Više od 1800 ponuda

Magična Delta Dunava

od 290 €

Nepregledno prostranstvo Delte Dunava u našem paket aranžmanu Vas vodi do neponovljivog iskustva, traje 7 dana, a obilazimo i Bukurešt, Konstancu i Mamaju.

Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava
Delta Dunava

POLAZAK : 01.08.2016.

7 DANA,4 NOĆENJA     AUTOBUSOM

Program putovanja:

1.dan               BEOGRAD …

Polazak u 18 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 20 h iz Beograda (sa parkinga preko puta otvorenog tržnog centra – tzv. „buvljak”, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putovanje Đerdapskom klisurom.   

2.dan               BUKUREŠT

Nastavak putovanja: Drobeta Turnu Severin - Krajova (Craiova) - Bukurešt.

Pre podne dolazak u Bukurešt (Bucureşti), glavni grad Rumunije, koji nosi epitet „mali Pariz“. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta (po površini druga građevina sveta)... Smeštaj u hotel. Odmor. Kratka šetnja najužim centrom Bukurešta, u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata, Centralna univerzitetska biblioteka, zdanje Senata, crkva Kreculesku (Cretzulescu)… Poseta Patrijaršiji. Slobodno vreme. Noćenje.                    

3.dan               MURFATLAR / TULĆA

Doručak. Nastavak putovanja. Poseta vinskom podrumu u poznatom vinogorju Murfatlar. Degustacija vina i ručak. Posle podne dolazak u Tulću (Tulcea), grad na „predvorju“ delte Dunava, poznat još u vreme Aleksandra Makedonskog. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4.dan                      SF ‘NTU GEORGE / TULĆA

Doručak. Ukrcavanje na brod. Plovidba rukavcem Sf’ntu George (Sfântu Gheorghe), najstarijim i najatraktivnijim rukavcem Dunava. Dolazak do mesta Sf’ntu George na ušću istoimenog rukavca Dunava u Crno more. Kupanje u Crnom moru. Ručak i večera na brodu.

Povratak u Tulću. Noćenje.   

5.dan               DELTA DUNAVA / PLOVIDBA KATAMARANOM / MANASTIR SAON / TULĆA /

Doručak. Odlazak u deltu Dunava, najlepšu deltu Evrope i jednu od najlepših delta sveta. Delta Dunava, sa svoja tri rukavca, Kilijom, Sulinom i Sv. Đorđem, i sistemom jezera Razim-Sinoe, zauzima površinu od 5165 km2, od čega 84% pripada Rumuniji. Delta, koja, inače, ima status prirodnog rezervata, predstavlja pravu prirodnu laboratoriju, sa brojnim retkim biljnim i životinjskim vrstama (npr, 275 vrsta ptica). Plovidba katamaranima do najskrivenijih kutaka Delte. Poseta manastiru Saon. Ručak u manastiru. Povratak u Tulću. Poseta Muzeju Delte u Tulći. Odmor.Večera. Noćenje.                  

6.dan               KONSTANCA / MAMAJA      

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak iz Tulće. Dolazak u Konstancu (Constanţa), najveću luku na Crnom moru (takođe poznato letovalište), inače nekadašnju grčku koloniju Tomis. Razgledanje grada: spomenik rimskom pesniku Ovidiju (koji je ovde bio u egzilu), džamija, kazino... Dolazak u Mamaju (Mamaia), najpoznatije letovalište na rumunskoj crnomorskoj obali (i najpoznatiji turistički centar Rumunije uopšte). Kupanje na čuvenoj peščanoj plaži, dugoj 10 km. Uveče polazak za Srbiju. Ruta: Bukurešt - Drobeta Turnu Severin...

7.dan               … BEOGRAD

Nastavak putovanja kroz Đerdapsku klisuru. Povratak u Beograd i Novi Sad do 12 h.

Povratak:   07.08.2016.    

CENA ARANŽMANA: 290 €

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
  • Smeštaj u hotelu „Rin Central“ **** ili „Rin Grand“ **** (www.rinhotels.ro) ili nekom drugom hotelu iste kategorizacije u Bukureštu te u hotelu „Europolis“ *** (www.europolis.ro) u Tulći, sa ishranom prema programu (doručak-švedski sto, ručak i večera u Tulći-kontinentalni obrok; evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe; doplata za jednokrevetnu sobu 15 € za noć);
  • Ulaznicu u Muzej Delte i taksu za boravak u Nacionalnom parku;   
  • Plovidbu brodovima po delti Dunava, uz pratnju stručnog vodiča u Rumuniji;                    
  • Razgledanje Bukurešta i Konstance;
  • Degustaciju vina i ručak (kontinentalni obrok) u vinskom podrumu;
  • Pratnju domaćina agencije.

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje  po cenovniku Generali osiguranja.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu MARFIN BANKE za efektivu na dan uplate.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA

 (YUTA STANDARD)

 

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

 

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA STANDARD)