Više od 1800 ponuda

Biserna jezera Austrije

od 129 €

Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a ima i mnoštvo drugih atrakcija. Volfgangze (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. U blizini je Sv. Gilgen, gde se nalazi rodna kuća Mocartove majke. Bad Išl(Bad Ischl) je svojevrsna ciljna tačka pri poseti austrijskim jezerima i beleži dugu istoriju turističke destinacije. Habzburška princeza Sofija baš u Bad Išlu je izlečila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franja Josif I, svake godine tamo provodio svoja leta. Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici u Bad Išlu. Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. Razvoj čitavog regiona, od samog početka naseljavanja ovih prostora, vezan je za eksploatisanje soli. U ovoj regiji se nalazi i rudnik soli Halštat, najstariji na svetu. 

Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije
Biserna jezera Austrije

Polasci : 20.09./11.10.                                  5 DANA/2 NOĆENJA  AUTOBUSOM

1. dan      BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 20h sa glavne autobuske stanice BAS, ulaz iz Karadjordjeve ulice. Tačno vreme polaska biće poznato 2 dana pre putovanja. Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.

2. dan      SALCBURG

Po dolasku u Salcburg, razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan      SALCBURG - VOFGANGZE

Doručak. Dolazak u Salcburg. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgradjenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun. Putovanje prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Na Sv. Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu Sv. Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sv. Gilgen - Sv. Volfgang). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan      BAD ISL – HALŠTAT

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka Bad Islu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner" i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Nastavak putovanja ka Halštatupoznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejzaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture, rudnik soli. Fakultativna poseta rudniku soli ili slobodno vreme za šetnju. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.           

5. dan      BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Povratak: 24.09./15.10.                                                                                                                                                        Cenovnik br. 7 od 05.09.2018.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

20.09 – 24.09.2018.

3*

159

119 €

11.10 – 15.10.2018.

3*

159

129 € do 30.09.

 

Dete do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe ima popust 10 €.

Polazak iz Užica (gradski stadion), Čačka (železnička stanica), Kragujevca (TC Roda), Batočine – doplata za transfer 20 (minimum 4 putnika za transfer); Polazak iz Novog Sada – 10 (minimum 4 putnika za transfer); Polazak iz Zrenjanina – 20 (minimum 4 putnika za transfer).

ZBOG NOVOG AUSTRIJSKOG ZAKONA U TURIZMU, NEOPHODNO JE DOSTAVITI KOPIJU PASOŠA NAJKASNIJE 5 DANA PRE PUTA.

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz autobusom visoke turističke klase (klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji
  • Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama u okolini Salcburga na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); Hotel Berghof Dachsteinblick 3* ; Hotel Zum Auerhahn 3* . Sobe su sa TWC, TV, mini barom, telefonom.
  • Razgledanje prema programu
  • Usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja
  • Troškove ogranizacije putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Individualne troškove
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja
  • Fakultativan obilazak rudnika 30 € (oko 1,5h, uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, brodićem po jezercetu soli, toboganima, usluge lokalnog vodiča); fakultativnu vožnju brodićem (Sv. Gilgen - Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min) 20€; Obilazak Helbrun palate i magičnih fontana 15 € (zbog rezervacije i plaćanja unapred termina za fakultativne izlete, neophodno je da se izjasnite u agenciji prilikom sastavljanja ugovora). Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena obuhvata troškove rezervacije, prevoza,parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Deca mladja od 4 godine ne mogu posetiti rudnik soli. Temperature u rudniku je 8o C, pa je potrebno poneti toplu odeću i odgovarajuću obuću. Obilazak rudnika nije moguć za osobe u invalidskim kolicima.
  • Doplata za 1/1 sobu – 70 € na upit
  • Stanicna usluga 50.00 rsd za polaske iz Beograda, placa se u agenciji

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).  Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 70 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.