Više od 1800 ponuda

Magična Delta Dunava

od 290 €

Posle 2888 km toka, Dunav je idalje neumoran. Poseban i svoj. U Delti nam govori o Švarcvald torti, Bečkom valceru,  Bratislavskim haluškama, Budimpeštanskom čardašu, Zemunskim labudovima, Beogradskom Pobedniku, Golubačkoj tvrđavi, Đerdapu, Decebalu, Trajanu i Drakuli... Galebovi i pelikani osluškuju priče i ispisuju poslednje stranice ovog romana... Zainteresovani za poslednje poglavlje ove knjige?

Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava

Polazak: 29.07.2019.                     7 DANA/4 NOĆENJA AUTOBUSOM

1. dan     NOVI SAD/BEOGRAD

Polazak u 19h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 21h iz Beograda (sa perona glavne autobuske stanice). Putovanje Đerdapskom klisurom.

2. dan     BUKUREŠT

Nastavak putovanja: Drobeta Turnu Severin - Krajova - Bukurešt. Pre podne dolazak u Bukurešt, glavni grad Rumunije, koji nosi epitet „mali Pariz“. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta (po površini druga građevina sveta)... Smeštaj u hotel. Odmor. Kratka šetnja najužim centrom Bukurešta, u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata, Centralna univerzitetska biblioteka, zdanje Senata, crkva Kreculesku… Poseta Patrijaršiji. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan     BUKUREŠT – TULĆA

Doručak. Nastavak putovanja. Posle podne dolazak u Tulću, grad na „predvorju“ delte Dunava, poznat još u vreme Aleksandra Makedonskog. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4. dan     TULĆA – JEZERO NEBUNU – TULĆA

Doručak. Ukrcavanje na brod. Plovidba rukavcima i jezerima delte Dunava: Crisan – ribarsko selo Mila 23 – jezero Nebunu. Ručak i večera na brodu. Povratak u Tulću. Noćenje.    

5. dan     TULĆA – DELTA DUNAVA – MANASTIR SAON – TULĆA

Doručak. Odlazak u deltu Dunava, najlepšu deltu Evrope i jednu od najlepših delta sveta. Delta Dunava, sa svoja tri rukavca, Kilijom, Sulinom i Sv. Đorđem, i sistemom jezera Razim – Sinoe, zauzima površinu od 5165 km2, od čega 84% pripada Rumuniji. Delta, koja, inače, ima status prirodnog rezervata, predstavlja pravu prirodnu laboratoriju, sa brojnim retkim biljnim i životinjskim vrstama (npr. 275 vrsta ptica). Nakon plovidbe odlazak autobusom do manastira Saon. Poseta manastiru.  Povratak u Tulću. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

6. dan     TULĆA – KONSTANCA – MAMAJA – NOVI SAD/BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak iz Tulće. Dolazak u Konstancu, najveću luku na Crnom moru (takođe poznato letovalište), inače nekadašnju grčku koloniju Tomis. Razgledanje grada: spomenik rimskom pesniku Ovidiju (koji je ovde bio u egzilu), džamija, kazino... Dolazak u Mamaju, najpoznatije letovalište na rumunskoj crnomorskoj obali (i najpoznatiji turistički centar Rumunije uopšte). Slobodno vreme u Mamaji. Uveče polazak za Srbiju. Ruta: Bukurešt – Drobeta Turnu Severin…

7. dan     NOVI SAD/BEOGRAD

Nastavak putovanja kroz Đerdapsku klisuru. Povratak u Beograd i Novi Sad do 12h.

Povratak: 04.08.2019.                                                                                                                                         Cenovnik br. 1 od 10.01.2019.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

300

I dete 0-4g gratis, I dete 4-12 god. ima popust 30% na cenu aranžmana u pratnji dve puno platežne osobe (deli ležaj sa roditeljima u 1/2 sobi). Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (1/2 soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 40 €. Doplata za 1/1 sobu – 60 €.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem, te audio i video-opremom)
  • Smeštaj u hotelu „Rin Central“ 4* - Nalazi se nedaleko od centra Bukurešta. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Svaka soba ima TUŠ/WC, klimu uređaj... Ili nekom drugom hotelu iste kategorizacije u Bukureštu na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto), te u hotelu Europolis 3* (www.europolis.ro) u Tulći – Nalazi se u samom centru Tulće (5 minuta udaljen od centralnog trga). Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Svaka soba poseduje TUŠ/WC, klimu uređaj, većina poseduje terasu. Smeštaj je na bazi 3 noćenja sa ishranom prema programu (doručak – švedski sto; ručak i večera u Tulći – kontinentalni obrok); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe
  • Taksu za boravak u Nacionalnom parku
  • Plovidbu brodovima po delti Dunava                     
  • Razgledanje Bukurešta i Konstance
  • Usluge vodiča/pratioca agencije

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Individualne troškove
  • Peronsku kartu (50 dinara, samo za putnike koji ulaze u Beogardu)
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

NAPOMENA: Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)