Više od 1800 ponuda

Grac i Maribor

od 75 €

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graca je upisano na UNESCO popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30 - 100% kakaa). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja. Maribor je drugi po veličini grad u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje i planina Kozjak. Obrazovni je centar i sedište mariborske nadbiskupije

Grac
Grac
Grac
Grac
Grac
Grac
Grac
Grac
Fabrika cokolade Zotter
Fabrika cokolade Zotter
Fabrika cokolade Zotter
Fabrika cokolade Zotter
Fabrika cokolade Zotter
Fabrika cokolade Zotter
Fabrika cokolade Zotter
Fabrika cokolade Zotter
Maribor
Maribor
Maribor
Maribor
Maribor
Maribor

4 DANA/1 NOĆENJE  AUTOBUSOM

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 21 h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje). Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji sa kratkim pauzama.

2.dan BEOGRAD - GRAC

Dolazak u tržni centar Shopping City SEIERSBERG, koji se nalazi u blizini Graca, sa preko 250 prodavnica, poznatih robnih marki (ističemo brend PRIMARK). Putovanje nastavljamo do Graca. Smeštaj u hotel posle 15 časova. Fakultativan polazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter i gde je predviđen specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od sat vremena. Nakon obilaska slobodno vreme za obilazak Ekofarme koja se nalazi u sklopu fabrike. Povratak u Grac. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan GRAC - MARIBOR

Doručak. Napuštanje hotela. Zajednički obilazak grada uz pratnju vodiča. Nastavak putovanja prema Mariboru. Po dolasku u Maribor, razgledanje i upoznavanje centra grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme do popodnevnih časova kada je predviđen polazak za Beograd.

4.dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa                                                                                 Cenovnik br.1od 01.01.2019.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

26.04 – 29.04.2019.

OEKOTEL 3*

99

75 €

30.04 – 03.05.2019.

OEKOTEL 3*

99

75 €

 

dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana

dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana

ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

Polazak iz Užica (gradski stadion), Čačka (železnička stanica), Kragujevca (TC Roda), Batočine – doplata za transfer 20 (minimum 4 putnika za transfer); Polazak iz Novog Sada – 10 (minimum 4 putnika za transfer); Polazak iz Zrenjanina – 20 (minimum 4 putnika za transfer).

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
 • Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto);Hotel OEKOTEL 3*  Nalazi se u južnom delu Graca – Kalsdorfu, oko 12 km od centra grada. Postoji gradski prevoz od hotela do centra grada sa jednim presedanjem.  Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobesu 1/2 i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini barom, telefonom... www.oekotel.com/#kalsdorf
 • Razgledanje Graca i Maribora u pratnji vodica
 • Poseta tržnom centru SEIERSBERG
 • Usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja
 • Troškove ogranizacije putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Individualne troškove
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja
 • Fakultativani izleti (neophodan minimun 25 putnika) Fabrika čokolade ZOTTER (ulaznice za fabriku i Ekofarmu uključene u cenu) 25 evra / 20 evra (deca do 12 godina) OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI
 • Doplata za 1/1 sobu – 35 € na upit
 • Stanicna usluga 50.00 rsd za polaske iz Beograda (placa se u agenciji)

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 70 putnika. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put. U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.