Više od 1800 ponuda

Skenderbeg tura bus

od 119 €

Albanija leto 2020 | Skenderbeg tura | Albanija autobusom

Junak ovog putovanja jeste srbin Đurađ Kastriot, zvani Skenderbeg. Obići ćemo predele Albanije koji su nakon pada Dušanovog carstva prepušteni malobrojnoj srpskoj vlasteli da se u ratnim vihorima spaja i stapa sa raznim narodima i plemenima. Skenderbegova porodica je i pored toga sačuvala srpsku pravoslavnu tradiciju i oko sebe okupila ostale u borbi protiv Otomanske imperije. Orodili su se i neposredno sarađivali sa porodicom Brankovića i Crnojevića. Njegov otac i stariji brat su sahranjeni u Dušanovoj priprati u glavnoj crkvi u Hilandaru. Obići ćemo gradove Berat, Apoloniju, Valonu, Sarandu, Kruje i Tirana i upoznati se sa istorijom i tradicijom koju su Srbi ostavili na teritoriji današnje Albanije. Boravićemo u komfornom hotelu na samoj peščanoj plaži koje nudi letovalište Drač. Imaćemo priliku da degustiramo originalni albanski Skenderbeg konjak i da u taverni “Dve gitare” u Draču uživamo u balkanskom melosu, dobroj kapljici i raznim specijalitetima.

Skenderbeg tour | Kroja
Skenderbeg tour | Kroja
Skenderbeg tour | Berat
Skenderbeg tour | Berat
Skenderbeg tour | Manastir Ardenica
Skenderbeg tour | Manastir Ardenica
Skenderbeg tour | Albanija
Skenderbeg tour | Albanija
Skenderbeg tour | Drač
Skenderbeg tour | Drač
Skenderbeg tour | Drač plaža
Skenderbeg tour | Drač plaža
Skenderbeg tour | Drač
Skenderbeg tour | Drač
Skenderbeg tour | Drač
Skenderbeg tour | Drač
Skenderbeg tour | Tirana Enver Hodža
Skenderbeg tour | Tirana Enver Hodža
Skenderbeg tour | Tirana
Skenderbeg tour | Tirana
Skenderbeg tour | Tirana | Pravoslavna crkva
Skenderbeg tour | Tirana | Pravoslavna crkva
Skenderbeg tour | Tirana | Skenderbeg trg
Skenderbeg tour | Tirana | Skenderbeg trg

Polazak: Četvrtak 24.09.2020.                                                                    autobusom 4 dana, 3 noćenja

 

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD -  DRAČ - TIRANA

Polazak za Drač iz Beograda u 05:00h sa parkinga Sava Centra /savska strana/. Dnevna vožnja preko Niša, Prokuplja i Prištine sa usputnim odmorima... dolazak u Drač i smeštaj u hotel 3* na plaži Golem. Popodne odlazak u Tiranu, danas modernu prestonicu Albanije. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem : Narodni muzej, trg Skenderbega, produžava se do bulevara Nacionalnog heroja, Parlament Vlade, Kralevska palata, vila u kojoj je živeo Enver Hodža, Nacionalna radio- televizija....Slobodno vreme u centru grada za individualno razgledanje i večeru. Povratak u hotel. Noćenje…

2.dan  KROJA – SKADAR - DRAČ

…doručak. Nakon doručka, slobodno vreme na plaži ili fakultativno oko 09.00 sati polazak za  Kroju, mestu gde je krunisan Đurađ Kastriot-Skenderbeg. Obilazak velelepnog Skenderbegovog Muzeja, stare tvrdjave i Bazara narodnih rukotvorina...  Polazak u vinariju Skenderbeg gde se proizvodi i čuveni konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka. Mogućnost kupovine u fabričkoj prodavnici.  . Nastavak putovanja za Skadar. Prolazimo pored mesta Lješe gde je Skenderbeg podigao ustanak i gde se nalazi spomen mauzoleja sa grobnicom Skenderbega. Dolazak u Skadar, slobodno vreme za ručak u restoranu (fakultativno)   i obilazak ovog istorijskog grada vezanog za srpsku istoriju. Povratak  u hotel. Noćenje.

3.dan  DRAČ - BERAT - ARDENICA - APOLONIJA - VALONA

… doručak. Slobodno vreme na plaži ili fakultativno polazak na izlet  za Berat (srpski Beograd), grad zaštićen od UNESCO-a. Razgledanje i šetnja prelepim srednjovekovnim gradićem smeštenim na bregu i prepoznatljiv po svojoj tradicionalnoj arhitekturi. Nastavak za srednjovekovnu crkvu u Ardenici gde se Skenderbeg venčao sa suprugom Donkom. Nastavak do arheološkog rimskog lokaliteta Apolonija, nakon obilaska slobodno vreme u Valoni za šetnju i individualno razgledanje Povratak u Drač. Fakultativno odlazak u neki od nacionalnih restorana sa muzikom. Slobodno veče.  Noćenje.

4.dan DRAČ - BEOGRAD

…doručak. Napuštanje hotela. Oko 09.00 sati PANORAMSKI razgled grada sa vodičem. Obilazak  jednog od najstarijih Amfiteatara na Balkanu i šetnja starim gradom opasanim srednjovekovnom tvrdjavom. Oko podne polazak za Beograd. Dnevna vožnja preko Prištine i Niša za Srbiju.

Dolazak na mesto polaska u večernjim satima…(KRAJ USLUGA)

Povratak: 27.09.2020.

 

CENA ARANŽMANA:

Hotel Ibiza 3* 119 € / Hotel As 4* 135 €

ARANŽMAN SADRŽI:                                                                                                            Cenovnik 1 od  01.09.2020. Program br. 51/20

  • Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa.
  • Smeštaj u hotelu Ibiza 3* ili As 4*, na bazi 3 noćenja sa doručkom u Draču. Hoteli se nalaze na prelepoj peščanoj plaži. Sve sobe su komforne,dvokrevetne i trokrevetne, TV, TELEFON, sa tuš – WC. Hotel Ibiza 3* oristi sadržaje hotela As 4* : recepciju, aperitiv bar, TV salu, Restoran, bazen,plažu…
  • Razgledanje Tirane, Drača, Kroje i Berata sa vodicem i ulaznicama po programu
  • Vodiča - pratioca na putovanju I lokalnih vodica u Albaniji
  • Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Sve nepomenute i individualne troškove i ulaznice.
  • Fakultativni izleti

- večera u nacionalnom restoran sa muzikom u Draču – 25 €

-  Izlet za Skadar I Kroju ( Muzej Skenderbega) 20 €

- izlet za Berat, Valonu, Ardenicu I Apoloniju 25 €

  • Doplata za jednokrevetnu sobu - 40 €.

 

 

 

Opisi hotela:

HOTEL AS (Albanian star) 4*  Hotel AS (pun naziv - Albanian Star) se nalazi u zalivu Drača (deo Golem), na obali mora, 13 km od centra grada, na samoj plaži. Sadržaj hotela: privatna peščana plaža sa ležaljkama i suncobranima, restoran mediteranske kuhinje sa terasom, novi otvoreni bazen, parking, wi-fi internet u zajedničkim prostorijama besplatno, fitnes centar, menjačnica i sef na recepciji (uz doplatu), mini klub, živa muzika i animacija u večernjim satima. Sobe: Hotel ima 127 soba od kojih neke gledaju na more. Moderno opremljene sobe sa modernim nameštajem sadrže dva standardna ili jedan široki (francuski) ležaj, klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, minibar, set za pripremu kafe i čaja, TV sa satelitskim kanalima, telefon i 24h room service, wi-fi internet (uz doplatu), fen, kupatilo i balkon. Usluga: Noćenje sa doručkom - doručak (samoposluživanje). Mogućnost doplate za polupansion: doručak (samoposluživanje), večera – izbor više jela iz hotelskog menija.

HOTEL IBIZA 3* je zapravo depadans hotela As i nalazi se neposredno iza njega. Gosti koriste sve sadržaje, restoran, bazen  kao i plažu hotela As. Položaj hotela: popularan objekat za porodični odmor iza hotela As, nalazi se 50m od široke peščane plaže na Jadranskoj rivijeri, u delu koji se zove Golem, oko 13 km od centra Drača. Sadržaj hotela: gosti koriste recepciju hotela Albanian Star, kao i bazen sa ležaljkama, fitnes centar, snack bar, restoran sa terasom, sef, wi-fi internet u zajedničkim prostorijama besplatno, parking, bar na plaži,  odbojka na plaži, igralište, sportovi na vodi i animacija za decu. Ležaljke i suncobrani na privatnoj plaži su besplatni za goste hotela. Sobe:  dvokrevetne sobe sa dva standardna ležaja  i spbe za 2-4 osobe (dve sobe sa dva standardna ležaja i jednim krevetom na razvlačenje ). Svaki tip sobe sadrži klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, frižider, fen,  kupatilo i balkon. Usluga: Noćenje sa doručkom - doručak (samoposluživanje). Mogućnost doplate za polupansion: doručak (samoposluživanje), večera – izbor više jela iz hotelskog menija. Svi obroci se poslužuju u restoranu hotela As 4*.

Napomena: Svaki putnik je u obavezi da poseduje važeću putnu ispravu (kopija stranice sa ličnim podacima se dostavlja agenciji) koja mora važiti još 3 meseca od datuma povratka sa putovanja. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za neispravnu putnu dokumentaciju, ne dobijanje vize za kategoriju građana kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putujete,  u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja agencije Robinson. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 40), agencija Robinson zadržava pravo da otkaže putovanje ili realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom. Krajnji rok za otkazivanje aranžmana je pet (5) dana pre datuma polaska. U slučaju da je posle zaključenja Ugovora o putovanju došlo do promena u kursu na deviznom tržištu ili promena u tarifama prevoznika i aerodromskih i kompanijskih taksi, agencija Robinson zadržava pravo korekcije cene programa putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 15 dana pre polaska. Ukoliko aranžman nije uplaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.  Čekovima gradjana do 15 decembra 2020., po uplati akontacije za rezervaciju, za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke). Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja). NAPOMENA: Agencija Robinson ima potpisane ugovore o povoljnijim uslovima plaćanja za klijente banaka: EXPOBANK, Banca intesa, Komercijalna banka, Societe Generale banka, Poštanska štedionica.

 

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Robinson, usaglašeni sa YUTA standardom

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0072/2020 od 10.01.2020.god., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068485 od 01.01.2020.god. Akcionarskog drustva za osiguranje "DDOR Novi Sad". Licenca OTP 027/2020, kategorija licence A 35 od 29.01.2020.

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Robinson, usaglašeni sa YUTA standardom

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0072/2020 od 10.01.2020.god., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068485 od 01.01.2020.god. Akcionarskog drustva za osiguranje "DDOR Novi Sad". Licenca OTP 027/2020, kategorija licence A 35 od 29.01.2020.