Više od 1800 ponuda

Istanbul bus - 3 noćenja

od 119 €

Preko 3000 godina bogate istorije, Istanbul, nekada nazivan Konstantinopolj, ima zaista mnogo toga da ponudi turistima. U vreme Otomanskog Carstva, grad je bio na vrhuncu i za vreme vladavine Sulejmana Velikog (1520-1566), dozivljava procvat, tako da mnoge gradjevine, nenadmašne lepote poticu iz ovog doba. Godine 1923.Turska je proglašena Republikom, a Ankara za glavni grad. Medjutim, Istanbul je mnogo znacajnija metropola, vazan poslovni, trgovacki i kulturni centar.

Istanbul bus - 3 noćenja
Istanbul bus - 3 noćenja
Istanbul bus - 3 noćenja
Istanbul bus - 3 noćenja
Istanbul bus - 3 noćenja
Istanbul bus - 3 noćenja
Istanbul bus - 3 noćenja
Istanbul bus - 3 noćenja
Istanbul bus - 3 noćenja
Istanbul bus - 3 noćenja

                                                                                                                              6 DANA/3 NOĆENJA   AUTOBUSOM

1. dan      BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 15:00h sa glavne autobuske stanice BAS, ulaz iz Karadjordjeve ulice.  Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima po potrebi.

2. dan      ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča: Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan      ISTANBUL

Doručak. Fakultativni odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja Istanbula (Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom). Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja, stare skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate, gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika), Rimskog Hipodroma (ogromnog platoa, gde su se za vreme starog Rima odrzavale trke dvokolica). Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan      ISTANBUL – MINIJATURK PARK – ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Ejup džamije (gde se nalazi grod i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa žičarom Pier Loti, odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Nakon toga je planiran odlazak u Minijaturk park (park u kome se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj). Povratak u centar. U posle podnevnim časovima odlazak do Devojačke kule i uživanje u prelepom pogledu na Istanbul u suton. Uveče fakultativni odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

5. dan      KRSTARENJE BOSFOROM – KVART FENER – VASELJENSKA PATRIJARŠIJA – DOLMABAHČE PALATA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most  i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata itd. Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon toga fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6. dan      BEOGRAD

Dolazak u pre podnevnim časovima u Beograd.

                                                                                                                                                                                                Cenovnik br.1 od 01.01.2019.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

25.04 – 30.04.2019.

GRAND LAIELI 3*

149

119 €

30.04 – 05.05.2019.

GRAND LAIELI 3*

149

119 €

12.06. - 17.06.2019. 3* 149 € 119 €
17.07. - 22.07.2019. 3* 149  119 €
 

UPLATA PO SPECIJALNOJ CENI DO NAZNAČENOG TERMINA U TABELI

Cena za dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) umanjuje se za 10 €, a u zajedničkom ležaju dete do 6 godina ostvaruje popust 40%. Doplata za jednokrevetnu sobu na upit - 60 €.

Polazak iz Novog Sada – doplata za transfer 2000 rsd (minimum 4 putnika).

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz autobusom turističke klase (16-87 sedišta) na navedenoj relaciji/mesta se određuju prema prijavi
  • 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu sa 3* po lokalnoj kategorizaciji u 1/2 i 1/2+1 sobama. Hotel 3* - Nalazi se u centru starog dela Istanbula (Aksaraj, Laleli) u blizini St. Sofije, Kapoli čaršije... U sklopu hotela se nalazi restoran, aperitiv bar... Sve sobe imaju TWC, TV, telefon, A/C i većina ima mini bar. Hotel BUYUK KEBAN 3* (www.hotelbuyukkeban.com) - Nalazi se u starom istorijskom jezgru, u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapoli čaršije. U sklopu hotela se nalazi restoran, lobi bar... Sve sobe imaju TWC, SAT TV i A/C. Hotel GRAND LALELI 3* (www.grandlalelihotel.com) – Nalazi se u starom istorijskom jezgru, u trgovačkoj  i turističkoj zoni, u blizini Kapali čarsije. U sklopu hotela se nalazi restoran, lobby bar... Sve sobe imaju TWC, SAT TV  i A/C. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre putovanja.
  • Panoramsko razgledanje Istanbula uz pratnju lokalnog vodiča
  • Usluge pratioca grupe/predstavnika agencija; ● Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Individualne troškove
  • Fakultativne izlete (minimum 20 osoba), usluge vodiča i ulaznice: Tursko veče sa večerom i dva pića 30 €; Obilazak lokaliteta (Topkapi, Plava Džamija, Aja Sofija) 40 €; Krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije 20 €; Dolmabahče palata 30 €; Pjer Loti i Minijaturk sa ulaznicom 15 €; Izlet do Devojačke kule 15 €
  • Stanicna usluga 50.00 rsd za polaske iz Beograda, placa se u agenciji
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje  po cenovniku Generali osiguranja

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parking, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Prtljag putnika sme da sadrži isključivo poklone i stvari za ličnu upotrebu!!!!

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 70 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)