusom u grad i hotel. Noćenje.

9. dan     SANKT PETERBURG – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela oko 12h. Odlazak do Petropavlovske tvrđave, istorijskog jezgra grada, na Petropavlovskom ostrvu sa Petropavlovskom sabornom crkvom u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I. Tu je i Istorijski muzej Sankt Peterburga, sa čuvenim tamnicama. Slobodno popodne. Transfer autobusom do aerodroma St. Peterburg. Let za Beograd u 21:35h. Dolazak u Beograd po lokalnomvremenu je u 23:20h.

 

 

Povratak: 01.06.2019.                                                                                                                                       Cenovnik br.1 od 11.01.2019.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

780

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Avio kartu Beograd–Moskva i St Peterburg-Beograd, sa svim  taksama
 • Četiri noćenja sa doručkom u hotelu ****  u Moskvi
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu sa ***  u Sankt Peterburgu
 • Transfer aerodrom – hotel u Moskvi (autobusom sa razgledanjem, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku)
 • Transfer hotel Moskva -železnička stanica autobusom
 • Transfer železnička stanica-hotel u St. Peterburgu (autobusomsapanoramskim razgledanjem grada, uz pratnju  vodiča na srpskom jeziku)
 • Transfer hotel St.  Peterburg – aerodrom autobusom
 • Razgledanje Moskve i Sankt Peterburga
 • Karta u jednom smeru za voz Moskva – Sankt Peterburg sa ležajevima (kupei za 4 osobe; postoji mogućnost spavaćih kola za 2 osobe, uz doplatu; trenutno iznosi 40€)
 • Usluge lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi i Sankt Peterburgu
 • Usluge vodiča/pratioca agencije

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • fakultativne izlete:

Kremlj i OružanaPalata (40€; prijave u agenciji; u cenuuračunatautobuskiprevoz, ulaznica, lokalnivodičnasrpskomjeziku, obaveznataksa za vodičaKremlja);Sergijev posad (40€; prijave u agenciji; u cenu uračunat autobuski prevoz, ulaznica, lokalni vodič na              srpskom jeziku);

Ermitaž (35€; prijave u agenciji; cena obuhvata ulaznicu i lokalnog vodiča na srpskom jeziku)

Peterhof i Carsko selo (90€; prijave u agenciji; u cenu uračunat autobuski prevoz, ulaznica, lokalni vodič na srpskom jeziku );

                 Krstarenje Nevom, uz pratnju lokalnog vodiča na srpskom jeziku (20€);

 • individualne troškove  i razne ulaznice (muzeji, dvorci, metro, autobusi, taksi, brodovi...).
 • metro karte (20 vožnji u Moskvi je 747 rubalja, za jednu vožnju je 55 rubalja; a u St. Petersburgu  jedna vožnja je 45 rubalja; odnos 1 rublja je oko 2 dinara. 1€=70 rubalja i 1$=59 rubalja);
 • Međunarodnozdravstvenoosiguranje po cenovniku Generali osiguranja

 

NAPOMENA:

Pojedine cene ulaznica u Moskvi su: Galerija imena Puškina: 750 rubalja; Tretjakovska galerija: 750 rubalja; Muzej Kosmonautike: 250 rubalja; Crkva Vasilija Blaženog: 700 rubalja.

Pojedine cene ulaznica u Sankt Peterburgu su: Petropavlovska crkva: 450 rubalja; Crkva sa još 4 muzejske postavke na ostrvu 600 rubalja; Crkva Iskaijevski sabor 400 rubalja; Crkva Isusa na krvi: 300 rubalja.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnimkarticamaili revolving karticama (mogućnostodloženogplaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

 

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Cena je formiranana na bazi 20 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo da odgodi ili otkaže putovanje, o čemu će putnike obavestiti najmanje 5 dana pre polaska.Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put. U slučaju promene na monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.