Više od 1800 ponuda

Magična Delta Dunava

od 290 €

Posle 2888 km toka, Dunav je idalje neumoran. Poseban i svoj. U Delti nam govori o Švarcvald torti, Bečkom valceru,  Bratislavskim haluškama, Budimpeštanskom čardašu, Zemunskim labudovima, Beogradskom Pobedniku, Golubačkoj tvrđavi, Đerdapu, Decebalu, Trajanu i Drakuli... Galebovi i pelikani osluškuju priče i ispisuju poslednje stranice ovog romana... Zainteresovani za poslednje poglavlje ove knjige?

Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava

Polazak: 29.07.2019.                     7 DANA/4 NOĆENJA AUTOBUSOM

1. dan     NOVI SAD/BEOGRAD

Polazak u 19h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 21h iz Beograda (sa perona glavne autobuske stanice). Putovanje Đerdapskom klisurom.

2. dan     BUKUREŠT

Nastavak putovanja: Drobeta Turnu Severin - Krajova - Bukurešt. Pre podne dolazak u Bukurešt, glavni grad Rumunije, koji nosi epitet „mali Pariz“. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta (po površini druga građevina sveta)... Smeštaj u hotel. Odmor. Kratka šetnja najužim centrom Bukurešta, u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata, Centralna univerzitetska biblioteka, zdanje Senata, crkva Kreculesku… Poseta Patrijaršiji. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan     BUKUREŠT – TULĆA

Doručak. Nastavak putovanja. Posle podne dolazak u Tulću, grad na „predvorju“ delte Dunava, poznat još u vreme Aleksandra Makedonskog. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4. dan     TULĆA – JEZERO NEBUNU – TULĆA

Doručak. Ukrcavanje na brod. Plovidba rukavcima i jezerima delte Dunava: Crisan – ribarsko selo Mila 23 – jezero Nebunu. Ručak i večera na brodu. Povratak u Tulću. Noćenje.    

5. dan     TULĆA – DELTA DUNAVA – MANASTIR SAON – TULĆA

Doručak. Odlazak u deltu Dunava, najlepšu deltu Evrope i jednu od najlepših delta sveta. Delta Dunava, sa svoja tri rukavca, Kilijom, Sulinom i Sv. Đorđem, i sistemom jezera Razim – Sinoe, zauzima površinu od 5165 km2, od čega 84% pripada Rumuniji. Delta, koja, inače, ima status prirodnog rezervata, predstavlja pravu prirodnu laboratoriju, sa brojnim retkim biljnim i životinjskim vrstama (npr. 275 vrsta ptica). Nakon plovidbe odlazak autobusom do manastira Saon. Poseta manastiru.  Povratak u Tulću. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

6. dan     TULĆA – KONSTANCA – MAMAJA – NOVI SAD/BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak iz Tulće. Dolazak u Konstancu, najveću luku na Crnom moru (takođe poznato letovalište), inače nekadašnju grčku koloniju Tomis. Razgledanje grada: spomenik rimskom pesniku Ovidiju (koji je ovde bio u egzilu), džamija, kazino... Dolazak u Mamaju, najpoznatije letovalište na rumunskoj crnomorskoj obali (i najpoznatiji turistički centar Rumunije uopšte). Slobodno vreme u Mamaji. Uveče polazak za Srbiju. Ruta: Bukurešt – Drobeta Turnu Severin…

7. dan     NOVI SAD/BEOGRAD

Nastavak putovanja kroz Đerdapsku klisuru. Povratak u Beograd i Novi Sad do 12h.

Povratak: 04.08.2019.                                                                                                                                         Cenovnik br. 1 od 10.01.2019.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

300

I dete 0-4g gratis, I dete 4-12 god. ima popust 30% na cenu aranžmana u pratnji dve puno platežne osobe (deli ležaj sa roditeljima u 1/2 sobi). Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (1/2 soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 40 €. Doplata za 1/1 sobu – 60 €.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

ARANŽMAN SADRŽI:

 

- Prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem, te audio i video-opremom)

- Smeštaj u hotelu „Rin Central“ 4* - Nalazi se nedaleko od centra Bukurešta. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Svaka soba ima TUŠ/WC, klimu uređaj... Ili nekom drugom hotelu iste kategorizacije u Bukureštu na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto), te u hotelu „Europolis“ 3* (www.europolis.ro) u Tulći – Nalazi se u samom centru Tulće (5 minuta udaljen od centralnog trga). Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Svaka soba poseduje TUŠ/WC, klimu uređaj, većina poseduje terasu. Smeštaj je na bazi 3 noćenja sa ishranom prema programu (doručak – švedski sto; ručak i večera u Tulći – kontinentalni obrok); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe

- Taksu za boravak u Nacionalnom parku

- Plovidbu brodovima po delti Dunava                     

- Razgledanje Bukurešta i Konstance

- Usluge vodiča/pratioca agencije

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

- Individualne troškove

- Peronsku kartu (50 dinara, samo za putnike koji ulaze u Beogardu)

- Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

NAPOMENA: Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za efektivu na dan uplate.

 

• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 

• Čekovima građana - prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

• Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

 

• Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

 

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

 

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije ROBINSON je informativnog karaktera.  Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.